BERAN

Během celého měsíce byste měli být obezřetní. Stačí chybný krok a problémy vyskočí jako čertík z krabičky. Toto riziko se týká jakékoliv sféry vašeho života. Naštěstí nemusíte klesat na mysli. Jde to zvládnout. Zkuste se opřít o svobodomyslné rozhodování. Důležité je také vnímat váš vnitřní hlas. Většinou bude dobrým rádcem a byla by chyba ho neuposlechnout. V prvních dvou dekádách využívejte moderní technologie.

Láska

S partnerem to nebudete mít jednoduché. Můžete spolu bojovat o vymezení toho, kdo a co vlastně může. Díky tomu se může zvýšit riziko rozpadu svazku. Snažte se o lepší komunikaci. Důležité je vzájemně si naslouchat a pokusit se v klidu nalézt kompromis. Nevyžadujte nadměrnou míru svobody, která by v konečném důsledku přinesla omezení partnera.

Práce

Připravte se na to, že budete muset vykonávat takové pracovní povinnosti, které vás příliš nebudou bavit. Ovšem měli byste zatnout zuby a odpracovat to. Jen tak se vyhnete problémům. Zvýšenou pozornost věnujte také vztahům s kolegyněmi, kde by to mohlo krapet dřít. Případné myšlenky na náhlou výpověď nechte raději uzrát.

Zdraví

Vyvarujte se prochladnutí, které by se mohlo negativně podepsat na kloubech. Dále je důležité pravidelné cvičení, které udržuje kloubní systém v kondici. Ve stravě dbejte na to, abyste konzumovali dostatečné množství vápníku.

BÝK

Přestože Býci k životu potřebují životní jistoty a tedy něco vlastnit, tak v únoru pozor. Právě s těmito potřebami se budete muset vypořádat. Do života vám budou přicházet jak osoby, tak konkrétní situace, ve kterých budete muset dokázat větší míru svobody. Zkuste se méně vázat, ale to neznamená, že byste měli pozbýt odpovědnosti. Lépe a pružněji reagujte na vývoj situace a případné problémy zbytečně nehroťte.

Láska

Ve vztahu se vám může dařit všude tam, kde máte na co navázat. Držte se proto osvědčených činností, metod a postupů. Jakákoliv radikální inovace nebo změna by mohla přinést problémy. Neměli byste se pouštět do diskusí o tom, zda je volný vztah lepší než klasický nebo do jaké míry nevěra může poškodit partnerství. Těžko byste se shodli.

Práce

V práci se od vás bude očekávat nejenom zvládnutí vaší dosavadní práce. Můžete se setkat se změnami, které byste měli přijmout. Pokud se tomu budete vzpírat, dostanete se do konfliktů jak se šéfem, tak s kolegy. Situaci vám může komplikovat práce se softwarem nebo moderními technickými pomůckami. Snažte se s nimi naučit dobře pracovat.

Zdraví

Najděte si dostatek času na relaxaci. Ta je důležitá nejenom pro tělo, ale hlavně vaši psychiku. Pokud se vám nepovede odbourat stres nebo různé obavy či rozčilení, může se vám zablokovat krční páteř.

BLÍŽENCI

Pokud se chcete vyhnout zklamání, snažte se vše důležité nasměrovat do druhé únorové dekády. Právě v tomto období se budete moct opřít o rychlé a nápadité uvažování. To se rozhodně nedá říct o první dekádě, kde budete mít spíše horší odhad situace. Dávejte si také pozor na lži a podvody. Konec měsíce bude také o něco složitější. Nenechte se druhými lidmi využívat. Soustřeďte se na to, abyste plnili vaše sliby a nechodili pozdě na domluvené schůzky.

Láska

V partnerském svazku je důležité, abyste k sobě byli upřímní. Nejenom faleš sama o sobě, ale také zamlčování skutečností dříve nebo později vyplave na povrch. Uvědomte si, že ztracená vzájemná důvěra se velmi těžko obnovuje. Vztah může utužit podpora zájmů toho druhého. Pokud po tom bude partner toužit, snažte se s ním být častěji než doposud.

Práce

V zaměstnání byste se měli zaměřit hlavně na důsledné plnění pracovních povinností. Jakékoliv ošizení se vám rozhodně nemůže vyplatit. Pokud nebudete stíhat nebo se vám něco nebude dařit, nebojte se to přiznat. Hlídejte si také předávání informací. Mohli byste zapomenout předat důležité zprávy vašim kolegům a zadělali byste si na pořádný malér.

Zdraví

Zkontrolujte váš botník a jakou nosíte pravidelně obuv. Důvodem je zvýšené riziko zdravotních obtíží v oblasti chodidel a prstů u nohou. Jestliže trpíte možností zborcení nožní klenby, naučte se speciální cviky, které v tomto směru pomáhají.

