Tip 1: Očista po dietním hříchu

Dovolená all inclusive je sice fajn, ale jídlo a pití v neomezeném množství, pokud nejsme disciplinované a přejídáme se, nám příliš neprospívají. Nejinak je tomu s letními party, grilováním a večerním vysedáváním na terase se skleničkou, kdy bývá po ruce vždy něco dobrého… Výsledkem je smutný pohled na váhu a opětovná dřina, abychom se kilogramů navíc zase zbavily.

Jak na to:

Podstatné ale není se během dovolené omezovat a trápit, důležitá je očista, která by měla po dietním hříchu následovat – vyměnit cukrovinky za ovoce, vrátit se rychle na původní příjem kalorií a sladké limonády a koktejly nahradit pramenitou a minerální vodou. Právě sladké nápoje bývají jednou z nejčastějších příčin nadváhy a ne nadarmo jsou nazývané tekutým cukrovím.

Tip 2: Dodržujme pitný režim

Během horkých dní ztrácíme mnohem větší množství vody než kdy jindy, a proto je třeba dbát na dostatečnou hydrataci a pravidelné doplňování minerálů. Sladké limonády jsou možná chutné, ale pro doplnění tekutin a očistu těla naprosto nevhodné. Nemluvě o tom, že limonády neskrývají jenom cukry, ale i řadu nezdravých konzervantů a umělých barviv.

Jak na to:

Pokud se chceme dostat rychle zpět do formy, můžeme si zkusit předepsat týdenní minerálkovou dietu. Doplnění minerálů tělu pomůže rychleji nastartovat proces pročištění. Omezení či vyřazení sladkých nápojů z jídelníčku nám pak s nadšením jistě schválí každý lékař. A pokud se bez cukru
v nápoji neobejdeme, můžeme minerálky doplnit ovocnou šťávou. Ovocné schorle je mnohem zdravější než klasické limonády, protože obsahuje
mnohem menší množství cukrů, a navíc dodává tělu vitaminy a minerály.

Tip 3: Zdravá strava a pohyb

Posledním tipem, který nám pomůže vrátit původní křivky, je doporučení, které už bylo řečeno nesčetněkrát. Stále ale platí, že zdravou stravu a pohyb ničím nenahradíme.

Jak na to:

Nejdůležitější je najít si sport, který nás bude bavit. Pokud nesnášíme běh, můžeme zajít na hodinu jógy a třeba přemluvit kamarádku, aby se přidala. Není lepší motivace než zábava a chvíle strávené s přáteli. Kombinace vyvážené stravy, pravidelné fyzické aktivity a správného pitného režimu pak dokáže zázraky a po pár týdnech se můžeme cítit opět fajn. Pokud si dokážeme takovýto zdravý životní styl udržet i po zbytek roku, máme vyhráno a plavky budeme po celý rok oblékat s nadšením.

Mohlo by vás také zajímat: Jak vyzrát na minerální kocovinu nebo Jídlo a voda: Umíte je správně kombinovat?