Název Bella Figura poprvé možná evokovuje spíše souvislost s postavou, i to může být jeden z výkladů, ale rozhodně nesouvisí s výškou nebo šířkou postavy. Bella Figura se dá aplikovat na dům, auto, prostřený stůl, pracovní plochu, byt. Kdybychom tento koncept chtěli přeložit tak, aby byl vypovídající, museli bychom ho označit jako "nejlépe, jak je to jen možné" a skutečně se to nemusí týkat jen nás samotných.

Kde se koncept Bella Figura vzal, to dnes asi už nikdo nezjistí, jisté však je, že někde v Itálii, pravděpodobně ve Florencii a jejím okolí. Tam totiž najdete nejen ty nejkrásnější a nejudržovanější ženy, ale také nejkrásnější stavby, nejkvalitnější olivové oleje, nejlepší vína a nejdokonalejší způsoby stolování. Jakmile se přehoupne čtvrtá hodina, obědové prostírání střídá večerní, přidávají se k němu svíčky, číše na víno, intimnější osvětlení a na stolech se kromě toho všeho objevuje i aperitivo. Krásně nachystané pochutiny, které slouží k uzobávání před hlavním jídlem dne, kterým je v Itálii večeře.

To jen tak na úvod. Italové si dávají záležet na tom, aby jejich strava byla nejen pestrá, ale hlavně kvalitní a kvalitu ve svém životě oceňují i v jiných oblastech. Italskou ženu nepotkáte neupravenou. I když jde jen na nákup do nedaleké obsluhy. Pro někoho se to může zdát povrchní, jakmile si ale uvědomíte význam jejich čančání, snadno ho přijmete za své. Italky to totiž nedělají pro sousedy, nebo pro prodavače, ale pro sebe.

"Proč bych měla chodit do obchodu v teplácích? Necítím se v nich krásná a já se ráda cítím krásná," zaznívá odpověď, která je vlastně naprosto logická. Italské ženy rády s pocitem krásy vstávají i usínají. Milují, když se cítí dobře a není to o nákladných špercích, či oděvech. Pocitu krásy se dá docílit naprosto čímkoli. Ostatně i když Italky patří mezi nejkrásnější ženy světa, tunám make-upu a plastikám příliš neholdují. Jejich trikem je zkrátka olivový olej, kterým zalévají nejen své jídlo, ale často si ho po ránu dají na lžičce jako výživu pro pleť.

Nejdůležitější ze všeho je kvalita. Ať už si jdete nalít sklenku vína, nebo uvařit spaghetti aglio olio, není lepší, když je to z kvalitních surovin? A kvalitní suroviny znamenají v devadesáti procentech případů lokální. V Itálii těžko seženete jahody v zimě a na ryby ve vnitrozemí také narazíte spíše výjimečně a když už, budou drahé. Proč? Protože jahody zkrátka v zimě nerostou a dopravovat čerstvé ryby, které byly ráno uloveny, aby byly odpoledne na vašem stole stojí hodně peněz. Levné ryby seženete na pobřeží, kde zase málokdy narazíte na pořádný steak. Důvod je samozřejmý, protože ve městech u moře nejsou pastiny pro dobytek. S kvalitou souvisí také stolování. Kolikrát za týden si sníte oběd u počítače při práci a vlastně ani nevíte, co žvýkáte? A jak moc si užijete oběd, který si sníte v klidu, u stolu, spolu s hezky připraveným ubrouskem nebo třeba květinou?

Koncept Bella Figura není určený jen pro Italy, nebo pro lidi, kteří v Itálii žijí. Je určený pro všechny lidi, kteří chtějí mít radost ze života. Radost z uklizeného bytu, radost z kvalitní kávy, krásných naušnic, bot, nebo třeba jen pěkného šátku, který nemusí být drahý, ale sedí vám k barvě vlasů. Je to životní styl pro všechny ženy, které o sebe chtějí pečovat a chtějí se cítit krásné. Není o vrstvách make-upu a jehlových podpatcích. Je o šťastném úsměvu, který vychází z duše každé ženy, která je sebevědomá a spokojená a v jejím životě je všechno nejlepší, jak jen může být, protože ona sama se o svůj život a duši stará.