BERAN

To, že budete mít po celý říjen energii na rozdávání, nikoho nepřekvapí. U znamení Berana to je obvyklé. Výhodou bude, že se bude jednat o pozitivní vibrace. Je jenom na vás samotných, zda chytnete „šanci za pačesy“. Pokud nastanou komplikace, bude to totiž vinou vás samotných. Můžete mít problém respektovat názory druhých lidí. Vaše přílišná touha po sebeprosazení by tak mohla převálcovat vše dobré, co říjen nabízí. Dejte si na to pozor!

Láska

Ve vztahu to bude fungovat jen ve dvou případech. Za prvé byste měli zkusit potlačit vlastní ambice a více naslouchejte partnerovi. Druhou alternativou, která ale z dlouhodobého hlediska vztahu nemůže prospět, je „zatnutí zubů“ ze strany partnera ohledně vaší sebestřednosti. Celkově platí, že čas strávený s partnerem bude velmi aktivní. Nudu nepoznáte.

Práce

Na poli práce se pro vás stane hnacím motorem touha po úspěchu a postupu na kariérním žebříčku. Plusovým bodem je i to, že vás profese bude těšit. Určitou překážkou začne být týmová práce a oblíbenost v kolektivu. Čím dříve si uvědomíte, že kolegy potřebujete, tím lépe. Jinak se vaše sólová dráha může dříve nebo později prudce zastavit.

Zdraví

Říjen nepřináší v oblasti zdraví nic nového. Nadále tedy platí doporučení k prevenci a péči o močový systém se zaměřením na ledviny. Jednou z nejlepších preventivních metod je reflexní terapie. Naučte se ji a praktikujte na vlastních nohách.

BÝK

Je evidentní, že v měsíci říjnu se budete hodně zaměřovat sami na sebe. První dvě dekády se bude jednat o vyladění vašich schopností směrem k okolí. Snažte se správně uchopit, jak vycházet s ostatními. V poslední dekádě se váš zájem zaměří do vašeho nitra. Můžete odhalit, co vás ve skrytu duše trápí nebo po čem toužíte. Tak jako tak, vždy je důležité, abyste nezapomínali, že svět nejste jenom vy. Jste součástí celku a podle toho se snažte žít.

Láska

Během prvních dvou dekád vám to může ve vztahu klapat. Společný čas si budete užívat nejenom mezi přáteli, ale také při návštěvách různých kulturních akcí. Divadlo, kino nebo výstava, to vše bude vaší doménou. Ke konci měsíce si dejte pozor na žárlivost a výčitky starých událostí. Tento přístup by byl kontraproduktivní a vedl by k narušení soužití.

Práce

Pracovní záležitosti vám půjdou o něco lépe v prvních dvou třetinách října. Více vám totiž bude vyhovovat týmová práce. Přesto se vyvarujte klevet a na případné pomluvy vás samotných zbytečně nereagujte. Ke konci měsíce se můžou vynořit problémy s vašimi vnitřními pocity. Negativní emoce a myšlenky zkuste transformovat do konstruktivní činnosti.

Zdraví

Hned od začátku měsíce zvyšte konzumaci zeleniny. Právě vláknina je nezbytná pro pravidelné vyprazdňování. V opačném případě se s přibývajícími říjnovými dny může zvyšovat riziko zácpy, která má neblahý vliv na tlusté střevo.

BLÍŽENCI

Na první pohled by se mohlo zdát, že bude vše dokonalé. Vaše nápaditost, komunikativnost, ale i tah na bránu toto vnímání situace podporují. Ovšem postupně se ukáže, že vám něco chybí. Praktičnost a stabilita. U znamení Blíženců jsou tato témata k řešení dána do vínku již od narození. Měsíc říjen to jenom podpoří. Zkuste využít vaši inteligenci a energii k tomu, abyste do života zapojili i výše zmíněná témata.

Láska

Touha po dobrodružství a poznávání nových lidí nejsou zcela jednoduchou situací pro vašeho partnera. Někdy může mít pocit, že vám na něm nezáleží. Zejména pokud se budete neustále vybavovat se všemi okolo vás, ale na něj si ani nevzpomenete. Zkuste se v tomto směru polepšit a hlavně nezapomínejte na doteky a empatii.