RAK

Alfou a omegou vaší spokojenosti budou mezilidské vztahy. Záleží tedy na tom, do jaké míry se vám bude dařit prosazovat vlastní záměry v rámci kooperace s ostatními. Nebude to jednoduché, protože nebudete dobře snášet související tlak. Na druhou stranu se v poslední únorové dekádě budete moct opřít o představivost a empatii. Právě tyto vlastnosti byste měli využít k úspěchu. Vyvarujte se snaze uklidňovat problémy mezi druhými lidmi, nechte řešení na nich.

Láska

Partnerská situace „ponouká“ k tomu, abyste si s vaším protějškem vyjasnili postavení muže a ženy ve vztahu. Pokud se do toho pustíte, buďte si vědomi, že to může mezi vámi vystavět zeď. Lepší by bylo, kdybyste s podobnými tématy vyčkali na jinou dobu. Ke konci měsíce budete vřelejší a nebude vám činit problém podat pomocnou ruku.

Práce

Připravte se na určitý paradox. Na jednu stranu budete potřebovat a vyžadovat týmový přístup k řešení úkolů. Na druhou stranu budete složitě snášet nedostatky spolupracovníků. Naučte se brát věci s větším nadhledem a zkuste tolerovat to, že druzí nemusí být tak výkonní nebo šikovní. Určitou nejistotu vám bude přinášet přílišný tlak v práci.

Zdraví

Vyvarujte se růstu tělesné hmotnosti. Pokud by k němu došlo, můžou se o slovo přihlásit problémy s jícnem a žaludkem. Sliznice těchto částí těla také nemají příliš rády studená, horká a pálivá jídla nebo nápoje.

LEV

Velmi těžce budete snášet jakékoliv omezování. Proto vám bude dělat problém přistoupit na věci, které ostatní lidé považují za zcela běžné. Největší riziko v tomto směru je v druhé únorové dekádě. Zkuste se podobného chování vyvarovat, protože jinak dříve nebo později narazíte na někoho, kdo si na vás vyšlápne. Dalším únorovým doporučením je informace, že byste se měli víc soustředit na materiální záležitosti. Jinak vám může dost praktických věcí protéci mezi prsty.

Láska

Ačkoliv se vám to nemusí líbit, tak plnění partnerských povinností je součástí každého vztahu. Jakmile se začnete chovat tak, že budete dělat jenom to, co se vám zrovna líbí a kdy se vám to hodí, můžete se dostat do závažných problémů. Vztahu také pomůže větší míra citlivosti z vaší strany. V tomto směru vám bude přát poslední dekáda.

Práce

Dobře si rozmyslete, zda jste schopni dodržovat firemní nařízení. Pokud s tím budete mít problém, tak by možná bylo lepší, kdybyste si vzali v první a hlavně druhé dekádě dovolenou. Naopak úspěch byste mohli slavit s inovacemi a snahou o zavedení moderních technických novinek. Jenže pozor – pokud budete odmítnuti, neurážejte se a zachovejte „dekorum“.

Zdraví

Snažte se o pravidelnou stolici a pohyb. Jinak se může stát, že se objeví problémy s konečníkem. Nemusí se jednat pouze o tolik známé a neoblíbené hemeroidy. Závažné jsou také různé anální fisury nebo polypy.

PANNA

Hlavně v první polovině února je potřeba dávat si pozor na to, jaké myšlenky se vám honí v hlavě. Můžete mít problémy s horším odhadem, který budou způsobovat buď ideály nebo dokonce iluze. V druhé polovině měsíce se v tomto směru situace zlepší. Přesto byste neměli ukončit sledování vašich záměrů a také kontaktů. Obezřetnost se vyplatí. Mohlo by se totiž stát, že v únoru někomu naletíte. Pokud se těchto věcí vyvarujete, vše bude v pořádku.

Láska

Velmi důležitá je vzájemná důvěra a upřímnost. Proto se nenechte zahnat do situace, kdy budete muset partnerovi lhát. Dalším důležitým tématem budou činnosti, které vykonáte ve prospěch toho druhého. Rozumné plánování bude přesně to, při čem se začnete soustředit na dosažitelné a hmatatelné záležitosti. Jakmile byste se pustili do nejistoty, objeví se obtíže.

Práce

Dávejte si pozor při práci s finančními prostředky a majetkem. Můžou vám hrozit chybné kroky. Proto vše důsledně prověřujte. U firemních postupů a příkazů se striktně držte předpisů. Nezapomínejte si nechat vše potvrdit. To platí zejména u nadřízených. V opačném případě se můžete v druhé polovině února dostat do sporů.

Zdraví

Zaměřte se na detoxikaci a vyčištění střevního traktu. K tomu pomáhají různé diety a bylinkové kúry. Největším rizikem pro váš organismus můžou být různé plísně, které se dokážou usadit právě ve střevech.

