Jedná se o velice účinné cvičení, které zapojuje všechny svaly těla. Jak již z názvu vyplývá, hlavní cvičební pomůckou je tyč (the pole). Díky tomuto lehce upravenému známému sportovnímu náčiní (průměr tyče: 45–50 mm, materiál: obvykle galvanicky pochromovaná ocel) ve velmi krátké době zaznamenáte nárůst síly zejména v ramenou a rukou – výchozím prvkem jsou totiž visy a na ně navazující rotace, stoje na rukou, hvězdy, přemety a různé styly šplhu.

  • Pravidelný trénink (alespoň 2x týdně) vám přinese snížení hmotnosti a vytvarování postavy, nárůst síly, zlepšení stability, posílení hlubokého stabilizačního systému, zlepšení flexibility, fyzičku a zábavu.

První česká vicemiss z roku 2007 Eva Čerešňáková chodí cvičit pravidelně a nemůže si tuto aktivitu vynachválit: „Dlouho jsem hledala nějaký sport, který by mi celkově zpevňoval postavu – nejen jednu nebo dvě partie. Baví mě jezdit na bruslích, běhat, hrát tenis nebo beachvolejbal a sport ke svému životu potřebuju, ale žádný ze zmíněných sportů není řešením na kompletní zpevnění postavy včetně problémových partií. Teď jsem ho ale našla.“ Zkuste to také a příští léto vám ukázkovou postavu budou zaručeně všichni závidět.

Mohlo by vás také zajímat: Dobré důvody, proč cvičit s osobním trenérem nebo Bikram yoga, cvičení, které vás zaručeně dostane