#clanek|3984244#

Jídlo jako záchrana

Alexis Reed už jako dítě, kdy si s rodiči neužívala bezstarostné dětství a pohodu, našla kouzlo a zázračné účinky jídla. S plným žaludkem byly problémy a starosti téměř neviditelné a tělem se rozléval opojný pocit. Ze spirály přejídání a závislosti na umělé chuti, nezdravém jídle, smaženém a fast foodu se neměla šanci bez lékařského dohledu a podpory okolí dostat. Dlouhé roky přibírala na váze a neměla potřebu své návyky měnit. Štěstí, které jí jídlo přinášelo, nechtěla dobrovolně opustit. Její velikost ji nijak neomezovala. V práci byla spokojená a dokonce našla muže svých snů, kterému nebyla její velikost na obtíž. Zpátky do reality ji vrátili až lékaři, kteří ji vyděsili svou prognózou. Ve svém nejtučnějším období vážila život ohrožujících 225 kilogramů a měla jednu z posledních šancí změnit přístup k životu a vyvarovat se zdravotním komplikacím.

Ve dvou se to lépe táhne

Než aby Alexis ohrozila své zdraví a dál kynula, pustila se do hubnutí. Bylo to těžké. Pohyb pro ni nebyl přirozený, přesouvala se jen do nedaleké kanceláře a do stánku s rychlým občerstvením. Při první návštěvě posilovny si připadala jako vyděděnec. Jejím útrapám udělal přítrž manžel, který se vžil do role sparring partnera. Také měl pár kil navíc a už dlouho plánoval změnu. Jen pohyb ale nestačí, zdravé a řízené hubnutí vyžadovalo kompletní změnu životního stylu včetně úpravy jídelníčku. To byla pro Alexis mnohem větší rána než cvičení. Dlouho lososovým filetům s brokolicí odolávala, ale díky podpoře rodiny a sociálních sítí, kde svou cestu do detailu popisovala, se dokázala zbavit umělých chutí a dochucovadel.

#clanek|3978867#

Černý puntík

Alexis se zbavovala kil a ručička na váze ukazovala stále nižší hodnoty. Když se jí podařilo zhubnout úctyhodných 140 kilogramů, měla konečně důvod k radosti. Ale jí bylo spíš do pláče. Zhuntované tělo a povolená kůže byly nevzhledné a maskovaly všechny její dosavadní úspěchy. Do své kůže by se vešla dvakrát. Nedošlo jí, co svým nezdravým životním stylem svému tělu způsobila a jak těžká, bolestivá a drahá bude cesta zpátky. Operace byla jediné řešení. Odstranění přebytečné kůže ze zad a z břicha, která visela od pupíku až do půlky stehen, dalo Alexis lekci. V dohledné době ji čekají ještě operace rukou a nohou. Při nich jí bude odstraněna přebytečná kůže z paží a stehen.