Pihy jsou roztomilé, ale všeho moc škodí. Většina žen je vnímá jako prokletí a snaží se jich zbavit nebo alespoň překrýt silnou vrstvou make-upu. Co si vzít příklad z Pauliny Swantje?

Kde se vzaly, tu se vzaly

Pihovatost je neškodná kožní vada projevující se nerovnoměrným rozložením pigmentu a na lidském těle se objevují drobné ohraničené skvrnky. Aby nebylo strastí s nimi málo, upřednostňují obličej (okolí nosu), ramena, paže nebo záda. V drtivé většině případů nehrozí nebezpečí, ale při tvarové, velikostní nebo barevné změně je třeba mít pihy pod kontrolou a pro jistotu vyhledat lékaře.

Pár snědších teček na nose působí roztomile a v případě nouze se dají zakrýt make-upem. Je-li tvář posetá stovkami pih a kůže vypadá jako uniforma amerického vojáka, nastává problém. Najednou vyčníváte z davu, jste "ta tečkovaná". Podlomené sebevědomí se jen tak nespraví.

Sociální sítě jako podpora

Paulina Swantje se narodila posetá tisíci drobných teček. Genetika byla z obliga, maminka má pleť jako z alabastru a sestra jen pár pih na nose. Nemohla si připadat více jiná. Pod nánosem mnoha vrstev make-upu se necítila svá, se svou přirozenou tváří byla terčem posměchu a zvídavých pohledů. Kosmetická ošetření nepomáhala a ani mocná příroda si nevěděla rady. Paulina si tvář potírala citronovou šťávou, medem, zkyslým mlékem i říznou kurkumou, aby kůži zesvětlila a potlačila pigment pih. Marná snaha. Zbývalo už jen jedno řešení - smíření se.

Dnes je hvězdou sociálních sítí a na svou netypickou krásu a gazelí postavu vábí stovky tisíc fanoušků. Komplexy z odlišnosti jsou ty tam a na sobě samé ukazuje, jak je důležité přijmout se i se všemi nedostatky.

Pravá tvář

Neskrývejte se tedy podobně jako Paulina za šminky, ukažte, že jste krásná a sebevědomá. Víte, že svá tečkovaná tajemství mají i takové hvězdy jako dolarová miliardářka Kylie Jenner, zpěvačky Demi Lovato a Perrie Edwards, topmodelky Bella Hadid a Elsa Hosk nebo Amber Rose?