Jedeme v tom všichni

Život mladého páru začal téměř pohádkově. Dva roky po seznámení se vzali, cestovali, budovali a po pěti letech přivítali na svět první dceru Briannu. Krátce po porodu ale přišla děsivá zpráva, když ženě diagnostikovali rakovinu děložního čípku. Rozjel se tak kolotoč strachu o holý život a rodinu. Nemoc porazila, ale smůla se jim lepila na paty dál. Její tchán zemřel na leukémii a nádoru se nevyhnul ani manžel Troy. Už to vypadalo, že je rakovina jejich rodinným dědictvím.

Nezájem

Nehodlali se vzdát a ve snu za krásnou rodinou neuhnuli. Pár měsíců to Troyově vyléčení už se těšili z radostné zprávy. Čekali druhou holčičku. Těhotenství probíhalo bez komplikací, stejně tak porod. Narodila se krásná a zdravá Chrissy. Čas plynul a vypadalo to, že se rodina konečně oklepala z hrůz, kterými si prošla. Pak se ale mladší dcera svěřila s malým nálezem. Kousek pod bradavkou měla tmavou bulku, tvrdou a bolestivou. "Bála jsem se to mamince a tatínkovi říct, tušila jsem, že to není dobré, nechtěla jsem jim ale přidělávat starosti," přiznala dívenka. Rodičům se ale nakonec po pár dnech svěřila. Ti se samozřejmě vyděsili, ale snažili se svou dceru uklidnit. Návštěva pediatra je ale jen rozčílila. Jak by na to mohla pomáhat antibiotika, která jim předepsal?

Může být hůř?

Bylo nutné jednat, a tak si vydupali návštěvu nemocnice a vyšetření ultrazvukem. I přítomní chirurgové ale rodičům doporučovali počkat, aby si mohli ověřit, jak se nález chová. Přihlížení zhoršujícímu se stavu Chrissy rodiče ubíjelo, a tak se obrátili na specializovanou kliniku, kde pro ně nebyli jen další v řadě, ale dočkali se vřelého přístupu a dostali odpověď na všechny zevrubné otázky. Chrissy byl vyoperována bulka a po pár dnech byla propuštěna domů. To nejhorší ji teprve čekalo. Hned první den po návratu do školy zavolali z kliniky s konečnými výsledky. Po prozkoumání nálezu se zjistilo, že Chrissy trpí vzácnou formou rakoviny prsu a musí být provedena mastektomie. Rodiče vyzvedli Briannu před školou a pokusili se vzájemně se podpořit, aby pro svou mladší dceru byli co největší oporou. Ale složili se jako domeček z karet. Strach o její život nebral konce.

Rve se jako lev

Personál na klinice vycházel rodině maximálně vstříc. Pro Chrissy byl připraven speciální sál a místnost, kde mohla trávit čas s rodinou. Dokonce ji mohl doprovázet milovaný plyšový medvěd. Operace trvala velmi dlouho. Pak konečně vyšel jeden z chirurgů a "pozval" ženu přímo na sál, kde se mohla krátce setkat se svou dcerou. Plakala a v rukou svírala plyšáka, měla zjizvenou hruď. Zákrok naštěstí dopadl dobře a i přes zdlouhavou rekonvalescenci má Chrissy opět důvod ke smíchu.

Životní zkoušky, které jí osud připravil, zaujaly spoustu médií. Dodnes je také čestnou členkou různých center, kde se sdružují lidé se stejnou diagnózou. Díky své bojovnosti je Chrissy ohromnou inspirací a hybnou silou pro ty, kteří nad soubojem se zákeřnou nemocí lámou hůl.