Co se módy týče, dáma by si měla být vědoma své finanční situace, typu postavy a typu pleti. Vždy by měla volit oblečení, které jí lichotí, sedí k ní barevně, ladí k jejímu životnímu stylu. Pozor také na hraní si na něco, co nejsme! Dost často například narážíme na ulicích na různé falešné kabelky, pásky, šátky či boty světoznámých značek, fejk je ale bohužel většinou rozpoznatelný na první pohled.

Není přece nutné mít luxusní kabelku, pokud byste na ni musela šetřit tři roky a zvláště, pokud byste měla pouze tuto jedinou kabelku a zbytek třeba ze sekáče. Pak ani ta nejpravější kabelka nepůsobí pravým dojmem. Vždy je tedy lepší sáhnout po levnějším, ale o to kvalitnějším kousku, který prostě jen nemá vyražené písmenko návrháře, ale účel splní.

Totéž platí i u šperků a doplňků. Napodobeniny drahých šátků vidíme všude plno a už je to docela nuda. Raději si pořiďte naprosto normální pashminu, která bude ladit s kabelkou a botami, bude kvalitní a vy nebudete vypadat jak od kolotočů.

Pravá dáma má také vždy řádně upravené nehty. Než mít ulámané, raději zkrátit všechny a hlavně žádné rozdivočelé vzory. Nude francouzská manikúra, případně tmavší odstíny pastelových barev. Jiné barvy by se na nehtech dámy objevit neměly.

Další tipy a triky najdete v galerii.