Jak vybrat tu správnou partnerku na první pokus? Jak na základě jedné fotky v seznamce vyloučit nevhodné kandidátky? Jak nenápadně zjistit sexuální návyky vyhlédnuté „kořisti"? Takové otázky vrtají hlavu spoustě mužů. Pomoc je přitom jednoduchá. Stačí se zaměřit na tvar rtů.

Nezdá se to, ale ústa mají nespočet podob. Notoricky známé je třeba směrování koutků úst. Pokud jsou zahnuté dolů, jde o pesimisticky založeného člověka, koutky vzhůru obvykle znamenají veselého jedince, pro něhož je sklenice vždy napůl plná.

Větší horní ret signalizuje člověka s kritickým pohledem na svět, který vše řekne na rovinu. Majitelé většího spodního rtu jsou naopak mistři diplomacie, od nichž nelze čekat mnoho upřímnosti.

Tvar rtů ale napoví mnohé také o citové oblasti. Souměrná plná ústa, jako má třeba Angelina Jolie, hodnotí většina mužů jako velmi atraktivní. Nejde však o přelétavé ženy, které se vrhají z jednoho milostného dobrodružství do druhého. Naopak jde spíše o rodinné typy, které si cení spokojeného zázemí a chtějí hodně dětí.

Výrazným poznávacím znamením jsou i úzké rtíky, jako má třeba Kate Middleton nebo Kirsten Dunst. Jde o uzavřenější ženy, které mají rády samotu a nedají se „utáhnout na vařenou nudli". Ve vztahu potřebují dostatečně velký osobní prostor, jinak se začnou cítit jako v kleci a tím spíš se z něj budou snažit uniknout. Možnost volně se nadechnout je pro ně důležitější než pravidelný sex.

Vyplatí se sledovat i tvar a velikost takzvaného srdíčka, tedy vykrojení uprostřed horního rtu. Čím je výraznější, tím nespoutanější povahu jeho majitelka má. Je horkokrevná a vznětlivá, ale také značně komunikativní a umělecky založená. Kdo hledá společnici pro nespoutané postelové hrátky, je na správné adrese. Tyto ženy obvykle mají nejmenší problémy s dosažením orgasmu. Výrazným vykrojením se chlubí například zpěvačky Taylor Swiftová nebo Rihanna.

Ženy, u nichž srdíčko zcela chybí a mají horní ret pod nosem rovný, si naopak na sexuální uragán nepotrpí. Jsou spíše racionální a nepodléhají okamžitému pocitu milostného poblouznění. S partnerem chtějí požít hlavně pocit souznění. Častokrát je mnohem více než sex uspokojí, kdy se k němu jen přitulí a usnou mu na rameni. Typickým zástupem je třeba Julia Roberts.