Třezalka

Roztomilá bylinka je královnou rušičů. Při užívání třezalky se účinky antikoncepčních pilulek rovnají téměř nule. Vyvarujte se tablet i čajů. Paradoxem je, že pomáhá při nervovém otřesu, psychické nestabilitě, na nespavost a chronickou bolest. Měla by předcházet užívání antidepresiv a prášků na spaní, které stejně jako ona mají na antikoncepci negativní vliv. Je to začarovaný kruh.

Aktivní uhlí

Černé tobolky z uhlí, dřeva nebo kokosových ořechů jsou první pomocí při akutních průjmech, dráždivém tračníku nebo podezření na otravu, aby se co nejrychleji zabránilo vstřebání jedovatých látek do organismu. Tělo se soustředí na příjem nových látek a antikoncepci odsune stranou. V takových chvílích je dobré posílit ochranu ještě další účinnou metodou.

Superpotraviny

Chlorella, spirulina a mladý ječmen pomáhají tělu při detoxikaci, psyllium je berličkou při hubnutí. S antikoncepcí se ale moc nepřátelí a užíváte-li potravinových doplňků moc a nemáte během dne čas, aby se každá dávka v klidu vstřebala, pilulka proti otěhotnění se nerozupustí a očekávané účinky jsou rázem fuč.

Meduňka

Bylinka s jemnou a podmanivou vůní nemá zlé úmysly, uspává, má dobrý vliv na nervy, mírní psychické napětí a zklidňuje trávicí ústrojí. Tři šálky čaje každý den a hned bude lépe.