Paní Barbora Marckx je ředitelkou Éminence Organics pro Česko i Slovensko a zároveň je zakladatelkou prvního salonu Éminence v Praze. Zde klientům nabízí své služby profesionálně vyškolený personál.

"Harmonie, klid, ale také energie a síla. Neobyčejná moc přírody. Samozřejmá kvalita a ryze osobní přístup. To jsou stavební kameny, které dodávají přírodní organické kosmetice Éminence Organic Skin Care jedinečné kouzlo. Na stejných hodnotách je postaven i koncept našeho kosmetického salonu." představuje Barbora myšlenku projektu.

Máte salon v překrásných prostorách v centru Prahy, proč jste si vybrala zrovna toto místo?

Hledala jsem zajímavé místo na dobré adrese. Fúze s kadeřnictvím Tony and Guy, které zde sídlí, mi připadala ideální.

Jak náročná byla rekonstrukce a podařilo se vám dosáhnout svých představ?

Rekonstrukce byla náročná fyzicky i psychicky, ale myslím, že se nám z prostor podařilo vytěžit maximum, a věřím, že to naši klienti i tým zaměstnanců ocení.

Název vašeho salonu je Beauty day spa. Znamená to, že u vás klienti zažijí i něco jiného než klasické ošetření pleti?

Značka Éminence Organics dodává své produkty pouze do lázeňských zařízení (spa), a tak náš salon v centru Prahy nese stejné jméno. A také vlastně chceme lidem nabídnout takovou oázu klidu ve víru velkoměsta. U nás to není takové to typicky spirituální místo ovlivněné orientem s meditační hudbou. Nabízíme krásný, svěží a čistý prostor, kam si můžete přijít odpočinout, zkrášlit se a přitom třeba poslouchat jazz nebo swing.

Kdo jsou především vaši zákazníci, cizinci nebo spíš Pražané?

Největší skupinu naší klientely tvoří Češi, kteří poznali značku v zahraničí. Jsou to samozřejmě ale i cizinci. Pražané nás postupně objevují, nečastěji přicházejí na doporučení od kolegy či známého, kdo už salon navštívil.

Co lidi nejčastěji vede k tomu, že se odevzdají do vašich rukou?

Pracujeme s kvalitním produktem a poskytujeme adekvátní službu. Naše kosmetika je výjimečná tím, že je 100% organická a to je dnes už pro mnoho lidí důležité kritérium k výběru.

Kosmetická ošetření jsou zejména doménou žen. K vám ale chodí i pánové. Kolik jich v porovnání s ženami je a co jim můžete nabídnout?

Máte pravdu. V Čechách je pleťová péče stále spíš ženskou záležitostí, ale snažíme se o zboření tohoto mýtu a vřele zveme mužskou klientelu k nám do spa. A abychom jejich návštěvy zpříjemnili, doporučujeme třeba “párová” ošetření spolu s jejich partnerkou. Je to takový relax ve dvou.

Kosmetika Eminence, s níž pracujete, je čistě přírodní a nese označení BIO. Znamená to, že je pro pleť šetrná a vhodná třeba i pro alergiky?

Ano. Éminence Organics je vhodná pro všechny typy pleti, protože neobsahuje žádné syntetické látky, které ji mohou dráždit. Je ale zároveň velmi učinná a živá. Obsahuje totiž aktivní ingredience, které maji přirozeně léčivé a blahodárné účinky a dokáží pleť dostat do formy.

Všechny ty krémy a olejíčky nádherně voní. Jaké přípravky mají vaši klienti úplně nejraději?

To je opravdu individuální. Každému je sympatické a příjemné něco jiného. Všechny produkty obsahují pouze čisté výtažky z rostlin, ovoce i koření, a tudíž jsou jejich vonné esence velmi přirozené a našemu čichu tak lahodné.

Zatím se zaměřujeme hlavně na pečující kosmetiku, kterou v salonu i prodáváte. Chystáte se sortiment rozšířit i o dekorativní řadu?

Éminence Organics přichází s novou kolekcí celkem třikrát do roka a pokaždé překvapí něčím nečekaným. K pleťové řadě už teď nabízíme i organickou minerální péči, jako jsou pudry, tvářenky a lesky na rty. A šeptá se, že to prý není všechno. Máme se na co těšit.

Jsou lidé v ČR zvyklí nechat se pravidelně hýčkat v salonech krásy?

Myslím, že si zvykají.

Jaký je benefit, který můžete zákazníkům nabídnout jen vy?

Třeba BIO malinové chutney, dýňové pyré, okurkový džus a voňavý krém z jahod a rebarbory.

K návštěvě našeho salonu čtenářky Kafe.cz srdečně zveme.

O poukaz na luxusní kosmetické ošetření si můžete nyní také zasoutěžit.

Více informací naleznete na www.eminence.cz