Základem tohoto líčení je silná vrstva nebo chcete-li několik vrstev make-upu, která pokryje celou pleť a zamaskuje každou nedokonalost. Pleť by měla působit zcela nedotčeně, bez pórů, vrásek, jizviček, pupínků. Make-up se v tomto případě nejčastěji nanáší airbrush technikou, kdy je speciálním strojkem rovnoměrně nastříkán na obličej. Po zaschnutí by neměl již zmíněným nedokonalostem dovolit spatřit světlo světa.

Dalším důležitým prvkem je konturování, při kterém zkušený vizážista dokáže vymodelovat obličej nebo jeho části do de facto jakéhokoliv tvaru a to buď pomocí tekutých nebo pudrových konturovacích produktů.

Hlavní náležitostí instagramového make-upu je výrazné líčení očí a nepřehlédnutelné obočí. Obočí je vykreslováno výrazně, v dokonalém tvaru, což může působit velmi komicky a dodávat obličeji úplně jiný výraz.

Jak už bylo řečeno, oči jsou hlavní částí make-upu, proto je potřeba se jejich líčení nebát a použít pigmentované stíny, linky, umělé řasy.

V galerii najdete výtvory známého make-up artisty Adi Rustana, který pochází z Indonésie. Podívejte se, jak líčí své klientky. Výsledky jeho leckdy i dvouhodinového snažení stojí za to!