ČERNÁ BARVA

Tvrdíte-li, že máte černé oči, lžete. Černé oči neexistují. A to, co jimi nazýváme, jsou jen velmi, velmi tmavě hnědé oči. Jejich nositelé bývají spojováni s tajemstvím a intuicí. Jsou mlčenliví, trochu nedůvěřiví, lehce propadnou vše spalující lásce. Typická je pro ně vášeň a optimismus.

ŠEDÁ

Jak se říká, život není jen černá a bílá, ale různé odstíny šedé. Lidé s šedýma očima se narodili jako vůdci. Jsou dominantní a silní. Co se však týká agrese, jsou paradoxně nejméně agresivními lidmi ze všech. To, co je žene na čelo davu, je jejich odhodlání, zapálení a vášeň, nikoliv ostré lokty. Pyšní se kreativitou, analytickým myšlením, racionalitou. Trápí je dermatologické problémy a revmatismus.

HNĚDÁ BARVA

Nejběžnější barva očí na světě je klasická hnědá. Lidé s hnědýma očima jsou atraktivní a sebevědomí. Barva je spojena se zemí, jednoduchostí, tvořivostí a pozitivismem. Také ale s nezávislostí a touhou po jiných věcech než materiálních. Často je trápí zažívací potíže, své si užívají se žlučníkem, žaludečními vředy, ale mívají i problémy s nervovým systémem.

HNĚDOZELENÁ

Elegance je první slovo spojené s nositeli hnědozelených očí. Jsou velmi spontánní, baží po dobrodružství, snadno se přizpůsobí každé situaci. Netrpí nedostatkem odvahy, milují zkoušet nové věci, nesnášejí monotónnost, pak upadají do nudy a jsou dost protivní. Pozor na jejich temperament!

MODRÁ

Lidé prý po modrých očích touží nejvíce. Vyzařují klid, laskavost, ale i energii. Bývají upřímní a štěstí druhých je nepřivádí k závisti. Patří k extrovertům, výjimečným pozorovatelům života a touží po dlouhotrvajících vztazích bez zbytečných řečí a výmluv. Co se zdraví týče, mívají sklon k onemocněním dýchacích cest, srdce či ledvin.

ZELENÁ

Závan čerstvého vzduchu, omlazení, nápaditost. To vše se vztahuje k zelenookým. Mají velký prostor pro tajemství i schopnost přilákat vás, abyste se v jejich očích utopili. Jsou inteligentní, velmi zvídaví, ale mimořádně žárliví…

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

* Oko je koule o průměru asi 25 mm vážící cca 8 gramů, lemovaná okolo 160 řasami.

* Průměrně každých 5 sekund se oční víčko zavírá.

* Pomyslný most mezi okem a mozkem představuje zrakový nerv tvořený 800 000 vlákny.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!