Ano, možná namítnete, že máte na večer a noc lepší program než hubnutí a cvičení. Ale přiznejte si, že není od věci změnit pár večerních zvyků jen proto, abyste se cítili lépe a byli o něco štíhlejší. A to bez velké námahy.

Vypusťte sůl

Večeře by měla být lehká a rozhodně by v ní mělo být málo soli. Co se stane s tělem, když do něj před spaním nacpete jídlo plné soli? Ráno se probudíte nafouklejší než obvykle a pocit těžkého žaludku vás neopustí až do oběda. Nejlepší tedy bude uvařit si zdravé jídlo ve složení dušená zelenina a libové maso. A to vše s minimem soli. Dochutit maso můžete třeba bylinkami.

Večerní cvičení

Možná vám někdy někdo řekl, že cvičení večer není vhodné, protože vás nabudí a tak lehko neusnete. Naštěstí to není pravda. Z výzkumu prováděného v roce 2013 vyplývá, že 63 % lidí tvrdí, že lépe spí po cvičení ve večerních hodinách. A dobrý spánek vede k lepšímu hubnutí. Navíc se díky tomu budete cítit ráno lépe a rozhodně budete o něco lehčí.

Uvařte si vlastní oběd

Jasně, je jednodušší zajít do restaurace, sednout si a objednat si nějakou tu dobrotu. Ale víte, že průměrný restaurační oběd obsahuje dvojnásobek kalorií než jídlo připravené doma? Takže jestli hubnete, restaurace navštěvujte pouze výjimečně kvůli výtečnému gastronomickému zážitku. Každý den pak bude lepší, když si raději před spaním připravíte dietní a zdravý oběd na další den. Bonus navíc - už večer tak nějakou tu kalorii spálíte.

Pijte hodně vody

Tak to je pravidlo, které nikdy nevyjde z módy a je v něm hodně pravdy. Voda totiž vyplavuje toxiny rozprouděním lymfatického systému a podporuje hubnutí. Přes den proto pijte, co se dá. Naší radou je mít po ruce stále plnou sklenici vody. Když ji vypijete, naplníte ji znovu. Jen správně hydratovaný organismus může v noci bez problémů spalovat kalorie a detoxikovat organismus. Abyste ale nechodili v noci neustále na záchod, poslední sklenici vody si dejte hodinku před spaním.

Vytvořte si super tmu

V dnešní době je běžné, že nespíme v úplné tmě. Přitom pro hubnutí je tma naprosto ideální. Hormon melatonin totiž pomáhá tělu spalovat více kalorií. Vzhledem k tomu, že se tento hormon vyplavuje při úplné tmě, je tedy žádoucí pořídit si dobré závěsy.

Vyvětrejte si v ložnici

Myšlenka, že vaše tělo bude v noci spalovat, zatímco vy budete spát, je krásná, ale aby to byla pravda, je potřeba mít v ložnici zimu. Výzkumy totiž ukázaly, že ti lidé, kteří mají při spánku v ložnici 18 °C, spalují o 7 % více kalorií než ti, kteří vytápí pokoj na 24 °C.