Masáž, to je velmi starý a osvědčení prostředek, který slouží k odstranění bolestí a nastolení fyzické, psychické i duševní rovnováhy. Možná by vás zajímalo pár informací, co můžete očekávat…
Ruční klasické masáže

Masáže mohou být zaměřeny na bolesti a ztuhlost krční, hrudní či bederní páteře, bolesti hlavy, končetin nebo svalů. U akutních stavů je vhodné docházet na masáž častěji podle pokynů maséra. Pravidelnou masáží snižujeme nahromaděné napětí, staženým bolavým svalům navracíme zpět jejich pružnost a tím nastává kýžená úleva. K masážím se používají kvalitní masážní oleje, které mohou být doplněny vonnými silicemi, které navozují příjemnou atmosféru a působí aromaterapeuticky. K ještě hlubší relaxaci je možné přispět vonnými tyčinkami, svíčkami a vhodnou hudbou, která se také podílí na uvolnění a působí protistresově.

Kontraindikace: ihned po jídle nebo velké tělesné námaze, horečnaté stavy, akutní infekční či kožní choroba, nádorová onemocnění. Poraďte se s lékařem, pokud trpíte vysokým krevním tlakem, epilepsií, máte křečové žíly.

Náš tip: Vyzkoušejte jarní detoxikační lymfatickou masáž

Použitím vakuového přístroje, který je vybaven čerpadlem a zakončen skleněnými baňkami, dochází k nasátí asi 1-3 cm pokožky i s tukovými buňkami uloženými pod pokožkou. Dochází také k uvolnění lymfatických uzlin a aktivaci lymfatických drah. Pokožka je důkladně prokrvena, organismus je detoxikován, odstraňují se otoky. Během zpevňování pokožky je odstraňována celulita a tělo je tvarováno. Následně se zpevňuje ochablé podkožní vazivo, dochází k celkovému uklidnění pokožky a aktivaci lymfatického řečiště, kterým budou zplodiny následně z těla odcházet. Je důležité dodržovat pitný režim, aby toxické látky mohly z těla odcházet. Pro větší účinnost se doporučuje kombinaci s ultrazvukem, který rozbíjí podkožní vlákna, odstředí z tukových buněk tuk a vodu. Urychluje látkovou výměnu v podkoží a metabolismus tuků. Tato masáž se provádí také na obličeji. Pokožka se pročistí, vrásky se vyhlazují, pleť se regeneruje. Ultrazvukem se zažehlí vhodné účinné látky podle typu pleti.

Podívejte se na masáže.info