Většina procedur je určena ženám i mužům. Zájem je obvykle o řešení problémových partií, stehen, hýždí, břicha – to platí zejména u mužů, ale také například přebytku tuku na pažích. Ceny jdou do tisíců. Pokud chcete dostat výslednou cenu, je třeba zejména myslet na to, že většinu procedur pro hubnutí je třeba opakovat. Efekt se dostaví až po delší době, pokud vůbec. Nezměníte-li totiž své nesprávné stravovací či pohybové návyky, jakékoli hubnutí i se sebechytřejší mašinkou je obtížné.

Liposukce ultrazvukem není tak razantní

Neinvazivní liposukce je známá také jako ultrazvuková či bezbolestná liposukce. Tukové buňky jsou odbourávány ultrazvukem a odváděny lymfatickým systémem do jater. Provádí se bez narkózy. Lze ji bez obav aplikovat na jakékoliv části těla. Zákrok se nesmí provádět těhotným a menstruujícím ženám, osobám s cévními a srdečními poruchami, vysokým tlakem, chorobami jater a ledvin. Vyvarovat by se jej měli také ti, kteří mají sklony k ucpávání cév, užívají léky proti srážlivosti krve nebo mají v těle kovové implantáty.

Výsledky nejsou tak razantní jako u klasické liposukce. Aby procedura zafungovala, je třeba zákrok opakovat desetkrát, přičemž ceny se liší podle vámi zvolené kliniky. V Praze zaplatíte za ošetření jedné tělesné partie kolem sedmi tisíc korun, v Brně třeba polovinu.

Kryolipolýza: výsledky až po měsících

Ošetření, které provádějí specializované kliniky i kosmetické salony. Jedná se o podtlakové zmražení tukových buněk, které jsou následně rovněž vyplaveny do lymfatického systému.

Výsledky nejsou vidět hned, procedura slibuje odplavování tukových buněk po dobu tří měsíců. Ochlazení podkožních tuků na teploty blízké nule a následné fyziologické reakce zde nastávají při aplikacích v trvání tří až čtyř minut. Chlad působí na velké plochy a vyvolává odumírání tukových buněk na rozsáhlých partiích břicha, hýždí a stehen.

Procedura není vhodná pro diabetiky, epileptiky, osoby s nádorovými onemocněními, těhotné a kojící ženy a všechny ty, kteří mají problémy se srdcem.

Také kryolipolýzu je nutné zopakovat víckrát po sobě. Ceny za jedno ošetření se pohybují od pěti do patnácti set.

U kryoradiolipolýzy stačí méně opakování

Kombinaci zmražení a ultrazvuku pak kombinuje tzv. kryoradiolipolýza. První výsledky se dostavují asi měsíc po aplikaci a proceduru je možné opakovat pouze třikrát po sobě na jednu tělesnou partii. Ve srovnání s oběma předešlými procedurami ale stačí nižší počet opakování. Za jednu návštěvu zaplatíte kolem patnácti set.

Přehled zákroků pro hubnutí najdete na serveru 120na80.cz: Procedury pro hubnutí břicha i hýždí

Rázová vlna míří hlavně na celulitidu

Tato metoda používá kombinaci akustických rázových pulsů kmitajících vln a elektrických vlnových forem souběžně přenášených do tkáně. Podle typu a stavu tkáně se nastavuje rychlost a intenzita rázů. Procedura slibuje zeštíhlení partií postižených celulitidou a vyhlazení pokožky. Také rázová vlna patří k zákrokům, které nejsou vhodné pro každého. Krom všech výše uvedených příkladů se nehodí pro ty, kteří se léčí kortizonem nebo trpí otoky.

Na jednu návštěvu salonu si přineste průměrně dva tisíce korun. Částku je třeba násobit dvěma až šesti, jedno ošetření totiž nestačí.

Lymfodrenáž, či lymfatické masáže? Rozhýbejte lymfu

Výčet hubnoucích procedur je v současné době velmi obsáhlý a zahrnuje všechny finanční kategorie. Na rozproudění lymfy sází přístrojová lymfodrenáž či lymfatické masáže, kombinace pohybu v podtlakové kabině pak slibují přístroje typu VacuShape. Ať už se pustíte do čehokoli, berte ohled na váš aktuální zdravotní stav.

Pokud vám to dovolí čas a peníze, můžete se vydat na speciální hubnoucí pobyty do lázní, které nabízejí speciální pobyty zaměřené na hubnutí. Za týdenní pobyt zaplatíte cca deset tisíc korun, ceny se ale liší podle použitých procedur.

Biorezonance slibuje „přepis“ špatných návyků

Existují i alternativní metody, které slibují úbytek hmotnosti. Biorezonance slibuje „přepis“ těch návyků, které vedou k tomu, že klient přibírá. Metoda kombinuje určité akupunkturní body a působení elektromagnetických vln. Jedno ošetření vás vyjde asi na tisíc korun. Metoda je ale doporučovaná spíše všem těm, kteří už s hubnutím začali.