Práce pro vyvolené

Nároky na letušky se u jednotlivých společností liší. Musí nosit firemní uniformy, mluvit plynně několika jazyky, mít vybrané chování, být odolné vůči stresu, zvládat jet lag a pyšnit se figurou připravenou na plavkovou sezónu po celý rok. Právě poslední zmiňovaný požadavek Hayley dlouhodobě ignorovala a ze strany svého zaměstnavatele se dočkala důrazné výtky. Uličkou mezi cestujícími se prodírala s obtížemi, kila navíc jí začínala ztěžovat práci, přidělávat zdravotní problémy a bránit v pohybu.

Bez diet

Low Carb - Nízkosacharidový jídelníček s výrazným omezením tuků by vzal Hayley příliš energie, kterou potřebuje při své práci.

Keto dieta - Omezení sacharidů pod hranici 50 gramů denně a příjem bílkovin a zdravých tuků představuje na cestách moc plánování.

Paleo dieta - Pravěký jídelníček po vzoru našich dávných předků, velký příjem masa a vajec a hromady zeleniny si žádají nejen přesvědčení, ale i spoustu času.

A tak Hayley vsadila na "staré a dobré" počítání kalorií. A výsledky se dostavily opravdu brzy. I bez pohybu a s občasným hříchem na talíři dokázala během 9 měsíců shodit neuvěřitelných 32 kilogramů. Na cestách se jen těžko vyhne polotovarům, sendvičům a přeslazeným bombám, a tak si pro každý den určila limitní kalorickou hodnotu, kterou nesměla překročit. Byly dny, kdy si dala jen smoothie, bagel a smažené hranolky, jindy spořádala nálož dušené kapusty, fazolek nebo chřestu.

Vyšlo to!

Našla rovnováhu mezi tělem a hlavou a přísnými počty ošálila hubnoucí procesy, aniž by trpěla hlady, trápila tělo v posilovně nebo se stala otrokem jídla. Srovnávací fotografie jsou výmluvnější než slova. Rozdíl je vidět nejen na bocích, ale i v obličeji a spokojeném výrazu. Dnes se Hayley snaží jíst velmi zdravě, na talíř si ale naloží vše: porci sacharidů, bílkovin i tuků a to v takovém množství, aby jí to sedělo do celkového příjmu.