Nejlepší přítel v boji proti rakovině

Není nutné připomínat, že vitamíny, živiny a enzymy potřebuje lidské tělo jako sůl. Čerstvé salátové klíčky přispívají nejen ke správné funkci orgánů, ale mají značné preventivní, léčivé i regenerační účinky. Pravidelná konzumace mikrosalátků z čerstvých klíčků může vést ke zvýšení imunity, takže běžné nachlazení či chřipka si na vás už nepřijdou. Salátková brokolice a vojtěška, neboli alfalfa, dokonce významně podporují prevenci nádorových onemocnění. Ač je to téměř k neuvěření, pak vězte, že právě malý klíček v sobě nese tolik prospěšných látek, že se o tom dospělé rostlině může jen zdát.

Sníte-li lžíci salátových klíčků ředkvičky, zaplaví vás takový počet blahodárných sloučenin, jako byste spořádali přibližně 30 kusů běžných ředkviček z obchodu. Není divu, že se čerstvé klíčky uplatňují při léčbě onemocnění cév, cukrovky či při poruchách metabolismu. Skvěle působí i při detoxikaci organismu. Jsou velmi lehce stravitelné, nemusíte se tedy stresovat, že vám po nich bude těžko, ba naopak, usnadňují vstřebávání bílkovin ze stravy, čímž zajišťují správné zažívání.

Elixír mládí v jedné hrstce

Pamatujete ještě na doby, kdy Pepek námořník spořádal ve vteřině celou plechovku špenátu a rázem mu vyrostly bicepsy, jakými se pyšní Arnold Schwarzenegger? Špenát je totiž známý vysokým obsahem železa, stejně tak jako chřest, ale salátková ředkvička má až čtyřikrát více železa než špenát a až osmkrát více než červená paprika. Nechcete-li do sebe ládovat pouze červené maso, které je mimochodem také bohatým zdrojem železa, zkuste čerstvé mikrosalátky z bio klíčků. Zařazení klíčků do svého jídelníčku by měli zvážit i lidé, kteří trpí chudokrevností.

Nedostatek vitamínu A způsobuje šeroslepost a předčasné stárnutí buněk a dochází tak k jejich rohovatění. Předejít tomu můžete právě konzumací mikrosalátků z čerstvých klíčků, protože jsou, kromě jiného, plné vitamínu A. Pro lepší představu, brokolice jako salátový klíček obsahuje jedenáctkrát více vitamínu A než konvenční brokolice.

Ať chcete předcházet zmíněné šerosleposti, kornatění tepen či rakovině, nebo zmírňovat již probíhající onemocnění, jako je cukrovka, vysoký cholesterol a problémy s krevním oběhem, pak jistě neprohloupíte, když v obchodě sáhnete po salátových klíčcích nejlépe v biokvalitě. A že nevíte, které chutnají nejlépe? Zkusit můžete mikrosalátky Happyeat, v lahodném mixu totiž najdete více druhů. Můžete ochutnat kombinaci čerstvých mikrosalátků z čerstvých klíčků mungo, ředkvičky, brokolice, čočky, česneku, vojtěšky, rukoly, cizrny či slunečnice. Ke spotřebiteli se dostanou hned druhý den po sklizni a jsou 100% bio.