BERAN

S přibývajícími prosincovými dny budete postupně víc a víc konfrontováni s realitou materiálního světa. Proto byste vaše nadšení a tah na bránu měli korigovat rozvahou a pragmatickým uvažováním. V opačném případě se vaše iniciativa může rozplynout do vzduchoprázdna. Opatrně zacházejte s penězi, protože také v tomto případě můžou okamžité nápady vyhrávat nad kontrolou výdajů.

Láska
Začněte pracovat na větší přívětivosti a citlivosti směrem k partnerovi. Jinak hrozí nedorozumění a někdy i konflikty. Uvědomte si, že soužití není jenom zábava, ale i povinnosti. I když se vám do různých domácích prací nebude chtít, tak přesně to je oblast, kde se bude „lámat chleba“. Jestli vztah bude fungovat nebo ne, máte ve svých rukách!

Práce
Pokuste se zapracovat na dokončení všech úkolů ještě před Vánoci. Již několik dní před těmito svátky totiž budete cítit, že potřebujete volno a práce vám nejde příliš od ruky. Jinými slovy byste si měli vzít dovolenou a místo zaměstnání se věnovat rodině. Dejte si také pozor na to, abyste si nevynucovali roční odměny – na jednání tohoto druhu není příliš vhodná doba.

Zdraví
Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům plným sladkostí si dejte pozor hlavně na zuby. Přemíra jídla namáhá také játra, která mají přímý vliv na stav pokožky. Proto i zde je jasné doporučení na dodržování zdravé stravy!

BÝK

Čeká vás solidní období, ve kterém lze předpokládat, že všechny rozumné kroky a rozhodnutí budou spíše úspěšné. Samozřejmě to nesmíte přehánět a snažte se v životě dodržovat určitý řád a smysluplnost. Během Vánoc oceníte návštěvy příbuzných a přátel, ale nic se nemá přehánět. Nezapomeňte také na vlastní rodinu a na to, že byste si měli dny volna vychutnat. V tomto případě platí „stará dobrá zlatá střední cesta“.

Láska
Partner může prožívat náročnější období, protože vaše pracovitost se bude promítat i do vztahu. Uvědomte si, že vaši chuť něco vybudovat nemusí sdílet. Nehoňte ho proto do práce a nechte jej odpočívat. Ostatně společně strávený čas naplněný zábavou bude příjemným zpestřením vašeho partnerského soužití.

Práce
Do práce budete jako „ďas“ a tak je jasné, že by s vámi měl být šéf spokojený. Přemíra pracovitosti se však může odrazit v problému, kterým je, že den má pouze dvacet čtyři hodin! Nezapomeňte na to, že musíte stihnout ještě předvánoční úklid a během Vánoc kontakty se známými! Zapracujte na časovém rozvrhu.

Zdraví
Hvězdné konstelace hovoří jasně – během Vánoc můžete hodně přibrat na váze. Proto jezte skromně a kvalitně. Pozor si dejte na přemíru fyzické činnosti, aby klouby neřekly dost! Těm ostatně nebude svědčit ani dlouhý pobyt na studeném vzduchu.

BLÍŽENCI

Přestaňte se konečně spoléhat na štěstí a „strýčka příhodu“. To, že vám vaše přešlapy většinou procházejí, nic neznamená. Jednou pohár přeteče! Zařaďte do života vedle touhy se bavit i více smyslu pro povinnosti! Určitý životní řád se potom příznivě projeví do všech oblastí! Pokud si chcete užívat, počkejte na Vánoce, kdy vám nebude nikdo vyčítat, že zanedbáváte svoje úkoly. Radost vám udělají výlety a zážitky s přáteli.

Láska
Vaše neochota cokoliv dotáhnout do konce může začít lézt na nervy i partnerovi. A nevyváží to ani skutečnost, že jinak se při společném životě váš protějšek velmi baví. Ukažte trochu snahy a uvidíte, že dosáhnete ocenění. V poslední prosincové dekádě bude lépe, pokud budete ve vztahu spíše decentní a nic nebudete přehánět.

