Diskutujte: V čem vás psychika při hubnutí nejčastěji zrazuje?

Psycholožka a dlouholetá specialistka na zdravé hubnutí Zdeňka Sládečková vzkazuje, že práce s vlastní psychikou je v procesu shazování váhy nezbytná.

Mohlo by vás zajímat, jak to udělala editorka Jana, že zhubla 12 kilogramů. Svůj boj s kily popsala v seriálech Hubnu dál.

Nebojte se zapojit při hubnutí i hypnózu nebo vlastní sugesce. Jen pozor, měl by vás to naučit psycholog, abyste to dělala správně. Také se můžete naučit k posílení používat svoje představy na ovlivňování a programování našeho jednání v mozku. „Při hubnutí je totiž nutné v sobě po mnoho dnů a leckdy týdnů akumulovat velké množství vnitřní energie, motivace a vůle na přiměřenou péči o redukční jídelníček. I na pohyb, pravidelné cvičení, kterým budou tuky spalovány. Není pochyb o tom, že je to proces fyzicky i psychicky vyčerpávající, a proto je třeba vnitřní energii doplňovat a obnovovat,“ zdůrazňuje psycholožka. My nabízíme úvodní meditační lekci.

Jak meditovat?

1. Pro meditaci je vhodné si určit pravidelný čas, kdy nebudete rušena. Meditovat, koncentrovat se na svůj vnitřní, skrytý a niterný svět můžete sama nebo spolu s ostatními v tiché klidné místnosti. Příjemně se usaďte do pohodlné polohy tak, abyste neměla ruce či nohy zkřížené. Ruce otočte dlaněmi vzhůru, zavřete pomalu oči a uvolněte příjemně svaly. V celém těle se šíří klid, pohoda. Máte pocit naprostého bezpečí.

2. Představte si, že se vaše oči pomalu otočily dovnitř, do těla, a staly se jakýmsi vnitřním pozorovatelem všeho, co se ve vašem vnitřním světě děje.

3. Pomalu si můžete začít uvědomovat, jak temenem vaší hlavy i oběma dlaněmi začíná proudit jemná nehmotná energie. Ta se šíří jako příjemné pramínky postupně, pomaloučku do celého těla. Jako by jemné světlo prostupovalo celým vnitřním světem. Necháváte jemné pramínky energie proudit hlavou a krkem do hrudníku i bříška. Blahodárná nehmotná energie se šíří oběma rukama i oběma nohama až ke konečkům prstů.

4. Vnímáte, jak se celé vaše tělo i duše příjemně a pozvolna harmonizuje, zklidňuje, naplňuje světlem. Cítíte, jako byste s každým nádechem nabírala novou energii ze vzduchu a s výdechem ji rozpouštěla do celého těla. Nemusíte se o nic snažit, vše se děje samo. Jako by se každá buňka v těle naplňovala novou energií i pro další hubnutí.

5. Cítíte, že tato síla vám bude k dispozici i při plném vědomí ve vytrvalém snažení se o redukci váhy, při dodržování redukčního jídelníčku i při cvičení. Posilujete se vnitřně ve svém odhodlání. Cítíte, jak proudící energie napomáhá spalování tuků. Sílí tak vaše vnitřní radost ze sebe, ze své postavy, která štíhlí a štíhlí.

6. Vychutnáváte si všechny ty příjemné pocity a kotvíte si je do podvědomí, do svého vnitřního světa. Ten bude v nastoleném programu pokračovat dál. I když svou meditaci za chvíli pomalu ukončíte, příjemné posilující pocity přetrvají do plného vědomí. Pozvolna se probíráte.

7. Pokud své meditační cvičení provádíte večer, můžete se jen pomalu přesunout na lůžko a v klidu se oddat posilujícímu spánku.

Přečtěte si další PODROBNOSTI, jak pracovat se svou myslí, abyste zhubla.

K hubnutí můžete využít i alternativní metody. Víte například, že vám mohou pomoct JEHLIČKY a jak? Přečtěte si článek JEHLIČKY PROTI HLADU.