#clanek|3521587|3521705#

Když bylo Rachel Crawley pouhých 16 let začala bojovat s akné. Celou tvář měla obsypanou mokvajícími puchýřky. Nic nepomáhalo a teenagerka proto nechtěla bez make-upu vycházet mezi známé dokonce ani příbuzné. O dva roky později se ale rozhodla se svým problémem něco dělat.

Nejprve se chtěla vypořádat s reakcemi okolí, a tak si založila účet na Instagramu a zaznamenávala na něm svůj boj se zákeřnými pupínky. Lidí jí posílali nechutné urážející zprávy, ale ji to posilovalo, aby vyhrála boj sama nad sebou a mohla vůbec vyjít ven mezi lidi. Začala držet speciální dietu, kdy se vyhýbá cukru a jí hlavně přírodní, syrové ingredience. Akné ustoupilo, ale jizvy zůstaly. Ale s těmi se dívka umí vypořádat. Dokáže si svůj obličej tak bravurně zamaskovat make-upem, že pozůstatky po akné nejsou skoro vidět.

Aby inspirovala i další dívky, které tímto kožním onemocněním trpí, tak se rozhodla, že se zúčastní soutěže krásy. Přihlásila se na Miss Preston 2017 a i přes svůj hendikep se dostala do finále. Ať už soutěž skončí jakkoliv, tak pro ni je výhra vůbec to, že dokázala svou nemoc porazit. Svým činem chtěla ukázala i jiným dívkám, že jsou krásné i s pupínky či jizvami na obličeji. V galerii najdete její příběh ve fotografiích.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!