Vdát se vede k rutině

U cvičení to může dopadnout stejně, jako v manželství. Po nějaké době se prostě stává rutinou. Děláte pořád stejné pohyby, vaše svaly si jednoduše zvyknou a vy posilujete pouze určitou část těla. Snažte se do svých běžných pohybů přidat neobvyklé kroky, tím do hry těla zapojíte i jiné svaly a více zesílíte.

Cvičíte příliš rychle

Zrychlujete-li cvičení, používáte setrvačnost a ne sílu svalů. Nebudete je stimulovat k tvorbě a nespálíte tolik kalorií. Snadněji se můžete poranit. Hrozí vám například natržený sval.

Příliš usilovné cvičení a příliš často

Pokud si nebudete dělat mezi jednotlivými tréninky dostatečné pauzy, cvičení přestane vašemu tělu prospívat. Můžete dokonce zhoršit svoji tělesnou kondici. Výsledkem je pocit unavenosti a vyčerpání. Pamatujte na to, že čím intenzivněji trénujete, tím více času potřebuje vaše tělo na zotavení.

Nepřidávat cviky

Abyste skutečně zlepšovala kondici, potřebujete překonávat sama sebe a přidávat cviky k jednotlivým sériím. Například místo 10 leh sedů začněte dělat 20.

Zvedání špatné váhy činek

Zvedáte-li příliš lehké činky, neuvidíte na svých svalech žádné výsledky. Posilujete-li s příliš těžkými činkami, riskujete zranění. Zeptejte se svého trenéra, jaká hmotnost je pro vás nejlepší a neporušujte to.

Dřepy

Rozpažíte ruce a chystáte se ke dřepu. Pokrčujete kolena nad úroveň palců u nohou, klesáte a nadzvedáváte u toho patu. Tímto cvikem vystavuje nadměrný tlak šlachám a vazům v kolenech. Je tedy velice nevhodný.

Ohyby

Pokud kroužíte trupem a pohyb nevychází od kyčlí, můžete ublížit svým zádům, jste-li ve fázi záklonu. Velice tím navíc zatěžujete páteř a omezujete potřeby svých zádových svalů.

Triceps

Dělání půl kruhových pohybů vaší paží není také vůbec vhodné. Nacházíte-li se v pozici, kdy je ruka s činkou za zády, neprocvičujete dostatečně triceps a můžete vyvinout přílišný tlak na rameno či loket.

Skřípání

Trhané pohyby krku, nezvedání ramen, nedostatečné angažování břišních svalů. Výsledkem těchto pohybů bude bolavý krk a vaše břišní svaly se také nezpevní.

Zvedání činek na lavici

Ležíte na lavici a zvedáte činky. Táhnete-li ruku až do příliš nízké pozice, můžete vyvíjet přílišný tlak na ramena a na svaly, které jsou pod nimi. Navíc se vám budou činky těžko zvedat nahoru a nebudete efektivně zatěžovat svaly na hrudi.