Práce

Na pracovním poli se budete projevovat aktivním a činorodým způsobem. To vám může získat pozornost nejenom u spolupracovníků, ale také nadřízených. Dobré nápady vaši pozici ještě umocní. Současně je nejvyšší čas si uvědomit, že pokud se dostanete do centra dění, neměli byste se oslabovat zbytečnými chybami. Mezi ně patří například nedotahování složitějších věcí do konce.

Zdraví

Před každým cvičením věnujte dostatek času kvalitnímu rozcvičení. Předejdete tím problémům s kyčelními klouby. Součástí prevence by měl být zlepšený jídelníček. Úplným základem jsou potraviny s dostatečným obsahem vápníku a hořčíku.

RAK

První dvě dekády se můžete „prát“ s váhavostí. Právě schopnost rozhodovat bude tím pověstným jazýčkem na vahách vaší spokojenosti. Zkuste se proto tímto směrem zaměřit a nepřekračujte pomyslnou linii času. Kdy hrozí, že se tak dlouho rozhodujete, až je pozdě. Toho se zcela nevyvarujete ani ke konci října. Ovšem třetí dekáda bude výrazně lepší. Důležitá pro vás bude intuice, o kterou se dokážete opřít. Těšit vás může umění a kulturní události.

Láska

Zřejmě největší komplikací může být to, že na jasný dotaz od partnera nedokážete přímočaře odpovědět. Diplomatické schopnosti se ve vztahu určitě hodí, ale nic se nemá přehánět. V poslední říjnové dekádě se prohloubí vaše city, kterými partnera zahrnete. To samé budete očekávat i od něho. Pokud jeho reakce nebude tak intenzivní, nenechte si zkazit náladu. Každý lásku projevuje odlišně.

Práce

V zaměstnání vám bude vyhovovat týmová práce. Ovšem radši se „povezete“ v rámci kolektivu, který řídí někdo jiný. Přestože vám to bude občas vadit, tak je to zřejmě nejvhodnější volba. Ve třetí dekádě si dejte velký pozor na to, jak vnímáte jednání spolupracovníků. Snadno se můžete cítit dotčeni pomyslnou nespravedlností. Zkuste to přejít s nadhledem.

Zdraví

Snažte se dodržovat pitný režim, který příznivě ovlivňuje činnost ledvin a celého močového ústrojí. Jako vhodnou prevenci zkuste dva až tři týdny popíjet Jančův ledvinový čaj, který je zřejmě tou nejlepší bylinnou směsí na ledviny.

LEV

Během prvních dvou dekád se budete muset rozhodnout. Buď chcete být zcela svobodní, nebo zvolíte cestu diplomacie a ochoty najít zlatou střední cestu. To platí pro jakoukoliv rovinu života. Oboje skloubit bude komplikované. Neperte se s tím příliš dlouho, jinak si nešikovným vystupováním vytvoříte skryté nepřátele. A právě tato skupina lidí by vám mohla ke konci října škodit. V této fázi měsíce si dejte pozor i na vlastní pomstychtivost a buďte více otevření.

Láska

Pokud si chcete vztah udržet, naučte se kompromisu. Jestliže chcete hodně volnosti, ujistěte se, zda to partnerovi vyhovuje. Pokud ne, mohli byste soužití výrazně narušit. Ke konci měsíce se vyvarujte žárlivosti, která by vám mohla přerůst přes hlavu. Vztahu neprospěje ani případná snaha o ovládnutí partnera a jeho manipulaci.

Práce

V zaměstnání se zkuste věnovat vlastním projektům. Ovšem to neznamená, že budete ignorovat požadavky na kooperaci s ostatními. Sólový přístup by se vám dříve nebo později nevyplatil. Zvýšenou pozornost zaměřte na kolegy, o kterých víte, že vás nemají rádi. Právě k nim se snažte o větší vstřícnost a pochopení.

