Již od pradávna byly sauny symbolem relaxace. Příjemné teplo a pěkné prostředí Vám pomůže uvolnit celé tělo a zbavit se námahy a stresu. Pravidelným saunováním dosáhnete lepší psychické i fyzické kondice. Máte-li doma nevyužitý prostor, pak je to určitě pravé místo pro infrasaunu. Stane se pro Vás oázou klidu a příjemného posezení nejen s přáteli, ale i s rodinou.

K takovému posezení plnému pohody se budete do infrasauny vždy rádi vracet nejen v zimě, kdy je teplo vzácné, ale kdykoliv zatoužíte po odpočinku.
Infrasauny Vám nejen dopřejí relaxaci, ale především hlavně zdraví. Infrasauna zlepšuje prokrvení kůže, což je podmínkou pro její krásu, kůže má nový lesk. Pomáhá k odstranění kožních nečistot a odumřelých kožních buněk z důvodu hlubokého čištění nečistot, nechává kůži měkkou a hebkou, zlepšuje elasticitu a napětí kůže (odstraňuje tvrdou kůži), zlepšuje akné, ucpané páry, suché ekzémy, kopřivku, lupenku, popáleniny, poškození kůže, otevřené rány se lépe hojí se zmenšením velikosti jizvy. Hluboké prohřátí a následné pocení pomáhá k odstraňování celulitidy. Používání infrasauny urychluje jakýkoli program proti celulitidě, spálení od slunce, a odstraňuje tělní zápach.

Systém infrasaun byl zpočátku využíván výhradně v oblasti medicíny. V současné době jsou infrakabiny používány širokou veřejností. Uplatnění nacházejí ve zdravotnictví, sportovních klubech, rehabilitačních centrech, kosmetických ústavech, hotelích a domácnostech po celém světě. Systém odpovídá mezinárodnímu bezpečnostnímu standardu.

Jak je již známo, infrasauny zvyšují rozpínavost tkáně, snižují ztuhlost končetin, kloubů a zad, snižují svalové napětí, mírní bolesti, stimulují krevní oběh, působí při léčbě chorobných zánětlivých procesů kůže, vhodný doplněk pro redukci váhy (za 30 min. spálí až 600 cal.).

lnfrasauna z pohledu lékařů ...

Mnoho z nás pravidelně běhá, abychom trénovali náš kardiovaskulární systém a ne abychom získali velké stehenní svaly. Pravidelné používání infrasauny má podobnou kardiovaskulární zátěž a může být, co se týče zvyšování kardiovaskulární kondice a spalování kalorií stejně efektivní, jako pravidelné cvičení. Hlubokou penetrací, cca 4 cm do hloubky produkovanou infračervenými paprsky ITS, dochází k efektu prohřátí hluboko ve svalových tkáních a vnitřních orgánech. Tělo na tento hluboko-hřevný stimul reaguje přes hypotalamický systém zvýšením srdečního objemu a rytmu. Tato přínosná srdeční zátěž vede k žádoucímu kardiovaskulárnímu tréninku a zlepšování kondice. Výzkumníci v medicíně potvrzují, že používání infrasauny posiluje kardiovaskulární kondicí tím, jak se tělo snaží samo sebe ochladit, jak znatelně zvyšuje srdeční rytmus, srdeční a metabolický výdej.

Dle lékařů se uvádí, že zvýšení tělesné teploty vede k usmrcení bakterií a virů nebo u některých druhů alespoň k zástavě jejich reprodukčního cyklu. Při infekci organismu dochází současně ke zmnožení leukocytů odpovědných za likvidaci infekce Tohoto efektu můžeme dosáhnout i v infrasauně díky možným rozsahům infračerveného záření. V rámci prevence infekce se doporučuje pobývat v infrasauně nejprve krátký časový interval při nižší teplotě, pak postupně interval prodlužovat a teplotu zvyšovat