Právě bronzující pudry se postarají o váš zdravě zářivý, lehce opálený vzhled - bez námahy. Stačí se chytře několika tahy štětcem přepudrovat a je hotovo. Výhodou je, že po použití bronzeru už nebudete potřebovat skoro žádná další líčidla. Je čas přehodit na "líný" letní režim!

Je pravda, že bronz sluší každé z nás. A i když se to na první pohled nezdá, s bronzery se to musí trochu umět, aby zanechaly ten správný efekt. Není nic horšího, než když to s ním přeženete nebo si vyberete nevhodný odstín. Místo jemného dotyku slunce se vám na tváři může vyklubat vzhled podobný horlivým návštěvnicím solárka. Jak tedy správně vybírat a následně aplikovat?

Pozor na podtón

Máte-li světlou pleť, vybírejte mezi odstíny s růžovými podtóny. Bronzer pouze dodá tváři nádech opálení. Vyvarujte se ale nanášení po celé ploše obličeje – působila byste přehnaně nalíčeně! Postačí, když si štětcem přejedete vystouplá místa, jako jsou lícní kosti, hrana nosu, spánky, místo nad obočím a špička brady. Pokud ale patříte k typům s olivovou pokožkou, nemusíte se bát ani bronzových odstínů, které váš přirozený pigment šikovně podtrhnou. Klidně bronzerem poprašte celou tvář, stejným způsobem, jako když používáte klasický matující pudr. Je nutné ho nanášet ve velmi malých dávkách a na zmíněných vystouplejších místech tváře líčidlo vrstvit pro výraznější efekt. Obličej pak bude vypadat plasticky a vymodelovaně.

Bronzový základ můžete doplnit pouze leskem na rty – výborně vypadají broskvové a korálové odstíny. Tím si úplně vystačíte! Chcete-li ale ještě trochu přitlačit, zkuste zaexperimentovat s barevnou oční linkou, například v trendy zelené či tyrkysové barvě. Oko se díky ní rozzáří a dodá bronzovému stylu úplně jiný rozměr. Tohle líčení vám vážně nezabere více než pár minut!

Mohlo by vás také zajímat: Zdravé a krásné vlasy po porodu?