Balayage

Melírování a nevzhledné proužky, které vytváří na hlavě nepřirozené vzory, je už naštěstí pasé a dnes se vidí jen málokdy. O šetrnosti této prachem zaváté metody navíc nemůže být ani řeč. Balayage je proti tomu skvělý způsob, jak vlasy vyživit a zároveň se zahalit do mnoha k sobě ladících odstínů, které budí dojem přirozenosti.

Při melírování se jednotlivé prameny barvily a zamotávaly do útržků alobalu od samých kořínků, u metody balayage vezme kadeřnice celou délku vlasů najednou a barví bez ohledu na každý vlas. Vznikají tak zajímavé přechody mezi barvenými prameny a zbytkem vlasů. Během chvilky vznikne lichotivý a originální účes.

Něco navíc!

Díky tomu, že se nebarví celá hlava, ale směs se jen vtírá do vlasů, vytváří zajímavé stíny a měla by co nejvíce odpovídat přirozené barvě vlasů a typu kůže, nemusí vás už dál strašit odrosty. Ve změti sobě podobných odstínů se hravě ztratí.

Popustíte-li uzdu fantazii a odhodláte se k použití výrazných barev - růžová, fialová, modrá nebo stále více trendy stříbrná, bude efekt balayage o hodně výraznější. Není problém aplikovat barvu do pramínků krátkých nebo polodlouhých vlasů, nejefektnější ale bude výsledek na volných loknách, kdy se jednotlivé pramínky vzájemně propletou.

Make-up

Balayage neumí čarovat jen s vlasy, ale dokáže si pohrát i s konturami a proporcemi obličeje. Zatímco přežité ombré se zaměřuje na barvení všech vlasů a umí pracovat omezeně, balayage díky tmavším pramínkům spadajícím do tváře pomůže obličej zeštíhlit nebo naopak světlé konečky zjemní špičatou bradu. Stačí najít tu správnou kadeřnici a pohrát si.

Na ty nejpovedenější proměny nahlédněte do galerie!