Brýle už dávno nejsou symbolem ošklivosti, naopak se staly výrazným doplňkem tváře, který určitým způsobem mění způsob, jakým působíme na své okolí. Mladí lidé někdy nosí brýle na pracovní pohovory, aby vypadali víc seriózně a inteligentně, šéfům zase obroučky pomáhají získat větší respekt u podřízených. Nošení brýlí ovšem nesouvisí jen s psychologickými taktikami, může jít zcela prostě o součást určitého stylu oblékání nebo o kosmetickou pomůcku k docílení efektu svůdných kočičích očí.

Nošením brýlí se netají například módní ikona Jennifer Lopez, jejíž vzhled je vždycky dokonale upraven a nastylován. Naopak nedbalého vzhledu obyčejné sympatické holky, která ze sebe nic nedělá, docílila pomocí brýlí herečka Jennifer Aniston. Z nedostatku přednost učinila také hollywoodská kráska Anne Hathaway; ta dokonce razí heslo, čím větší, tím lepší, a tak její obroučky často překrývají polovinu jejího drobného obličeje.

Rozverně a téměř dětsky vypadá v brýlích filmová Hermiona Emma Watson. Jen její kolega Daniel Radcliffe preferuje kontaktní čočky - ovšem jen z toho důvodu, že nechce být donekonečna spojován s postavou obrýleného Harryho Pottera.

Pokud máte zrak jako ostříž, ale přesto byste chtěli nošení brýlí vyzkoušet, nebojte se toho. Rozhodně nejste jediní, kdo s tímto módním doplňkem experimentuje. Při výběru brýlí však věnujte pozornost nejen obroučkům, ale také sklům. Určitě se vyplatí investovat do brýlí s antireflexní úpravou čoček, která snižuje odlesky od skel. Uvažovat byste měli také o UV filtru a ochranné vrstvě proti elektromagnetickému záření monitorů a obrazovek. Tyto úpravy mohou být aplikovány na všechny typy brýlí, tedy i na ty bez dioptrií, a budou vaše oči lépe chránit.