Práce
V pracovní oblasti je důležité, abyste vše dělali s radostí. Jakmile něco sklouzne pouze do povinnosti, tak negativním důsledkem bude nakonec otrávení, nuda a tím pádem nekvalitně odvedená práce. Jak již bylo řečeno, je důležité, abyste žádnou zakázku ani úkol nepodcenili. V opačném případě počítejte s problémy.

Zdraví
Z pohledu zdraví vás nečeká nic tragického. Určitý problém můžou mít jedinci, kteří trpí alergií a astmatem. Inverze a chladné počasí můžou udělat svoje. Pokud podceníte venkovní chladné teploty, mohli byste dostat snadno zánět průdušek.

RAK

Pokračuje náročné období, ve kterém se můžete cítit osamoceni. Jenže právě to je zákeřnost tohoto měsíce, že vaše nitro evokuje pocity, které nejsou úplně reálné. Jenže co se dá dělat, poprat se s tím budete muset. Klíčem ke zlepšení je pozitivní přístup k životu a nepoddávat se problémům a zkouškám, které vám život během prosince přinese. Během Vánoc se vyhněte extrémnímu jednání a myšlení ve stylu „ode zdi ke zdi“. Více klidu vám bude rozhodně svědčit.

Láska
Ačkoliv se říká, že „láska hory přenáší“, tak tentokrát to nebude jednoduché. Můžete vnímat, že se vás partner snaží omezovat a kontrolovat. Přestože na tom může být velký kus pravdy, tak hlavní příčinou jsou vaše pocity. A také (ne)schopnost vše vykomunikovat. Zkuste v tomto směru zapojit víc nadhledu a uvolněnosti.

Práce
Také na poli práce se situace proti závěru listopadu příliš nezměnila. Proto počítejte s břemenem povinností a toho, že vám nikdo nic neodpustí. V poslední prosincové dekádě si navíc dejte pozor na spory s nadřízenými. Pomoci vám může pár dnů volna, ale neměli byste utéct od rozdělané práce! Takovým přístupem získáte záporné body u zaměstnavatele.

Zdraví
Jednoznačným tématem celého prosince a hlavně Vánoc je oblast žlučníku a žaludku. Hlavně pracovní nápor může pochroumat celý zažívací systém, proto by bylo dobré naučit se relaxovat. Dobrou volbou jsou různá cvičení, jako třeba jóga a tai-chi.

LEV

Pro jakékoliv aktivity využijte hlavně první dvě dekády, přičemž prostředek měsíce je tím lepším obdobím. Jeho úvodem si dejte pozor na různé vnitřní dojmy, které vám můžou situaci komplikovat, ale jinak budete mít dost energie a nadšení, takže proč toho nevyužít! Pozor si dejte hlavně v poslední dekádě měsíce. Zde hrozí různé konflikty a nedorozumění. Snažte se příliš neprosazovat vaše ego a naučte se větší toleranci.

Láska
Jako byste měli prožít tři různá období. Počátkem měsíce se partnerovi více otevřete a důvěřujte mu. Uprostřed prosincových dnů můžete napravit to, co jste případně pokazili. A pokuste se v tom vytrvat! Když to neuděláte, tak společné Vánoce můžete prožít pod taktovkou zbytečného nepochopení a problémů.

Práce
Hlavně na začátku prosince se vyhýbejte pomluvám. Klevety by vám moc dobrých vztahů neudělaly! A není nic horšího než špatné kolegiální záležitosti. Druhou dekádu využijte k maximálním pracovním výkonům, protože koncem měsíce to bude dřít. Proto uděláte lépe, pokud si kolem Vánoc vyberete zbytek dovolené a načerpáte síly do nového roku!

