Radost z narození malého uzlíčku se téměř okamžitě přeměnila v obavy, je-li vše v pořádku. Nebylo. Ia Östergren měla velmi krátké tělo a extrémně dlouhé nohy. Nebýt důsledné péče rodičů, kteří s ní prováděli pravidelná cvičení, aby předešli bolestem a špatnému vývoji končetin, nemusela se Ia dnes vůbec hýbat.

Snadný terč

Ve škole zažívala dívka peklo. Vše, co je jiné, je pro děti snadným cílem, kam se strefovat, aniž by si uvědomily, že tím mohou ublížit. Mnohem víc než dlouhé nohy a smrštělý trup si dobíraly Iainu rachitickou postavu, která nápadně připomínala kůží potaženou kostru. Přezdívky jako "smrtka" nebo "stéblo" byly na denním pořádku.

Vysvobození

I přes všechnu možnou snahu se začala Ia topit v depresích. Navazování vztahů pro ni bylo velmi složité, na hony vzdálená byla i možnost mít vlastní děti. Klid a vnitřní rovnováhu našla až díky cvičení. Jakmile se dostavily první výsledky, propadla pravidelnému pohybu nadobro. Najednou viděla, že existuje šance na zlepšení, provdala se za Torbjörna Östergrena, který se věnuje kulturistice, a společně si dávají do těla. Zanedlohou po svatbě se stala dvojnásobnou matkou.

Vzor

Na sociálních sítích má znovuzrozená Norka přes 150 tisíc fanoušků. Jedni ji sledují pro její dokonalou figuru a nezdolnou vůli posouvat se dopředu, druzí oceňují sílu postavit se tělesné anomálii a posměchu čelem. Další jsou jen ohromeni téměř pohádkovým příběhem, kdy si skromná dívka svépomocí došla pro životní štěstí a spokojenost.