Slaná a chlorovaná voda může vlasy vysušovat a vytvářet na nich zelený povlak. Během slunečních letních dní proto používejte vhodnou vlasovou péči – šampony, kondicionéry či různé ochranné spreje a masky na vlasy.

1. Vhodný šampón

Šampón by měl stoprocentně obsahovat kyselinu EDTA (kyselina ethylendiamintetraoctová). Tato látka zbaví vašich vlasů chlóru, který je zbytečně vysušuje. Na trhu je k dostání celá škála produktů určená přímo na ochranu vaší hřívy před sluncem, solí a chlorem.

2. Ochranný sprej na vlasy

Během slunění nikdy nezapomeňte na vlasy aplikovat speciální kondicionér či spreje chránící proti UV paprskům. Ochranné látky zabrání poškození vlasu. Sluneční paprsky spouštějí v nechráněném vlasu chemickou reakci, tak zvané okysličování, které oslabuje pouto mezi buňkami vlasů. Vaše kštice pak vypadá jako bez života.

Tip KAFE.cz

3. Přípravky s UV faktorem

V létě ošetřujte své vlasy přípravky s UV faktorem. Budou chráněny a nebudou vysušené. Nejlepší a zaručenou ochranou stále zůstává klobouk či kšiltovka. Zvolte světlou barvu pokrývky hlavy, černá přitahuje sluneční paprsky.

Tip KAFE.cz:

Pokud jsou vaše vlasy zplihlé během vlhkých dní, může za to právě počasí. Snažte se používat šampóny pro zvětšení objemu vlasů. Vyvarujte se použití kondicionéru. Pokud váš nechtěný účes nezapříčinilo počasí ani přílišné množství gelu, zkuste šampón pro mastné vlasy.

Rady KAFE.cz:

  • Po plavání v moři nebo v bazénu si vlasy vždy opláchněte ve sladké vodě.
  • Používejte pokrývku hlavy. Vlasy tak ochráníte před sluncem a sebe před úpalem či úžehem.
  • Vlasy si umývejte jemným šamponem a nemyjte je příliš často.
  • Doporučuje se užívat vhodné doplňky stravy (s vitaminy A a D12) a jíst pokrmy bohaté na proteiny – ořechy či kuřecí maso.

Další doporučené ochranné prostředky:

  • Celou kosmetickou letní řadu například značka Wella. Obsahuje komplex účinných látek, který vlasy vyživuje a chrání před negativními vlivy slunce, moře a chlorované vody. Bohaté aktivní substance jemně myjí sluncem stresované vlasy i pokožku těla a poskytují jim hydrataci do hloubky. S obsahem UV filtru. K dostání v kadeřnických salónech, nebo na internetu.
  • Na ochranu vlasů můžete vyzkoušet sprej z řady Revlon. Vytváří ochranný film vůči slunečnímu záření a chlóru, chrání barvu. Aplikuj se do suchých nebo vlhkých vlasů a již se neoplachuje.
  • Carlton Šampon pro třpytivý lesk obsahuje navíc D-Panthenol, nebo Cassis – extrakty s vysokým podílem vitaminu C. Vlasy jemně čistí a barveným dodá brilantní záři a třpytící se lesk.