Zdraví
Případné zdravotní problémy se můžou soustředit na závěr roku. Nevysedávejte jenom u televize a snažte se aspoň trochu cvičit. Jinak se nevyhnete nejenom problémům se zády v oblasti hrudní páteře, ale také můžou hrozit obtíže se srdeční činností.

PANNA

Problémem se může zdát menší míra soustředění, kterou se budete snažit vykoupit nadšením pro dobrodružství. Proto pokud chcete uspět, tak o něco lepší období přijde kolem Vánoc. Co kdybyste svým blízkým darovali něco zcela bláznivého a nečekaného?! Platí, že ve všech směrech se vám vyplatí schopnost přijímat změny, ale současně nezapomínat na všechny souvislosti a praktické záležitosti. Radost vám může udělat cestování.

Láska
Partnerské záležitosti budou tentokrát krapet okořeněné větší potřebou zábavy, zážitků a naplnění smyslů. To vám nemusí být vždycky po chuti, ale změna je život a co byste pro partnera neudělali. Přesto by vztah neměl postrádat určitou stabilitu a hmotné zabezpečení. Soulad je možné najít, stačí jenom trochu chtít!

Práce
Soustřeďte se na to, jak skloubit větší míru volnosti a povinnosti, které na vás zaměstnavatel klade. To nemusí být příliš jednoduché, a proto se během prvních dvou dekád můžete dostat do konfliktů se šéfy. Jenže byste to neměli přehánět, protože sehnat v dnešní době místo není jednoduché. Naopak koncem roku, pokud nebudete mít dovolenou, se snažte projevit týmového ducha!

Zdraví
Ve zdravotní sféře se nebude dít nic strašidelného. Stále platí zákaz kouření. Je také vhodné, abyste si nenechali zbytečně pocuchat nervy, protože nervový systém může mít tendenci projevovat přehnanější reakce. Snažte se držet rčení „ klídek a pohodička“.

VÁHY

Do prosince vstoupíte plni odhodlání, i když musíte počítat s tím, že se vám potíže nevyhnou. Ovšem máte dostatek vnitřních sil k jejich zvládnutí. V polovině měsíce se vyhněte důležitým rozhodnutím a v předvánočním nákupním shonu si dejte pozor na okradení. Ztráta peněz a dokladů by byla nemilá. Na období Vánoc si radši vezměte dovolenou a někam odjeďte. Vyhnete se tím tlaku, který budete špatně snášet. Vánoční lyžování je pro relaxaci ideální.

Láska
Partnerské oblasti budete muset dát jak dostatek citů, tak nápaditosti a aktivity. Současně se snažte vyhýbat problémům, které jakýmkoliv způsobem souvisí s materiálními záležitostmi. Ani Vánoce byste neměli příliš hrotit a radši si je užijte radostně a bez starostí a povinností! Jinými slovy – náročné diskuse a neshody odložte na jindy.

Práce
Na chleba se často vydělává tvrdě a nejinak tomu bude tentokrát i u vás. Vesmírné energie „zatlačí na pilu“ zejména v poslední dekádě. Se šéfy se snažte vycházet rozumným způsobem a pokud bude nutné pracovat nad rámec pracovní doby, příliš „neremcejte“. Byla by škoda ohrozit kariéru. Uvidíte, že se vám vstřícnost časem vrátí.

Zdraví
Zima je nepříjemná svým studeným a často mrazivým počasím, které může ohrožovat ledviny a močový měchýř různými záněty. Dejte si proto pozor na prostydnutí daných částí organismu a jako prevenci proti potížím můžete pít osvědčený Jančův ledvinový čaj.

ŠTÍR

Pro vaše znamení platí, že energie budete mít na rozdávání a vnitřní sílu tak můžete využít jakýmkoliv směrem. Dokonce i v případě, pokud dostanete trochu přes prsty, se rychle zregenerujete a můžete být ještě silnější než před danou událostí. Každopádně to neznamená, že jste zcela bez chyb. Hlavně úvodem a koncem prosince byste měli zapracovat na větší toleranci a ochotně přiložit pomocnou ruku těm, kteří to potřebují, bez závislosti na odměně.

