Nedostatek světla v zimních měsících totiž může vést k depresím, které umělé sluneční světlo dokáže zmírnit. Kolik to ale stojí? Je to bezpečné? A dá se výsledek srovnat s opalováním v profesionálních zařízeních? Na to vám přinášíme odpověď.

Cena? Od pár tisíc po stovky…

Domácí solária jsou většinou menší než ta profesionální a jejich ceny začínají přibližně na 15 000 Kč – ovšem luxusní domácí solárium může stát i 100 000 Kč. Pokud si chcete jen udržet zdravou barvu ve tváři, vystačíte s obličejovým soláriem, moderní obdobou starého dobrého „horského sluníčka“, které zakoupíte již za 1 000 Kč.

Domácí tunel

Jestliže chcete dosáhnout obdobného výsledku jako z profesionálního solária, měla byste volit oboustranné solárium neboli solární tunel, který ozařuje tělo ze všech stran. Zajistí tak rovnoměrné opálení. Počítejte však s tím, že takovéto zařízení vás vyjde minimálně na 30 000 Kč.

Opalujte se – ale bezpečně

Ať už se rozhodnete pro velké domácí solárium nebo jen malé horské sluníčko, pamatujte, že pravidelné intenzivní opalování může poškodit pokožku a způsobit její předčasné stárnutí. Proto, abyste minimalizovala negativní dopady na vaši pleť a ze solária si odnášela jen to dobré, je nutné důsledně dodržovat základní pravidla bezpečného opalování!

Kafe.cz zjistilo

Desatero bezpečného opalování:

  1. Před použitím řádně pročtěte návod k použití a dodržujte pokyny výrobce. V případě jakýchkoliv problémů navštivte lékaře.
  2. Nechejte si určit typ vaší pleti a ujistěte se, že jste se opalovala maximální přípustnou dobu, vhodnou pro váš typ pleti. Vždy dbejte na to, aby nedošlo ke spálení pleti.
  3. Dodržujte opalovací časy a zvyšujte je postupně po 1 až 2 minutách. Nedodržování doporučených časů může způsobit předčasné stárnutí pleti i její poškození.
  4. Před použitím solária odstraňte make-up a veškerou kosmetiku. Nezapomeňte si odložit šperky.
  5. Během opalování vždy noste ochranné brýle. Ultrafialové záření může způsobit vážné poškození očí.
  6. Opalujte se pouze jednou denně. Neopalujte se ve stejný den v soláriu a na slunci.
  7. Před vstupem do solária používejte vždy speciální kosmetiku. Pamatujte na to, že kosmetika, vyrobená pro opalování na slunci, není určena k opalování v soláriu.
  8. Při samostatném opalování v soláriu není vhodné ležet zcela nehybně, neboť neprokrvená místa se neopálí.
  9. Po opalování se několik hodin nesprchujte, aby nedošlo k přerušení procesu pigmentace.
  10. Pokud užíváte léky, při kterých se v kombinaci s opalováním může vyskytnout alergická reakce, vždy se poraďte s lékařem o vhodnosti používání solária.

Zdroj: Hotelskot.cz