Diskutujte: Hubne se vám na jaře lépe než v zimě?

V minulém díle jsem vás upozornila na Jarní očistný plán NATURHOUSE, který pomáhá po dlouhé zimě dostat tělo do kondice a můžete si ho ZDARMA vyzvednout na kterékoliv pobočce (obsahuje mimo jiné celou řadu praktických receptů a doporučení odborníků, ze kterých nabízíme ukázku).

Dnes trojice konkrétních receptů (na ráno, poledne a večer), co dobrého a zdravého si připravit k snědku.

K snídani:

Toasty FIBROKI (nebo celozrnný chleba) s tvarohem a jablky

Ingredience: 1 jablko, lžička citrónové šťávy, 50 g netučného tvarohu, lžička mletých oříšků, 2 toasty FIBROKI (přečtěte si, jak poznáte celozrnné pečivo a jaké mají speciálně tyto toasty výhody).
Postup přípravy: Jablko nastrouháme a smícháme se všemi ostatními přísadami. Konzumujeme buď lžičkou, nebo přímo na toastech.

K obědu:

Osmahnutá rýže s tofu (4 porce)

Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 bolení tofu (600 g) nakrájené na malé kousky, 2 šálky mražené zeleniny, 2 šálky vařené rýže natural, 3 lžíce sójové omáčky Tamari, 1 šálek nakrájené natě mladé cibulky.
Postup přípravy: Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme tofu (lehce zhnědne přibližně po deseti minutách). Tofu dáme stranou vychladnout. Na pánvi pak osmahneme zeleninu doměkka, přidáme rýži a sójovou omáčku. Vše povaříme asi 5 minut. Promícháme s tofu a podáváme.

K večeři:

Špenátový salát s cizrnou (4 porce)

Ingredience: olivový olej ve spreji, 1 konzerva okapané, propláchnuté a osušené cizrny, 1 hrnek citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, 1 – 2 lžičky lněného oleje, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 hrnek rozdrobeného sýru feta nebo pokrájeného lahůdkového tofu, 150 omytých mladých špenátových listů, 2 červená jablka nakrájená na malé plátky, 2 lžíce čerstvě mletého lněného semínka.
Postup přípravy: Troubu rozpálíme na 220 stupňů, na plechu jemně postříkaném olejem opečeme cibuli (10 minut) a pak také dalších deset minut cizrnu. Mezitím smícháme zálivku z citronové šťávy, olejů a česneku. Ve velké míse smícháme listy špenátu, fetu (tofu), cizrnu s cibulí, nakrájenými jablky, lněnými semínky a zálivkou.

K dopolední a odpolední svačině si dejte tolik ovoce, kolik se vám vejde do jedné ruky, a po celý den nezapomeňte na pitný režim.

Jak jsem dopadla na minulém vážení:

Sice jsem se snažila dodržovat veškerá doporučení své dietoložky Alenky, okolnosti mi ale zabránily dostavit se na převažování celý měsíc. Neměla jsem tedy žádnou představu (kromě poměrně volných džínů), jak na tom ve skutečnosti jsem. Ukázalo se, že dál hubnu přirozeně zdravým způsobem – tedy cca 0,5 až 1 kg za týden. Shodila jsem 3 kila za měsíc a kdyby mě snad znovu popadla touha se vdávat, vešla bych se do stejné velikosti svatebních šatů jako před patnácti lety.
Teď bych si ráda váhu zafixovala a pod dohledem odborníků zhubla ještě poslední dva kilogramy, které na sobě nechci mít.

Příště si přečtete: Jak se stravovat, když vás čeká sportovní aktivita: výlet na kole nebo pěšky, in-line brusle, běhání… Zkrátka jarní aktivity.