Láska
Předvánoční období je plné různých večírků, na které chodí partneři samostatně. A to se často může stát zdrojem sváru a žárlivosti. Snažte se podobné impulsy překonat a nekažte si kvůli tomu vztah. Uvědomte si, že si partner zaslouží více důvěry a volnosti. Bez toho by to prostě dlouho nefungovalo. Odměnou vám bude prohloubení vztahu.

Práce
Váš tah na bránu a hlavně vůle, se kterou se dokážete zakousnout do pracovních problémů a povinností, dokáže vzbudit obdiv. Nepokažte si to tedy tím, že budete řešit svoje záležitosti bez ohledu na dobré vztahy jak s kolegy, tak nadřízenými. V zaměstnání je vždy nutná spolupráce a špatná atmosféra se projeví na mizerných pracovních výkonech všech!

Zdraví
Pro zdraví jsou nejrizikovějšími první a poslední prosincová dekáda. Zvyšuje se možnost problémů se zuby a také kloubním systémem. Proto dbejte nejenom na zubní hygienu, ale hlavně na pestrou a kvalitní stravu, která ovlivňuje výše zmíněné oblasti organismu. Přijímejte dostatek vápníku.

STŘELEC

Prosincový život si můžete užívat plnými doušky. Bude vám vyhovovat pobyt mezi lidmi, takže pokud jinak nemáte příležitost, klidně si vezměte dovolenou a vydejte se do světa. Jediné, na co byste se měli pečlivě soustředit, je příprava harmonogramu. A to jak v běžném procesu, tak během volna. Může vám totiž chybět kapka skromnosti a rozumného přístupu, takže přehánění a neznalost míry by vám mohly během času přerůst přes hlavu!

Láska
V srdečních záležitostech buďte opatrní v druhé prosincové dekádě. Právě v této době totiž hrozí, že byste se mohli zamilovat do někoho, kdo vám nakukal spoustu věcí, které ovšem nejsou pravda. A až byste prohlédli, mohlo by být pozdě! Naopak závěr měsíce lásce přeje, přesto si ve vztahu dejte pozor, aby vás tzv. nepálilo dobré bydlo.

Práce
Štěstí přeje připraveným a pokud mezi ně patříte, můžete prožít dobré časy. Naopak pokud jste pracovní záležitosti podcenili, tak se připravte na to, že těsně před Vánoci můžete zažít zklamání a probuzení z iluzí. Z toto byste se pak těžko vzpamatovávali, tak buďte opatrní. Držte se v určitých mezích, nic nepřehánějte a vaše očekávání se naplní.

Zdraví
V péči o organismus a zdraví se není příliš čeho obávat. Přesto se vyplatí nezatěžovat játra přemírou tučného jídla a hlavně alkoholu. To platí zejména pro vánoční období, ale hlídat byste se měli i během ostatních dní!

KOZOROH

Úvodem měsíce ještě můžete hodně vnímat pocity druhých lidí, jakož i to, co před vámi skrývají. Vaší výhodou může být, že se dokážete přetvařovat. Ovšem otevřenost a přímočarost se bude během měsíce stávat vaším druhým já. To je samozřejmě v pořádku, ale přesto se zvyšuje pravděpodobnost, že můžete začít víc reagovat na problematické situace. Zejména v poslední prosincové dekádě hrozí, že se snadno dostanete do konfliktů. Dejte si na to pozor!

Láska
Návod ke spokojenému vztahu je tentokrát docela jednoduchý. V první polovině měsíce dejte partnerovi vaše city a vědomí toho, že ho milujete. V druhé části prosince zvolte cestu společných zážitků a různé výlety. Hlavně si to nepokažte o Vánocích zbytečným handrkováním o věci, které se můžou řešit kdykoliv jindy.