Zdraví

Tentokrát se soustřeďte na různé meditační a relaxační techniky. Ty vás můžou dovést k větší vyrovnanosti ve vašem nitru. A jak známo, fyzické projevy nemocí jsou z drtivé většiny pouze odrazem naší duše.

PANNA

Většina října nabízí slibné energie, které vám můžou kápnout do noty. Největší radost vám bude dělat kombinace krásných zážitků s uspokojením hlubokých citů. Aby k tomu došlo, je vhodné, abyste šli zážitkům naproti. V tomto směru vám to spíše umožní mimopracovní aktivity než práce samotná. Pokud si nechcete život začít komplikovat sami, vyvarujte se planých slibů, které nesplníte. Zrovna tak dobře zvažujte, než budete něco konat nebo říkat. Méně je někdy více.

Láska

Ve vztahu budete toužit po blízkosti a zábavě. Současně ale ve vás bude klíčit snaha po větší nezávislosti a svobodě. V partnerství bude velmi důležitá komunikace, která by měla být citlivá a rozumná. Nepříliš vhodné je jednání ve stylu „co na srdci, to na jazyku“. Zbrkle vypuštěná slova by mohla partnera ranit.

Práce

V zaměstnání se nebudete chtít příliš omezovat. Navíc vám budou vyhovovat kontakty s lidmi. Proto pokud máte zaměstnání, ve kterém jste izolováni od spolupracovníků, zřejmě příliš spokojeni nebudete. Dejte si také pozor na to, aby se časté návštěvy kanceláří ostatních kolegů neprojevily negativně na výsledcích vaší práce.

Zdraví

Nenechte zacházet váš nervový systém do extrémů. Pokud se dostanete do vypjatých situací, zkuste je zvládat s klidem a následně vypětí vyrovnejte adekvátním odpočinkem. Stres a nervozita by se mohly projevit bolestmi hlavy.

VÁHY

Zejména během prvních dvou dekád budete toužit něco dokázat. Navzdory tomu, že preferujete harmonický způsob života i postupů, tak se nemusíte vyhnout překvapením. Ta vás můžou donutit k rozhodnutím, která byste jindy neudělali. Celkově platí, že hlavni prioritou pro vás bude pohoda a krása. Koncem měsíce zatoužíte po prezentaci svého intelektu a rétorických schopností na veřejnosti. Proč ne, ale neukvapujte se. Jen tak dosáhnete úspěchu.

Láska

Ve vztahu pro vás bude nejdůležitější lehkost. Jakékoliv spory nebo omezování se pro vás stanou nepříjemnými okovy. Harmonii ve vztahu dokážou podpořit různé kulturní akce, které společně navštívíte. V poslední dekádě se nepouštějte do zbrklých diskusí na téma svobody a volnosti mezi partnery. Mohlo by to pokazit komunikaci mezi vámi.

Práce

Na pracovišti můžete být oblíbeným týmovým hráčem. Jen je potřeba si dát pozor na to, abyste nenarušili kolegiální vztahy tím, že si budete vybírat pouze oblíbené práce. Uvědomte si, že povinnosti se musí udělat všechny. Pokud to půjde, zkuste si dojednat volnější pracovní dobu. Zbavíte se tím stresu a zvýšíte uspokojení ze zaměstnání.

Zdraví

Ženy – Váhy by si měly dávat pozor na prochladnutí vaječníků. Obě pohlaví narozená ve znamení Vah by měla využít bylinkových čajových směsí určených k prevenci a pročištění močových cest. Právě zde hrozí zvýšené riziko obtíží.

ŠTÍR

Nejsložitější bude několik prvních říjnových dnů. Během nich si dejte pozor na to, co si přejete. Rozhodnutí mezi správným přístupem a optimální mírou budou složitá. Vyvarujte se přílišných extrémů. Další dny října již nabídnou pozitivní energii, kterou můžete využít v jakékoliv sféře vašeho života. Zcela nejlepší bude poslední dekáda. Zvýší se váš pozitivní přístup k životu a při troše vlastní snahy se k vám přikloní i tolik potřebné štěstíčko.

