6 neznámých jablečných a hruškových receptů! Tyhle vás uchvátí...

Tato populární dvojice je právě nyní snadno dostupná ve všech obchodech, na trzích i našich vlastních zahradách. Přinášíme vám ty nejlepší sladké recepty z jablek a hrušek, které nám padly do oka.

Jablečný strouhaný koláč

Co budete potřebovat:

• jablka 750 gramů
• mouka pšeničná hladká 450 gramů
• cukr 280 gramů
• Hera 250 gramů
• vejce 4 kusy
• ořechy 1 hrst (nasekané)
• rozinky 1 hrst
• kypřicí prášek do pečiva 1/2 balíčku
• skořice 2 lžičky (mletá)
• tuk (na vymazání formy)
• mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
• cukr moučkový (na posypání)

Postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme 120 g cukru, žloutky a nasekaný tuk a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Druhou polovinu těsta rozprostřeme prsty do vymazané a vysypané kulaté formy (nebo na plech).
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme je na hrubém struhadle, rovnoměrně je rozprostřeme na těsto ve formě a posypeme skořicí, nasekanými oříšky a rozinkami. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který rovnoměrně rozprostřeme na jablka.
Na závěr na celý koláč nastrouháme na hrubém struhadle vychlazené těsto z chladničky. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dorůžova. Hotový koláč pocukrujeme.

čtenářů si právě čte tento článek