Práce
Je naprosto jasné, že dokážete pracovat opravdu intezivně. Vaše výkonnost je obdivuhodná, ale uvědomte si, že si potřebujete také užívat normálního života. Měli byste tedy na to cíleně myslet, protože jinak by se mohlo stát, že prosinec uteče jako voda a pak toho budete litovat. Ačkoliv se to nezdá, život je krátký.

Zdraví
Pokud na sebe dbáte, tak hlavním rizikem bude období kolem Vánoc. Zde si dejte pozor na možnost nehod a úrazů z nepozornosti. Kdo svoje zdraví zanedbává, měl by se připravit na možné bolesti a problémy v oblasti chrupavek, kostí a kloubů.

VODNÁŘ

V první půlce měsíce můžete být trochu na štíru s porozuměním toho, co lidé od druhého očekávají v citlivých situacích. To nemusí vůbec vadit, pokud tento nedostatek nahradíte inteligencí a hlavně komunikací. S přelomem měsíce se vaše vnímání posune a lidé ocení vaši nápaditost a otevřenost. Ostatně vaše chuť do života může být nakažlivá. Jen si dejte pozor na to, abyste během Vánoc lidem názory příliš nevnucovali a nezačali jim lézt na nervy.

Láska
Nejprve musíte partnera přesvědčit, že vám na něm záleží a projevujete zájem o jeho problémy. Až se vám to podaří, nastal ten správný čas pro rozlet. Nenechte se uštvat typickým předvánočním shonem a radši se společně bavte a užívejte si různých radovánek. Více vzájemného klidu budete potřebovat o Vánocích.

Práce
Neochota rozumět tomu, co kolegové potřebují, se vám může vymstít zejména během první dekády. Situace se postupně zlepší a na pracovišti můžete zabodovat kouzlem své osobnosti. Přesto nespoléhejte na sliby druhých a vše kontrolujte. V poslední dekádě bude lepší, pokud si vezmete dovolenou. Pozor na spory!

Zdraví
Nevysedávejte nikde v zimě na studeném, mohly by vás začít zlobit hemeroidy. V průběhu Vánoc až do konce roku 2012 se vyhýbejte rizikovým aktivitám, abyste si neublížili. Konzumujte také pohanku, ve které je dostatek rutinu, jako prevenci proti žilním problémům.

RYBY

Určitý pocit vnitřní nespokojenosti, který vás životem provází, má jednoznačný původ. Jedná se o váš přístup k životu. Snažte se žít v přítomnosti a nechte snění o sladké budoucnosti být. Vize můžou být příjemná věc, ale nic se nemá přehánět a hlavně vám nesmí život komplikovat. Realitu vám přiblíží plnění každodenních povinností, ve kterých si najděte potěšení, že se jedná o užitečné věci. Pak bude vše dobré a začne se vám dařit.

Láska
Projevy lásky nasměrujte do první poloviny měsíce. Nejenom, že dokážete zvolit ty správné, ale najdou i milou odezvu. Naopak v druhé polovině prosince se zaměřte spíše na zpříjemnění každodenního soužití. Ostatně partner určitě ocení, pokud předvánoční úklid vyřešíte většinou bez jeho přítomnosti.

Práce
Nesnažte se postupovat individuálně, ale ani podle svých nápadů, které jste si předem neodsouhlasili s nadřízeným. Dařit se vám bude hlavně poctivé plnění pracovních povinností, které budete vykonávat s ohledem na spolupráci s dalšími zaměstnanci. Nepodceňte to! Postupně pochopíte, že se vám to rozhodně vyplatí.

Zdraví
Snažte se dobře vynakládat svoji energii. Optimální je rozložit své síly na celý den s přestávkami na odpočinek. Jen tak předejdete přílišné únavě, která by se mohla nepříjemně odrazit na celkové imunitě a výkonnosti organismu.