Existuje řada dobře míněných rad a pouček, které se mezi lidmi šíří. Mnohdy je ale jejich věrohodnost na pováženou a neměli bychom se jimi bezmezně řídit. Jaké jsou nejčastější mýty o vlasech?

1. Zastřihávání podpoří růst

Pravidelným zkracováním se zbavíte roztřepených konců, a vsadíte-li k tomu na správný střih, hříva bude bohatší. Omyl! Žádná vnější úprava nemá vliv na činnost vlasových folikul zodpovědných za rychlost růstu a hustotu. To, jak rychle vlasy rostou zrovna vám, je dáno geneticky. V průměru vlas poporoste každý měsíc o jeden centimetr.

2. Časté mytí je zločin

Každá žena má jiný typ vlasů a z toho plynou i rozdílné potřeby a péče. Ani dennodenní mytí jim neuškodí, pokud vsadíte na jemný šampon na každodenní použití. Nanášejte ho ke kořínkům a do vrchní části hlavy, na konečky použijte regenerační péči.

3. Kosmetiku je třeba střídat

Tvrzení, že šampon a jiné přípravky po čase přestanou působit, protože si na ně vlasy zvyknou, je nesmyslné. Pokud vám určitý druh kosmetiky vyhovuje, není třeba sahat po jiném.

4. Lesklé vlasy zaručí časté česání

Nadměrné kartáčování jim naopak může uškodit. Při česání dochází ke tření jednotlivých vlasů o sebe a poškozuje se jejich ochranný povrch.