Láska

Jak již bylo řečeno, pozor na úvod měsíce. Jakmile budete chtít partnera „převálcovat“ svými přílišnými výkyvy a stylem černá nebo bílá, zavaříte si zbytečně na delší dobu. Pokud lákadlo podobných trendů ustojíte, vztah se v říjnu může posunout na příjemnou úroveň. Ke konci měsíce pak pocítíte hlubokou a opravdovou radost ze vzájemné lásky.

Práce

Jestliže si nechcete pokazit náladu některými pracovními povinnostmi hned na začátku října, vyhýbejte se konfliktům s nadřízenými. Pokud vám něco nařídí, splňte to. Samozřejmě to neznamená, že budete fungovat „jako hadr na podlahu“. Během dalších dní vám půjde práce od ruky. V případě, že nejste příliš oblíbeni mezi kolegy, můžete to změnit v poslední říjnové dekádě.

Zdraví

Zaměřte svoji vůli na každodenní pohyb. Prioritu má zádové svalstvo, konkrétně v oblasti hrudní páteře. Pokud to podceníte a podlehnete lenivění, připravte se na bolesti zad. Ty by mohla způsobit i případná tělesná nadváha. Proto si dávejte pozor na přiměřený jídelníček.

STŘELEC

Většina října se ponese ve stylu dobrých energií, které vám Universum bude posílat. Jestliže to chcete opravdu „vychytat“, počkejte si na půlku měsíce a další dny. Právě v tomto období vám bude vesmír nejvíce přát. Je evidentní, že budete v říjnu oplývat akčností a energií. Nejlépe vám půjdou záležitosti, které vás takzvaně „chytnou za srdce“. Ovšem bát se nemusíte ani těch nudnějších a nepříjemnějších. Měli byste je v pohodě zvládnout.

Láska

Také ve vztahu budete akční. A to v jakýchkoliv partnerských aktivitách, včetně těch milostných. Přesto byste se neměli zapomenout podívat, zda s vámi partner dokáže držet krok. Je totiž docela možné, že bude potřebovat více odpočinku a relaxace. Dopřejte mu to. Jen tak si společné zážitky a hezké dny vychutnáte oba „na plné pecky“.

Práce

V zaměstnání budete spokojeni jen tehdy, pokud dostanete volnou ruku. Příliš předpisů a nařízení by vaše nadšení do práce mohlo zadusit. Dalším faktorem, který pro vás není příliš ideální, je praktické dotahování nápadů do konce. Mnohem platnější budete jako člověk, který přináší inspiraci a rozjíždí nové akce.

Zdraví

Ačkoliv to, vzhledem k energiím, které z vesmíru dostáváte, příliš nepotřebujete, snažte se i odpočívat. Jakékoliv období jednou skončí. A pokud byste nyní váš životní styl přepálili, mohlo by se později stát, že vám bude hrozit „syndrom vyhoření“.

KOZOROH

První dvě říjnové dekády můžou ukázat, do jaké míry jste ochotni akceptovat názory druhých lidí. Pokud budete trvat na svých, někdy překonaných, postojích a názorech, budete za škarohlídy. Nepokazte si dobrá přátelství a nadějné známosti jen proto, že nechcete ustoupit. V poslední dekádě se toto téma uvolní a vy budete moci žít bez obav. Navíc, během závěrečných několika dní získáte větší „tah na bránu“. Dokážete tak prosadit hodně z vašich představ.

Láska

Ve vztahu to může drhnout. Hlavním problémem bude vaše neochota nebo dokonce neschopnost projevit partnerovi tolik lásky a vřelosti, kterou potřebuje. Zamyslete se nad tím, zda partnera opravdu milujete a změňte to! Jestliže se vám to příliš nepodaří, ukažte mu svoji lásku alespoň jiným způsobem. Pracovitostí ve prospěch rodiny. Nejlépe to půjde ke konci října.

