Pokud se chystáte cvičit navečer po příchodu z práce, tak se před každým začátkem cvičení nejdříve pečlivě protáhněte. Po celém dnu přijdete většinou celí ztuhlí a je potřeba svaly, které se během dne přetěžují, trochu uvolnit. A právě o tom je dnešní díl, který můžete cvičit i jako samostatnou jednotku, když si potřebujete odpočinout od práce na počítači.

Cvik č. 1

Posaďte se do zkříženého sedu. Proveďte 10 kol plynulého nádechu a výdechu pro úvodní zklidnění (dýchejte nosem). Nyní s nádechem zvedněte paži a uchopte se s ní ze strany hlavy. Vydechněte a nadechněte se a s dalším výdechem ukloňte hlavu k ramenu. Úklon provádějte opatrně a nenásilně. Pozor! Nezvedejte ramena k uším. Opakujte na každou stranu 5x.

Cvik č. 2

S nádechem se uchopte za hlavu zezadu. S výdechem předkloňte hlavu bradou šikmo ke klíční kosti. Opakujte na každou stranu 5x.

Cvik č. 3

Opřete se vedle hýždí o předloktí nebo o dlaň napnuté paže. Nadechněte se a s výdechem se ukloňte. V úklonu zůstaňte na dva cykly dechu (nádech + výdech) a vraťte se zpět. Opakujte na každou stranu 5x.

Cvik č. 4

Uchopte zápěstí jedné ruky. Nadechněte se a s výdechem se předkloňte. V předklonu zůstaňte a plynule dýchejte. Opakujte 5x.

Tip KAFE.cz: Jakou si k tomu pustit hudbu

  • Enya: It's in the rain
  • ABBA: Happy New Year

Pozvánka na příště:

V následujících týdnech pro vás cvičení na Kafe.cz bude připravovat Vašek Krejčík a jeho žačka (a naše kolegyně z projektu Mojeastrologie.cz) Katka Plandorová, která vám navíc ukáže, jak můžete co nejlépe sladit cvičení podle Luny.

KAFE.cz zjistilo:

Chcete se naučit cvičit a relaxovat? Zvolte Jóga & powerjóga ON-LINE KURZY na www.jogadnes.cz.