VÁHY

V únoru byste se měli obrnit trpělivostí. Je sice možné, že byste veškeré životní záležitosti chtěli řešit rychle, ale to by se nemuselo vyplatit. Právě rozvaha a důslednost jsou přesně těmi vlastnostmi, které potřebujete. Únor obecně je pro vaše znamení spíše náročnějším obdobím. Proto se pokuste brát věci v klidu a nenechte se zatáhnout do pocitu chmurnějších výhledů. Vše máte ve vlastních rukách a podle toho konejte!

Láska

V lásce to bude bohužel skřípat. Můžete vnímat určité odcizení a pocit samoty. Vesmír vás v partnerském soužití vyzývá k větší míře otevřenosti a vřelosti. Nebojte se přistupovat na kompromisy. Vztah můžete oživit nějakým překvapením, které vás i partnera vyvede z každodenních rituálů. Ovšem pozor – překvapení by mělo zohledňovat přání vás obou!

Práce

Zapracujte na schopnosti odhadu. Rozhodnout se ve správný čas co udělat je klíčové k tomu, abyste neprožili celý únor s pocitem, že se vám nedaří. Vesmír si totiž na vás nachystal situace, kdy jednou bude potřeba vytrvat a podruhé ostře říznout. Nevytvářejte si svým jednáním nepřátele mezi kolegy, protože to by vám příliš nepomohlo.

Zdraví

Zaměřte se na vytvoření vnitřní pohody. Právě psychická odolnost může předejít mnoha zdravotním problémům, které vznikají jako důsledek pocitu nespokojenosti. Pravidelný spánek, sportovní aktivity a různé druhy masáží tomu pomůžou.

ŠTÍR

Celý únor se ponese ve znamení neochoty podřídit se systému. V tomto směru bude nejnáročnější druhá dekáda, kdy se může celá situace vyhrotit. Na druhou stranu se můžete opřít o empatii a dobrou představivost. Každopádně pokud chcete prožít úspěšné dny, nezbývá vám, než se poprat s realitou. Pokuste se myslet vždy na to, že jakákoliv záležitost, kterou neuděláte pořádně, se vrátí jako bumerang znovu k řešení!

Láska

Pro zásadní otázky a záležitosti v partnerském vztahu vyčkejte do poslední únorové dekády. Právě v této době můžete vztah stabilizovat a ukotvit. Konec měsíce bude přát vzájemné spolupráci a praktickým věcem. V první a druhé dekádě nedopusťte, aby se vaše vztahové problémy staly nosným tématem. Řešení by bylo problematické a mohlo by je nakonec prohloubit.

Práce

V zaměstnání byste měli být obezřetní. To platí zejména tehdy, pokud pracujete s elektřinou nebo jinými druhy energií. Jednoduché to nebude ani s počítačem a různými programy. Můžete mít pocit, že vás snad záměrně bojkotují. V druhé dekádě měsíce února se vyvarujte sporů s nadřízenými, které by pro vás pravděpodobně neměly dobrý výsledek.

Zdraví

Navzdory zimnímu období se snažte mít co nejvíce pohybu. Podpoříte tím kompletní cévní systém. Nekuřte a nepijte kávu. Obě tyto konzumace zvyšují ucpávání cév a právě cévnímu systému byste se měli preventivně věnovat.

STŘELEC

Hned úvodem měsíce si dejte pozor na to, abyste dokázali dodržet vaše sliby. Případné nápady podrobte analýze, zda je reálné je uskutečnit. Druhá dekáda vám přinese do života nápaditost a dokážete ledacos změnit. Jen je potřeba, abyste případné změny realizovali v souladu s vašimi blízkými. Sólové akce by se nemusely vyplatit. V poslední dekádě si dejte pozor na ukvapené jednání a zapracujte na větší trpělivosti.

Láska

V únoru může být váš partnerský vztah ohrožen zejména lhostejností. Ta může nevědomky vyplývat ze silné touhy po vlastní svobodě a nezávislosti. Ani si nemusíte uvědomovat, že by se tato potřeba mohla partnera dotýkat. Nezapomínejte proto na dostatečné projevy lásky. Vlídné slovo doprovoďte pohlazením nebo dotekem a uvidíte, jak se partner rozzáří.

Práce

V zaměstnání vám bude nejvíce vyhovovat práce, ve které vám nikdo nebude svazovat ruce. K tomu patří nejenom samostatná možnost rozhodování, ale také volná pracovní doba. Přesto se musíte smířit s tím, že plnit určité pokyny je vaše povinnost. Zapracujte na větší důslednosti a nenechte se strhnout pouze inovacemi.

