BERAN

Na prvním místě byste si měli uvědomit, že nemůžete dostat vše, co si usmyslíte. Alespoň tedy v případě, pokud se jedná o přání sobecká a zaměřená pouze na váš prospěch. Ovšem jakmile se více otevřete podpoře druhým lidem, tak se věci začnou měnit k lepšímu. Na první pohled se vám může zdát, že nejlepší dny jsou v polovině měsíce. Jenže na ten druhý si je můžete pokazit přílišnou touhou po požitkářství bez dodržování řádu.

Láska

Začnete pokukovat po někom jiném, než je váš partner. Je tedy nejvyšší čas si uvědomit, že pokud to včas nezarazíte, může se situace vyvinout v pěkný průšvih. Nevěra se málokdy odpouští a můžete si být jisti, že ji dlouho neutajíte. Pokud trpíte pocitem, že si musíte ještě něco užít, zkuste to probrat s partnerem a uvidíte, že to zase rozsvítí sexuální náboj mezi vámi.

Práce

V zaměstnání se snažte vyvarovat jakýchkoliv extrémů, ke kterým budete v listopadu inklinovat. Problém je totiž v tom, že co vám jednou vyjde, tak při dalším pokusu můžete nepříjemně narazit. Důležitá je také pracovitost a nadšení, kterým můžete v dobrém slova smyslu „nakazit“ spolupracovníky. Snažte se též dodržovat pracovní dobu.

Zdraví

Hlídejte si dostatečně teplé oblečení. Jakékoliv prochladnutí by se mohlo projevit nepříjemnými bolestmi kloubů. Nezapomínejte na důkladné čištění zubů, které vám jinak připomenou, že nedůslednost se u zdraví nevyplácí.

BÝK

Praktický život vám půjde dobře od ruky. V polovině listopadu byste se ovšem měli vyvarovat přílišného tlaku na vaše okolí, který by mohl souviset s majetkem nebo touhou někoho vlastnit. Po celý měsíc je rizikové téma empatie a porozumění potřebám druhých lidí. V této oblasti byste měli být obezřetní a pokuste se správným způsobem naslouchat tomu, co vám říkají druzí lidé. Jen tak se vyhnete obvinění, že jste necitliví a myslíte jen sami na sebe.

Láska

Pokud chcete, aby partnerský svazek netrpěl problémy, soustřeďte se zejména na to, abyste si co nejčastěji užívali společné radostné chvíle. Tato cesta by vás měla vyvést z nástrah vzájemného neporozumění jak v komunikaci, tak po citové stránce. Nezabředávejte proto do řešení sporných záležitostí a berte soužití s nadhledem.

Práce

Pokud nebudete do pracovních věcí tahat emoce, bude se vám dařit. Potěšit by vás mohla i zpráva o tom, že pokud vydržíte, mohli byste si vydělat i nějaké peníze navíc. Naopak nepočítejte příliš s tím, že něco prosadíte na úkor druhých lidí. Soustřeďte se na vlastní cestu! Nekomplikujte si profesní život flirtováním na pracovišti.

Zdraví

Vyhýbejte se citové nestabilitě, která se může projevit zatuhnutím páteře. Také je důležité, abyste pravidelně procvičovali krční páteř, protože právě její bolesti vám hrozí. Navíc zablokovaná krční páteř může přivodit bolest hlavy.

BLÍŽENCI

Jednoduše řečeno, v listopadu nedělejte nic, co je zásadní a co by mohlo mít velké dopady do vašeho života. To se týká zejména praktických záležitostí. Na štíru budete i s odhadem různých situací, které budou pod vlivem netrpělivosti a zejména falešných představ. Naštěstí nic není tak černobílé, jak by se mohlo zdát. Potěšení najdete v hloubání nad různými záhadami. Pokud budete muset něco opravdu rozhodnout, vyčkejte do poslední dekády a buďte důslední!

Láska

V oblasti lásky budete muset překonat vaši lehkovážnou přirozenost. Partner očekává, že mu dokážete stabilitu a citové souznění. Vyhýbat byste se měli různým disputacím o tom, kdo má a nemá pravdu nebo jak moc či málo jste pro toho druhého udělali. Také zapomeňte na různé nepravdy, které by mohly vztah narušit.

