V první řadě bychom si měli říct, že tvar obočí je u každého individuální, ovšem existují jistá pravidla, kterých bychom se měli alespoň částečně držet.

Úprava tvaru

Vezměte si do ruky něco rovného a úzkého, například štětec nebo tužku, a přiložte jej k nosu tak, aby se lehce dotýkal chřípí a zároveň kopíroval vnitřní okraj oka a směřoval dále k obočí. Tam, v těchto místech, by vám mělo obočí zhruba začínat. Pomůcku nyní namiřte tak, aby pomyslnou úsečku tvořilo opět chřípí nosu a tentokrát vnější okraj oka, podle toho, jak nás navede druhý konec tužky, zjistíme, kde by mělo obočí asi končit. Nyní se dívejte před sebe, přiložte pomůcku k nosu a směřujte nahoru tak, aby protknula panenku oka, kde bude tužka protínat obočí, tam by mělo být jeho nejvyšší místo. Všechny přebytečné chloupky (hlavně uprostřed mezi obočím) vytrhejte.

Profi salon

Jakmile si i přes náš podrobný návod nebudete jistá, doporučujeme navštívit některý z profesionálních salonů, kde pracují skvěle vyškolení odborníci, kteří si s jakýmkoliv obočím poradí.

Doplňujte, dokreslujte, rozčesávejte, fixujte

Přebytečných chloupků jsme se zbavili, teď je ovšem potřeba doplnit místa, kde chybí, případně doladit tvar. Udělat to můžete tužkou, pudrovým stínem, barevným gelem či speciální řasenkou na obočí, případně kombinací zmiňovaných produktů. Postupujte velmi opatrně hlavně při výběru barev, snažte se, abyste si obočí dělali tmavší maximálně o dva odstíny, než jste zvyklé, a volte zásadně barvy se studeným podtónem (jestliže nejste ohnivá zrzka). Můžete též zauvažovat nad barvou na obočí, která funguje jako klasická barva na vlasy.

Trendem současnosti je přirozenost. Nosí se tedy i přirozené obočí, tedy ne přehnaně úzké, ani široké, zkrátka tak akorát, aby ladilo k vašemu obličeji.

Co budete potřebovat k domácí úpravě obočí:

  • pinzetu
  • nůžky s tenkých ostřím na zarovnání či zastřihnutí trčících chloupků
  • kartáček či spirálku k rozčesání
  • pudrové produkty (seženete v každé drogerii či parfumerii)
  • gel/vosk bezbarvý či barevný
  • bezbarvý či barevný gel/řasenku na fixaci konečného výsledku
  • štětce, nejlépe zkosené a menší
  • tužku v barvě obočí
  • korektor na případné zamaskování nedostatků

Tip: Doporučujeme dodržovat pravidla, která vám zaručí, že výsledek vašeho snažení bude přirozený. Ke zvýraznění obočí používejte dva odstíny produktu, světlejší nanášejte do první třetiny obočí, tmavší na konec. A nezapomínejte pročesávat, ať se jednotlivé produkty i barvy krásně spojí; nakonec celé dílo zafixujte čirým gelem na obočí, případně bezbarvou řasenkou či speciálním voskem.

Mohlo by vás také zajímat: Jak být krásná aneb Jak pozvednout oči s povadlými víčky nebo I vy se můžete naučit, jak být krásná!