Chcete zažít, jaké to je procházet se po vodě? Pak je právě pro vás nová letní adrenalinová zábava – aquazorbing. Poprvé se objevil před třemi lety v Asii a odtud se velmi rychle rozšířil do Evropy. K nám přišel v roce 2008 a záhy se stal velmi populárním. Proč? Protože přináší zábavu a sport v jednom. A několikaminutové zorbování vydá až na půl hodiny v posilovně!

Jako křeček v kolotoči

Princip této novinky je jednoduchý – nastoupíte si do nenafouklé plastové koule o průměru dva metry, kterou obsluha následně dofoukne a uzavře voděodolným zipem. Vzápětí vás vypustí na vodu a je na vás, jak si s řízením obří koule poradíte. Ti, co ji už vyzkoušeli, se shodují, že se ze začátku cítili jako křečci v kolotoči, ale následně zažili skvělý pohyb a zábavu.

Pro děti i seniory

Aquazorbing je vhodný téměř pro každého, kdo má chuť jej vyzkoušet – od dětí až po seniory. Výhodou je, že si do koule mohou vlézt i dva lidé. A tak si zábavu můžete užít s partnerem, anebo se svým potomkem. Nečekejte však, že se v kouli zabavíte na celé odpoledne. Pobyt bývá jen několikaminutový, doporučená délka je 10 minut kvůli dostatku vzduchu v kouli, avšak lidé vydrží i výrazně méně. Pokud zjistíte, že vám sport nevyhovuje, můžete zorbovat třeba jen pár minut…

Stačí vám jen odvaha

K aquazorbingu nic nepotřebujete – jen odvahu. Z vody vyjdete suchou nohou, a tak nemusíte být v plavkách, řádit v kouli můžete v jakémkoli oblečení. A na kolik vás zábava vyjde? Záleží na tom, jak dlouho vydržíte, platíte totiž za minuty. Jedna minuta se pohybuje kolem 10 Kč.

Kafe.cz: Kde můžete aquazorbing vyzkoušet?

Centrum Babylon, Liberec
Denně od 11 do 12 hodin a od 16 do 17 hodin je aquazorbing v ceně vstupenky.
www.centrumbabylon.cz
Koupaliště Příbor
Vyzkoušet si můžete i noční aquazorbing, a to denně od 21 do 22 hodin.
www.koupaliste.cz
SK Berounka, Plzeňsko
Na vodní zorbing si můžete zakoupit i dárkové poukazy.
www.skberounka.info

Více informací:

  • www.aquazorbing.cz
  • www.clovekvkouli.cz

Tip Kafe.cz: Jak vypadá aquazorbing? Podívejte se na video!

Zdroj: Youtube