Práce

Pohlídejte si, abyste nebyli za „kazisvěty“ dobré zábavy na pracovišti. Jestliže kolegové uspořádají nějakou oslavu nebo posezení, nekritizujte to a zúčastněte se. Vztahy v zaměstnání jsou klíčové nejenom pro celkovou atmosféru, ale také často pro to, abyste se v práci udrželi. Nikdy totiž nevíte, kdo si na vás kvůli nepříjemnému chování půjde stěžovat.

Zdraví

Znovu je nutné vyhodnotit, zda se stravujete pestrým způsobem. Důležité je, aby vaše strava měla dostatek vápníku. Kosti to potřebují. Dále se nezapomeňte před jakýmkoliv sportovním kláním pořádně rozcvičit. Předejdete tak úrazům.

VODNÁŘ

Během první půlky října je potřeba, abyste životní události neřešili radikálně a bez rozmyslu. Chce to dát všemu o něco více času. Teprve s rozvahou můžete najít tu správnou a vyváženou cestu. Přesto platí, že pokud potřebujete něco vyřešit, snažte se k tomu postavit čelem během prvních dvou dekád. V závěrečné fázi měsíce se totiž může stát, že vám vše začnou komplikovat nepřejícní lidé, o kterých to ani netušíte. Navíc můžete občas postrádat dobrou náladu.

Láska

Základním kamenem vašeho vztahu se stane vaše ochota nebo neochota ke kompromisu. Zejména v první polovině října hrozí neshody s partnerem, který by po vás mohl požadovat velkou míru přizpůsobivosti. Nebo vás bude dokonce přímo omezovat. Ke konci měsíce si dejte pozor na projevy pocitů. Pokud je budete příliš skrývat, partner to začne nelibě nést.

Práce

Vaše nápady zřejmě nebudou oceňovány tak, jak byste si představovali. Zkuste se nad to povznést. Hlavně sebe sama nedostaňte do situace, kdy kvůli rozladění přestanete plnit pracovní povinnosti. Otočilo by se to proti vám. V poslední dekádě si dejte pozor na jednání se ženami. Necitlivost nebo přílišné tajnůstkaření by vám nemusely odpustit.

Zdraví

Naplánujte si dny, ve kterých si uděláte čas jenom sami pro sebe. Nechte se hýčkat masážemi, perličkovou koupelí nebo jinými metodami. Takovými, které z vás sejmou napětí a u kterých si odpočine jak tělo, tak mysl.

RYBY

První dekádu využijte k přemýšlení. Tato doba se bude hodit všude tam, kde potřebujete fantazii a empatii. Uprostřed měsíce se vyvarujte dobrodružných akcí všeho druhu. Prvotní nadšení, které je vyvolalo, by dlouho nevydrželo. Nejlepší dobou v říjnu se pro vás stane poslední dekáda. Vaše sebevědomí se zvýší a život začnete brát s větším optimismem. Přitom vám nebude chybět ani schopnost jít pod povrch věcí. Poslední říjnové dny můžete dotáhnout do konce vše, co jste rozdělali.

Láska

Milostné záležitosti byste neměli řešit horkou jehlou. Ačkoliv je přímočarost často velmi dobrá, tentokrát byste mohli udělat něco, co byste později chtěli vzít zpět. Naopak pokud se budete věnovat citům, lásce a pochopení, půjde vše dobře. Právě vzájemné souznění a naladění na společnou vnitřní notu je to, co vztah rozsvítí.

Práce

Jestliže chcete v zaměstnání uspět, je důležité, abyste pracovali systematicky. Nepokoušejte se vymýšlet nevyzkoušené postupy. V komunikaci s kolegy i nadřízenými zvolte vstřícný a citlivý přístup. Pokud svému okolí ukážete, že máte zájem a pochopení pro problémy firmy i zaměstnanců, vaše cena na trhu práce vzroste.

Zdraví

Přestože vám na první pohled v oblasti zdraví nic zásadního nehrozí, tak prevence není nikdy dost. Zkuste se začít otužovat. Získáte tak silnou zbraň proti chřipkám, které brzy zaklepou na dveře. Také se naučte zapomínat na starosti, pokud si zrovna užíváte nějakou zábavu. Psychika to ocení.