Zdraví

Zaměřte se na duševní pohodu a celkovou harmonii. Jinými slovy, nezapomínejte vedle vašich aktivit na pravidelnou relaxaci. Meditace, masáže nebo různé wellness jsou přesně tím, co potřebujete.

KOZOROH

Únor nebude pro Kozorohy jednoduchý. Budete se muset vypořádat s různými tématy na vícero frontách. Klíčem k tomu, abyste to dobře ustáli, je vaše podvědomí a psychika. Další významnou investicí v tomto směru je dostatečné vymetení všech skrytých kostlivců ze skříní. Důležité je také to, abyste dokázali naslouchat radám vašich blízkých. Sólové akce totiž příliš úspěchu nepřinesou. Nezůstávejte v zaběhnutých kolejích, snažte se rozvíjet.

Láska

Základním faktorem bude to, do jaké míry jste ochotni věnovat váš čas rodinným záležitostem. Pokud si budete hrát na vlastním písečku, bude to problém. V podobném duchu se ponesou i společná témata, u kterých je potřeba najít kompromis tak, aby byli oba partneři spokojeni. Snažte se na vztahu poctivě pracovat.

Práce

Soustřeďte se zejména na váš způsob komunikace se spolupracovníky. Buďte vstřícní a nevzpírejte se čas od času udělat i něco, co nespadá do vašich pracovních úkolů. Další místo, kam byste měli nasměrovat vaši pozornost, je způsob přemýšlení. Snažte se sladit standardní postupy s moderními. Jen tak nenarazíte.

Zdraví

Naordinujte si vnitřní klid a pravidelnou zdravou stravu. Hlavním smyslem této kombinace je udržení vašeho zažívacího systému v dobrém stavu. Vyhýbejte se také alkoholu, ostrým jídlům a sladkostem.

VODNÁŘ

Nejlepším obdobím měsíce února bude první dekáda. Proto pokud můžete, snažte se vše vykonat v této době. Přesto musíte počítat s určitými překážkami, které si nemusíte uvědomovat. V druhé dekádě by vás mohlo zaskočit „zabržďování“ vašich aktivit. Tomu se můžete vyhnout poctivou a pokornou prací. Jakékoliv přehánění vám může udělat čáru přes rozpočet. Při zemi byste se měli držet také koncem měsíce. Méně je někdy více.

Láska

Dejte si pozor na vaše jednání a vystupování. Vše, co se bude týkat rodinných záležitostí a společného bydlení, se může stát zdrojem problémů. Zkuste pragmaticky vyhodnotit váš přístup, protože se zdá, že není optimální. Partner si zaslouží více vřelosti a také byste se neměli bát přiložit ruku k dílu.

Práce

Během pracovního procesu se ukáže, že vám jakékoliv zanedbání povinností neprojde. A nezáleží na tom, zda se jedná o současnost nebo minulost. Důležité také bude, zda dokážete nejenom trpělivě spolupracovat s kolegy, ale také naslouchat jejich připomínkám a názorům. Ty nejzásadnější povinnosti zkuste vykonat začátkem února.

Zdraví

Hlavním únorovým tématem je vnitřní vyrovnanost. Pokud budete příliš v „laufu“ nebo nedokážete odpočívat, objeví se bolesti hlavy. Také se vyhýbejte dlouhému vysedávání u počítače nebo televize, vaše oči to rozhodně ocení.

RYBY

Pokračuje období z ledna, kdy máte šanci prožít příjemné dny. Během první dekády se můžete opřít o kombinaci dobré představivosti a nápaditosti. Druhá dekáda se ponese v podobném duchu. Pokud budete potřebovat v životě něco prosadit, vyčkejte na konec měsíce. V tomto čase získáte na schopnosti více věřit ve vlastní síly. Navíc je to optimální doba pro pomoc druhým lidem. Těšit vás může také umění a kulturní zážitky.

Láska

Únor je vhodným obdobím pro vybalancování partnerského vztahu. Můžete optimálně zkombinovat většinu důležitých hodnot, které dělají vztah vztahem. Vzájemné city a láska by neměly vést k omezování partnerů. To pochopíte a můžete zrealizovat. Chybět nebude ani smysl pro praktické věci, které zkrášlí váš domov.

Práce

Ani pracovní stránka vašeho života se během února neponese v negativním duchu. Přesto zde zůstává jedno téma, kteréhou byste se měli vyvarovat. Snažte se plnit všechny povinnosti, které zaměstnanecká profese přináší. Jakmile byste si začali vybírat jenom to, co vás baví, začaly by se objevovat komplikace.

Zdraví

Během února bude bohatě stačit, pokud se budete udržovat v dobré kondici. To platí jak pro tělo, tak duši. Rozumně pracujte, sportujte i relaxujte. Nepřehánějte to s nezdravým jídlem, kouřením a alkoholem. Zkrátka a dobře, zlatá střední cesta je vhodná ve všech směrech.