Práce

Hlavním cílem měsíce listopadu v pracovní sfére by měla být pracovitá upřímnost. Jinými slovy, přestaňte poukazovat na nedostatky a nesplněné úkoly vašich spolupracovníků a začněte nejdříve u sebe. Život by vám také mohla zkomplikovat účast na pomluvách druhých. Ukažte více velkorysosti a nebojte se přiložit pomocnou ruku k dílu.

Zdraví

Nadále pokračuje doporučení k dodržování zdravé stravy. V listopadu totiž hrozí, že se budete potýkat se zhoršeným vyprazdňováním, které by se mohlo odrazit na vytvoření hemeroidů nebo prasklin v konečníku. Cvičte a jezte hodně zeleniny!

RAK

Zejména první dvě dekády jsou příslibem úspěchu v oblastech, které vás budou těšit a bavit. Dokážete dát do života srdíčko a to se vám vyplatí. Přesto byste se měli vyhýbat tématům, kde na vás hlavně partner bude tlačit. Listopad je vhodná doba ke vzdělávání a poznávání jak života v zahraničí, tak toho vnitřního. Jestliže jste neměli doposud jasno v některých důležitých názorech, můžete je úspěšně dopilovat.

Láska

Také v partnerském svazku můžete prožívat příjemnou symbiózu. To se odrazí jak v pozitivním citovém rozpoložení, tak po sexuální stránce, kde můžete najít novou hloubku společného prožitku. Naopak narazit byste mohli v tématech ohledně peněz a majetku. Proto jejich řešení raději odložte na jindy. Byla by škoda si pokazit hezké dny.

Práce

Velmi dobře vám půjdou pracovní úkoly, ve kterých budete citově zainteresováni. Jinými slovy, co vás bude těšit, to se bude dařit. Plusové body získáte i mezi svými kolegy, jelikož jim vždy dokážete zvednout náladu a současně vyslechnout jejich problémy. Vyvarovat byste se měli povinnostem, kde vzniká příliš velký tlak a stres.

Zdraví

Konzumujte potraviny, které vám dodají všechny potřebné vitaminy a minerály. Zejména si hlídejte příjem vápníku a hořčíku. Hrozí vám totiž větší riziko problémů s kloubním a kostním systémem. Proto byste tělo neměli přetěžovat, ale zároveň každý den rozumně cvičte.

LEV

Po většinu listopadu se můžete potýkat s hlubokým vnitřním pocitem nedoceněnosti. Dejte si také pozor na přílišnou podezíravost, která by mohla zapříčinit, že za každým rohem vidíte skrytého nepřítele! Měli byste se naučit odpouštět, protože vše, co se vás dotkne, ve vás jinak bude hlodat a budete mít problém se posunout dál. Situace se poněkud zlepší v poslední dekádě, kdy se odrazíte ze země a můžete se věnovat novým oblastem poznávání.

Láska

Velkým problémem, který budete muset řešit, se stane žárlivost. Navíc ruku v ruce s touto nepříliš oblíbenou vlastností jde snaha ovládnout a vlastnit partnera. Zapomenout byste měli i na neustálé kontrolování toho, kam partner jde, co dělá a s kým telefonuje. Zkrátka a dobře, snažte se držet zpátky minimálně v prvních dvou dekádách!

Práce

V listopadu s vámi nebude jednoduché vyjít. Jakákoliv připomínka k vaší práci se vás bude dotýkat a můžete podrážděně reagovat. Pokuste se toho vyvarovat a hlavně se nic nesnažte vracet. Zapracujte na větší vstřícnosti a ochotě naslouchat, co byste měli ve svých pracovních výkonech změnit. Chce to víc nadhledu!

Zdraví

Vyvarujte se milostných románků na jednu noc. Mohli byste si odnést nepříjemnou pohlavní chorobu. Důležité je také posilování svalstva zad. Je to nutná prevence před případnou bolestí a souvisejícím přetěžováním páteře z oslabení zádových svalů.

