Když budu jíst málo, rychle zhubnu

Zhubnout 3 kilogramy za týden je nerozumné. Tělo se rychle nastaví na nízký příjem kalorií. Když se ale po skončení diety vrátíte ke starému jídelníčku, vaše tělo je stále nastavené na dietní režim. Následkem toho jsou pracně shozené kilogramy ihned zpátky. Pokud navíc začnete držet podobnou dietu znovu, zažijete nepříjemný jo-jo efekt.

Pět malých jídel je lepší

Pět malých jídel denně, místo tří pořádných plnohodnotných. Klasický omyl. Rozhodující je správný přísun kalorií. Pokud máte sklon jíst velké porce, měla byste omezit sladké svačinky během dne.

Po odtučněných výrobcích se netloustne

Pokud si myslíte, že můžete sníst neomezené množství odtučněných výrobků a neztloustnete, jste na velkém omylu. Tyto nápisy ještě neznamenají, že určitá potravina obsahuje málo kalorií. Například jogurt light může sice obsahovat jen minimální množství tuku, ale jakékoli množství cukru. Pozorně si proto čtěte složení na zadní straně obalu a hlídejte si počet kalorií.

Potraviny s nulovými kaloriemi

Neexistují žádné nulové kalorie a tedy ani takové potraviny, které je obsahují. Úbytek na váze zaznamenáte jen při odpovídající negativní energetické bilanci. Ta se vztahuje na to, co sníte, a díky tělesné aktivitě spotřebujete.

Spalovače tuků vám pomohou zhubnout

Bylo by až příliš pěkné, kdyby skutečně existovaly prášky, které by vám pomohly dosáhnout vysněné váhy. Takzvané spalovače tuků, které jsou často vychvalovány jako zázračné pilulky, nejsou vědecky ničím podloženy. Látkovou výměnu v takovýchto případech urychluje pouze kofein, enzym, nebo vitamin. Množství nabízených produktů jsou pouze diuretika. Sice zhubnete, ale proto, že se vaše tělo zbaví vody. Tuk vám však zůstane.

Zázračné hubnoucí pilulky

Nadace zaměřená na kontrolu zboží už několikrát varovala před zázračnými pilulkami na hubnutí. Přesto si je lidé kupují stále ve velkém. Nějaké produkty mají nebezpečné vedlejší účinky a musely být staženy z trhu. Došlo například k poškození jater, nebo k problémům s oběhovým systémem. Tyto prášky dále mohou vyvolávat nespavost, neklid či zvýšený krevní tlak. Na některé z nich si dokonce můžete vytvořit závislost.

Projímadla pomáhají hubnout

Hodně žen věří, že když užívají projímadla, mohou jíst, co chtějí a nepřiberou ani deko. To je však nebezpečný omyl. Dlouhodobé užívání tohoto medikamentu může poškodit střeva. Při předávkování způsobuje průjem, kvůli kterému organismus ztrácí důležité živiny jako například draslík. Kromě toho projímadlo působí většinou jen v tlustém střevě. Kalorie jsou tedy dávno vstřebány, protože tento proces probíhá v tenkém střevě.

Kdo sportuje, může více jíst

To je samozřejmě otázka intenzity cvičení. Nejefektivnější pro vaše tělo bude, pokud budete docházet na pravidelné tréninky a dodržovat uměřený přísun kalorií. Důležité je nehladovět.

Díky nízkotučnému jídlu budeme zdraví a hubení

Tuk je pro tělo životně důležitý. Především potřebujeme nenasycené mastné kyseliny, protože si je tělo nedovede vytvořit samo. Zdravé tuky se nacházejí například v rybím masu. Vyvarovat byste se měla ztužených tuků, které jsou obsaženy například v hotových pokrmech, jídlu z fast-foodu a pečivu.

Hubnutí je jen pro askety

Přebytečné kilogramy máte kvůli špatným stravovacím návykům. Abyste se znovu dostala na svoji váhu, vyžaduje to zpravidla velkou změnu jídelníčku. To však neznamená, že musíte okamžitě a navždy přestat jíst, to co vám chutná. Velice důležité je objevit nový a lepší pocit ze svého těla.