V galerii se dozvíte, že k udržení si mladistvého vzhledu, patří i pravidelná péče o pleť.

Vyčistit si obličej neznamená, že si tvář ošplouchnete vodou nebo ji umyjete mýdlem. Aby byla pleť opravdu čistá, pořiďte si kvalitní přípravky. Vybírejte je podle svého věku i typu pleti. Pokud máte citlivou pleť, vyplatí se sáhnout po kosmetice z lékárny, jež respektuje kožní mikroflóru a pleť nepodráždí. S přípravky na odličování a čištění se doslova roztrhl pytel a bývá složité se v nich vyznat. Mezi některými typy existuje rovnítko, takže je jen na vás, kterému dáte přednost. Ať už si vyberete jakýkoli, vždy by mělo jeho použití předcházet ošetření krémy či jinou péči.

Nejdřív oči, pak obličej

1. Nejprve odličte oči, a to speciálním přípravkem, který si poradí s odstraněním i voděodolného make-upu. Odličovač naneste na vatový tamponek a na chvilku přitiskněte na víčko a řasy. Stírejte vše jemnými tahy od shora dolů. Odličujte tak dlouho, dokud nebude tamponek čistý.

2. Poté vezměte do ruky čisticí přípravek, který pleť zbaví nečistot rozpustných v tucích. Ty voda z obličeje nikdy nedostane. Na výběr máte čisticí emulze, mléka, gely, pěny a oleje, které se nanášejí na vatové tamponky nebo přímo na mokrou pleť a následně se oplachují. Vždy je třeba řídit se návodem.

3. Tak teď je pleť odlíčená. Je ale potřeba přistoupit k druhému kroku, kdy ji přípravkem k tomu určeným také vyčistíme. Přijde na řadu pleťová voda či tonikum, micelární voda, čistící oleje atd., jež pleť krásně dočistí a osvěží, dodá jí potřebné látky a vypne ji. Tamponek a pleťovou vodu byste měla vzít do ruky také ráno, abyste pleť zbavila kožního mazu, potu či odumřelých buněk, které vyprodukuje v průběhu regeneračního nočního procesu.

4. Myslete ale na to, že většinou žádný z odličovacích či čistících produktů by neměl zůstat na pokožce. Tu musíte ještě před nanesením noční péče omýt vodou.

5. Na dovolenou se hodí odličovací ubrousky, kterými vše z pleti jednoduše setřete. Nejsou ale pro pleť vhodné ke každodennímu použití, jde opravdu jen o nárazovou možnost rychlého odlíčení či čištění.

6. Pamatujte také, že si v létě musíte pleť večer vyčistiti, i přesto, že jste se nenalíčily. Většina žen to tak má, že se jim nechce se líčit do horkého počasí nebo třeba, když se chystají den strávit v aquaparku a není se čemu divit. Ale pozor, máte na sobě (nebo byste rozhodně měli mít) vrstvu opalovacího krému, pot, prach atd. a to vše musí z pleti pryč. A opět samotná voda nestačí, je potřeba použít něco, co pleť opravdu vyčistí.