PANNA

První dvě listopadové dekády jsou skvělým obdobím pro jakékoliv činnosti a aktivity. Budete oplývat empatií, zájmem o rodinu a současně vám nebude chybět pracovitost a praktický přístup k životu. Suma sumárum lze konstatovat, že si na vás zřejmě nikdo nebude moci stěžovat! Ke konci měsíce se můžou objevit problémy s autoritami a přímým jednáním. Překlenout to můžete kombinací optimismu, úsměvu na tváři a vytrvalosti.

Láska

V oblasti vztahů by vám to mělo klapat. Přesto byste mohli občas krapet zabrzdit, protože partner nemusí oplývat takovým nadšením a dostatkem energie jako vy. Určitou kaňku by mohla přinést závěřečná listopadová dekáda. Zde byste neměli nutit partnera do věcí, se kterými nesouhlasí, a také se snažte jednat více ohleduplně. Upřímné věci lze totiž sdělovat různými způsoby!

Práce

Zaměstnavatele i vaše spolupracovníky překvapíte nevídanou kombinací nadšení, pracovních schopností a invence. Ovšem je samozřejmé, že za to budete očekávat adekvátní finanční ohodnocení. Ke konci listopadu se nepouštějte do konfliktů s nadřízenými, mohli byste si tak pracně vybudovanou pozici oslabit.

Zdraví

Pro tentokrát zcela postačí, pokud se budete řídit již tolikrát opakovanými zásadami zdravého životního stylu. Tedy dostatečný spánek v délce 7-8 hodin, kvalitní pitný režim, konzumovat ovoce se zeleninou a vyhýbat se tučným, slazeným a smaženým pokrmům. A pravidelně se hýbat!

VÁHY

Každodenní záležitosti nepůjdou tak snadno, jak byste si představovali. Můžete proto bojovat s horší náladou a sníženou schopností prožívat život tak radostně jako obvykle. Důležité pro vás bude vnitřní prožívání situací. Nebojte se projevit vaše niterné pocity druhým lidem a vše půjde lépe. Dalším důležitým faktorem je zachování rozvahy. Čas od času můžou přijít nečekané události, které vám, pokud je neustojíte, pěkně zkomplikují život.

Láska

Ve vztahu to bude skřípat a můžete mít pocit, že se odcizujete. Právě z toho důvodu vzrůstá riziko, že během druhé dekády budete nevěrní. Jenže nevěra nic neřeší, což pochopíte ke konci měsíce. Právě v této době budete vyhodnocovat, zda vám vztah a rodinné zázemí vyhovují a jsou dostatečné. Pokud budete rozumní, tak zjistíte, že náhlá změna partnera nic nevyřeší.

Práce

Zaměstnání a pracovní povinnosti vás příliš těšit nebudou. Přitom to není problém práce jako takové, ale vyplývá to z vaší celkové nepohody. Uprostřed měsíce si dejte pozor na unáhlené činy pramenící z pocitu, že musíte mít absolutní volnost. To ale v zaměstnání dost dobře nejde. Ke konci měsíce nezatahujte do práce rodinné záležitosti.

Zdraví

Dodržujte pravidelný pitný režim a pokuste se neprochladnout tak, aby to odnesly ledviny a vlastně celý močový systém. Pokud to zanedbáte, hrozí vám v tomto směru problémy. Vhodnou prevencí je pití Jančova ledvinového čaje.

ŠTÍR

Je před vámi velmi dobré období, které si můžete pokazit pouze vlastní nedůsledností a nedodržováním řádu života. Pokud k problémům nedojde, tak budete mít chuť přicházet na kloub skrytým věcem a tajemstvím. Navíc se vám to bude dařit. Vaší nedílnou součástí bude i potřeba prožívat život až na „dřeň“. Z toho můžou pramenit neobvyklé kroky, kterými překvapíte své okolí. Odvaha vám tedy chybět také nebude!

Láska

V partnerské zóně se ve vašem případě bude generovat silná potřeba sexuálních prožitků. Berte ohledy na partnera, který nemusí mít na sex vždycky chuť. Důležité také je, abyste to nepřeháněli se žárlivými scénami a výčitkami, které by jinak pěkný měsíc mohly pokazit. Současně si uvědomujte, že partnera nevlastníte a každý potřebujete ve vztahu trochu volnosti a důvěry.

