Šestnáctiletá Australanka Josephine, jako každý mladý člověk, využívá již několik let sociální platformu Instagram. Ta je zaměřená hlavně na fotky, kde všechno vypadá tak nějak lépe, než ve skutečnosti. I ona projížděla fotografie usmívajících se modelek a přála si být ve světle fotoaparátů. Jenomže pak se podívala do zrcadla a smutně sklopila hlavu. S její váhou přes sto kilo bylo zhola nemožné, aby si ji vybrali jako nového andílka Victoria's Secret.

Když jí váha ukázala číslovku 127 kg, došlo jí, že je potřeba něco změnit a, že to nepůjde jen tak samo, ale musí pro to udělat něco ona osobně. Toho rána přišlo ono pomyslné nakopnutí a Josie se rozhodla zhubnout.

"Uzavřela jsem sama se sebou úmluvu. Nafotila jsem se ve spodním prádle z různých úhlů, založila si na Instagramu nový profil s názvem "No longer fat Josie" (Už ne tlustá Josie) a začala jsem tam sdílet úplně všechno. Své myšlenky, pocity, nápady, fotky jídel, fotky sebe, fotky ze cvičení.... a ono to začalo fungovat. Jako můj deníček, jako psychoterapeut a jako motivace. Začali mi tam psát cizí lidi, že jsem dobrá, že mi to sluší čím dál víc, ptali se mě na recepty a to mě hnalo dál a dál."

Josie nakonec zhubla o 60 kg. Její aktuální váha je 67 kg a ona je naprosto spokojená a šťastná. A to nejen kvůli svému zdraví a sebevědomí, ale hlavně si na svůj maturitní ples mohla koupit jakékoli šaty chtěla. Do všech se totiž vešla. A to stále ještě není vše. Její příběh je motivací a inspirací pro spoustu dalších osob.

Její nejlepší kamarád se rozhodl také shodit a Josie mu s tím s velkou radostí pomohla. Naučila ho správnou skladbu jídla, vysvětlila mu, co má kdy jíst a také s ním chodila cvičit. Výsledek? Greg shodil 30 kg a na maturitní ples šli spolu. Nebyli to ale jen lidé z jejího okolí, ale i fůra naprosto cizích lidí, kteří se na její profil proklikli "náhodou".

Na jednu stranu se říká, že na vzhledu nezáleží a důležité je, co je uvnitř. Takto ale opravdu myslí velmi málo lidí. To, jak vypadáme, má často vliv i na naši vlastní psychiku. Proto, pokud je někdo ve svém těle nešťastný, a je v jeho moci s tím něco udělat, měl by to udělat. Pokud šťastný je, je to na něm vidět a lidé ho zbožňují bez ohledu na to, jestli má 50 kg nebo 150 kg.