Léčebný efekt rostliny aloe vera je známý několik tisíciletí a údajně ho hojně využívali již staří Egypťané. Právě oni ji nazvali rostlinou nesmrtelnosti. Královny Nefertiti a Kleopatra si byly dobře vědomé pozitivních účinků na krásnou pleť, z níž dodnes těží kosmetické firmy...

Blahodárný gel

Zatímco dříve byl velmi vyhledáván výtažek z listů, dnes je populární především gel, který se nachází uvnitř listu. Tvoří ho přibližně 95 % vody a 5 % více než dvou set nejrůznějších účinných látek – vitaminů, enzymů, minerálů, mastných kyselin, aminokyselin a mnohých dalších.

Kůži hydratuje a hojí

Výzkumům aloe se věnují vědecké týmy z celého světa a ukazují její pozoruhodné léčivé schopnosti. Jsou dokázány pozitivní účinky na kůži. Hydratuje ji a regeneruje, ale také hojí a příznivý vliv má i při ekzémech, anebo lupence. Kromě toho podporuje hojení bez jizev! Výtažek z aloe najdete také ve formě gelu určenému k přímé konzumaci, který pomáhá při potížích trávícího ústrojí či při hubnutí.

Vrací chuť do života

Vysoké dávky aloe také podle nových výzkumů dokáží potlačit růst rakovinných buněk a prodloužit život. Aloe je však účinná i při migrénách, pohybových obtížích či poruchách imunního systému a v neposlední řadě – potlačuje stres a zvyšuje chuť do života!

Tipy Kafe.cz