Typ naší pokožky změnit nemůžeme, ale její stav ve velké míře závisí na péči, kterou jí věnujeme. Klíčovým prvkem zářivě krásné pokožky je voda. Dehydrataci způsobuje nedostatek tekutin. Jejími typickými důsledky jsou únava a sucho v ústech. Začíná klesat i naše výkonnost, přidává se bolest hlavy, závratě, svalové křeče nebo apatie. Už 1 % dehydratace se projevuje pozorovatelným snížením výkonnosti, soustředěnosti a celkového pocitu spokojenosti. To se stane, pokud v organismu chybí necelý litr vody. Pocit žízně se však přihlásí, až když stupeň dehydratace přesáhne 2 %. Naše tělo nás takto upozorňuje na to, že trpí nedostatkem tekutin, a že buňky v těle mají žízeň.

Jak můžeme zjistit, že je naše tělo dehydratované?

Prozradí nám to také naše pokožka? Na první pohled můžeme v zrcadle vidět typické příznaky, kterými jsou mdlá, povadlá pleť a kruhy pod očima. Ke správné funkci těla je nezbytné, abychom si dopřáli denně 2-3 litry tekutin. Zdravá hydratace se přitom skládá i z dalších kroků. Pokožka může povadnout nedostatečnou péčí. Nezapomeňme, že tvoří první bariéru mezi tělem a okolním světem. Je proto nepřetržitě vystavena škodlivým vlivům okolí a nepřízni počasí.

Jak ji tedy účinně chránit? Například pomocí sprchového gelu! Ano, opravdu. Většina spotřebitelů od nich očekává spíše jen mytí než boj proti suché pokožce. Dove je jiný! Představujeme Vám novou pokrokovou technologii v segmentu sprchových gelů - NutriumMoisture™.

Nové sprchové gely Dove

Jedině nový Dove VisibleCare obsahuje NutriumMoisture™ pro prokazatelně lépe vypadající pokožku, která začíná už ve sprše. Protože Dove

VisibleCare nejen hydratuje, ale zároveň pokožce také navrací důležité lipidy. Už po sedmi dnech se pokožka stává jemnější. A do tří týdnů každodenního používání vypadá viditelně lépe. Nevěříte? Vyzkoušejte na vlastní kůži, co dokáže Dove VisibleCare.

Účinnost nové technologie kromě jiného potvrdily i výsledky klinických studií International Academy of Cosmetic Dermatology (IACD) a porota složená z předních evropských dermatologů. Ti se shodli na tom, že Dove VisibleCare s technologií NutriumMoisture™ představuje pokrok v péči o pleť.

Sprchový gel obohacený touto převratnou technologií pokožku během sprchování nejen jemně čistí, ale zároveň jí dodává hydratační látky naprosto shodné s těmi, které se v ní přirozeně vyskytují. Pleť je tak při sprchování chráněna před poškozením a zároveň je jí dodána ztracená vlhkost.

Krásnější a zdravější je na první pohled již za méně než 7 dní!

To, co nové gely Dove činí tak unikátními, je jejich obsah směsi lipidů a glycerinu. Tyto složky jsou přirozenou součástí naší kůže, při používání běžných sprchových gelů však o ně přichází. Nové sprchové gely s technologií NutriumMoisture™ ale pleti přirozeným způsobem již ztracené lipidy dodávají a zároveň zabraňují jejich další ztrátě.

Pokud chcete mít zářící a zdravou pleť a cítit se dobře, je důležité si pamatovat pouze dva zásadní kroky:

  • Hydratovat pokožku zevnitř dodržováním pitného režimu a navenek používáním hydratačních přípravků.
  • Dove věří, že tajemství krásné pokožky je skryto v každodenní hydrataci. Jen tak zůstane naše pokožka pevná a hydratovaná v každém věku.

Tipy na hydrataci organismu:

  • Tekutiny nepřijímáme pouze pitím. Vodu, společně s vitaminy, minerály a enzymy obsahuje také ovoce a zelenina. Člověk, který dodržuje vyvážený jídelníček s velkým množstvím těchto složek a malým obsahem nevhodných potravin (uzeniny, smažené potraviny, sladké a bílé pečivo…) se cítí svěží po celý den.
  • Stálou rovnováhu mezi příjmem a výdejem tekutin je třeba dodržovat. Potřeba tekutin stoupá pokaždé, když se potíme: při sportu, při fyzicky náročné práci, v horkém počasí nebo při nemoci.
  • Pro dodržení vyváženého pitnému režimu je třeba pít v pravidelných intervalech malé množství, a to i v okamžiku, kdy nemáme žízeň.
  • Denní příjem tekutin činí zhruba dva a půl až tři litry. Pokud pociťujeme žízeň, ztráta vody v organismu již dosáhla cca 1% tělesné hmotnosti a je třeba tuto ztrátu nahradit.
  • Pozor také na nárazové vypití velkého množství tekutin. Tím pouze zatížíme ledviny.
  • Nejlepší je neslazená kvalitní balená stolní voda, mírně sycená, neslazené ovocné nebo bylinné čaje, čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, nepřislazované přírodní ovocné a zeleninové džusy.
  • Káva, zelený a černý čaj působí močopudně, proto při pití kávy je třeba vypít sklenici vody, abychom uhradili její ztrátu.

Více informací na www.dove.cz