První Pivní Lázně Karlovy Vary jsou originální lázeňskou procedurou, která má pozitivní účinky na celý lidský organismus – prokazatelně zlepšuje obranyschopnost, příznivě působí na cévní soustavu, přispívá k uvolnění svalů a harmonizuje tělesné funkce.

  • Pivní lázeň probíhá ve speciálních, ručně vyrobených vířivých kádích z Dubu královského „Royal Oak“, který byl odjakživa symbolem dlouhověkosti a odolnosti.
  • Samotná koupel o teplotě 37 °C je založena na originální receptuře, která se skládá z pivovarnických kvasnic, vybraných odrůd chmele, sladového šrotu a rašelinového extraktu.
  • Vysoký obsah chmelových silic přispívá k uvolňování kožních pórů a celkové vitalizaci, pivovarnické kvasnice pak díky svému vysokému obsahu vitamínu B a aktivním enzymům působí blahodárně na regeneraci pokožky.

Právě díky této jedinečné kombinaci přírodních terapií a magického působení Dubu královského dochází během koupele k povzbuzení látkové výměny, vyplavení škodlivých látek z těla, uvolnění vnitřního i vnějšího napětí, únavy a stresu, a tím k dokonalému duševnímu i tělesnému odpočinku.

Po dvacetiminutové vířivé koupeli v dubové kádi následuje stejně dlouhý odpočinek na lůžku z pravé pšeničné slámy, která podpoří vstřebání veškerých vitamínů a extraktů z předcházející koupele. A jelikož motto lázní: „Tam, kde pivo teče proudem“ nezůstává jen mlácením prázdné slámy, může si návštěvník po celou dobu odpočinku vychutnat čerstvý domácí pivní chléb a vypít neomezené množství světlého a tmavého piva. I to má svůj důvod, neboť samotné pití piva během pivní lázně pomáhá hydrataci těla a zajišťuje optimální přísun vitamínu B.

Abyste dosáhli výsledného efektu, je dobré zůstat po této proceduře 12 hodin bez koupele. Návštěvník se nemusí obávat nežádoucího zápachu, neboť po pivní lázni je jeho tělo provoněno bylinkovou směsí.

Zároveň návštěvník může zkonzumovat tolik světlého a tmavého piva, co hrdlo ráčí.

  • Pivovarské kvasnice, které vznikají jako vedlejší produkt při výrobě piva, se k léčebným účelům používají již od dob starověku, i naše babičky a prababičky na řadu nemocí doporučovaly právě pivovarské kvasnice. A koupele v pivu, včetně jeho vnitřního užívání, se dávno praktikovaly v lidovém léčitelství.

Více informací naleznete na www.pivnilazne-kv.cz