05.30 Depresivní fáze

Ne, tato doba není dobrá na nic. Duševní rozpoložení nenahrává tomu, abyste si na svá bedra nakladla náročné problémy. Může za to šero a s ním související nedostatek serotoninu, jemuž se říká hormon štěstí.

07.00 Fáze vysokého tlaku

Tělo ožívá a právě v tuto dobu máte o dost vyšší krevní tlak. S přibývajícími hodinami klesá, a s tím i naše výkonnost. Večer pak tlak opět stoupá, aby během spánku zase poklesl. Z toho vyplývá, že právě ráno a večer jste nejaktivnější. Proto je vhodné dát se ráno na cvičení. Jen pozor, zda nemáte vysoký tlak i normálně – to byste byla ráno a večer náchylnější k infarktu.

08.00 Chuť na milování

Podle odborníků vylučuje naše tělo kolem osmé ranní nejvíce sexuálních hormonů. A to se projevuje i větším apetitem na milování.

09.00 Začátek dne

V tuto dobu má tělo největší potřebu vitamínů, minerálů a živin. Proto byste se měla pořádně nasnídat.

11.00 Tvůrčí fáze

Mezi desátou a dvanáctou hodinou má mozek nejvyšší výkonnost. Tělo zpracovává snídani a vyrábí si energii.

13.00 Nejlepší doba pro oběd

Kolem třinácté hodiny nastává ta nejlepší doba naplnit žaludek. Většinu energie už totiž tělo spálilo během dopolední činnosti.

14.00 Doba trávení

Pro vaše pracovní a sportovní výkony je klíčová. Když se totiž přejíte obědem, tělo spotřebuje zbytek energie na jeho zpracování. To znamení, že s obědem to nesmíte přehánět!

18.00 Ideální doba pro sport

Kolem osmnácté hodiny je tělo v takové kondici, že ho klidně můžete zatížit sportem – bude totiž podávat ty nejlepší výkony.

20.00 Dobrý čas pro večírek

Po dvacáté hodině začnou játra pracovat na nejvyšší výkon, organismus tedy dobře odbourává alkohol. I v tomto případě ale platí – nic se nemá přehánět!

22.00 Období útlumu

Lidské tělo začíná utlumovat činnost, připravuje se k ozdravnému spánku. Jakmile nárazově ponocujete, ničíte si tak noční odpočinek.