Práce

V práci budete úspěšní zejména tam, kde se můžete opřít o intuitivní rozhodování. Na úrovni kolegiálních vztahů byste se měli soustředit na větší míru otevřenosti a ochoty sdílet výledky vaší práce. Přílišná uzavřenost a neprostupnost je kontraproduktivní. Naučte se také odpouštět, protože pokud s vámi někdo v zaměstnání nesouhlasí, zřejmě to není nic osobního.

Zdraví

V oblasti zdraví je potřeba se nejvíce zaměřit na oblast konečníku. Důležitá je pravidelná hygiena a omezení vysedávání u počítače nebo televize. Nahraďte to pohybem a cvičením. V prevenci různých chorob v této části těla pomůže i snížení případné nadváhy.

STŘELEC

Vaší silnou stránkou bude to, že vás nikdo jednoduše nenapálí. Vaše podezřívavost může být tedy přínosem, ovšem jen za předpokladu, že se nezvrhne v kousavé a přespříliš puntíčkářské reakce. Potěšující informací je určitě i to, že vám bude štěstěna přát a můžete se opřít o šestý smysl. To ovšem neplatí v závěrečné dekádě, kdy budete mít příliš snů a představ, které vám můžou zamlžit reálný úsudek.

Láska

Rodina pro vás bude víc důležitá, než si dokážete připustit. Přesto se nevyhnete nutkání vyhodnocovat vaše partnerské a rodinné vztahy. Dejte si velký pozor, abyste sami sebe nepřeceňovali a nezačali jednat v duchu „ já mám přece na víc“. Podobné vnitřní rozpoložení je obvykle začátkem rozpadu vztahu.

Práce

Pro vaše pracovní úspěchy bude nosná kooperace se spolupracovníky. Pokud na tomto poli nebudete příliš prosazovat vlastní zájmy a silné ego, může se jednat o slibný příslib dalších výsledků. Důležité také je, abyste před kolegy nic neskrývali a snažili se o přímou a otevřenou cestu ke splnění pracovních úkolů.

Zdraví

Základem všeho je vnitřní harmonie. Hýčkejte si tedy psychickou stránku vaší osobnosti a zbytečně se nezaobírejte záležitostmi, které nemůžete změnit. Duševní pohodu můžou podpořit různé bylinkové čaje – například meduňka nebo dobromysl.

KOZOROH

Situace na obloze je poměrně jasná. V praktických záležitostech se budete cítit jako ryba ve vodě. Bude se vám dařit všude tam, kde vše půjde v zajetých kolejích. Ovšem běda tomu, pokud od vás život začne očekávat rychlou reakci na vývoj situace. V ten okamžik ztratíte jistotu a nebudete vědět kudy kam. Ovšem „nedá se svítit“, svět je plný energií, které se neustále mění. Zkostnatělost nepatří mezi správnou výbavu. Zapracujte na tom!

Láska

Největším rizikem listopadových vztahů znamení Kozoroha je nevěra a touha zažít něco nečekaného a hlavně originálního. Je proto víc než vhodné, abyste právě na partnerské záležitosti zaměřili vaši pozornost. Určitě by byla škoda, kdybyste kvůli, v podstatě zbytečnému, škobrtnutí přišli o partnera.

Práce

Rozhodně není vhodná doba k tomu, abyste na pracovišti flirtovali s opačným pohlavím. Tento přístup by se vám mohl hodně rychle vymstít. Naopak pokud budete spoléhat na tradiční pracovní postupy, mohlo by se vám dařit. Vaše výhoda spočívá v tom, že se nebojíte pustit do povinností pěkně „od podlahy“. Vaše důkladnost bude oceněna!

Zdraví

Nedělejte nic ve spěchu a nikam nespěchejte. Jinak by se totiž mohlo stát, že snadno přijdete k úrazu. Dále byste měli podpořit vaše kosti, zuby a klouby dostatečným příjmem vápníku. A když již jsme u zubů, není čas na preventivní prohlídku?!

VODNÁŘ

Bohužel, ani v listopadu nemůžete počítat s tím, že by vám hvězdy příliš pomáhaly. Již od začátku měsíce se můžete potýkat s nepříjemnými pocity, které vyplavou na povrch vždy, když se vás někdo citově dotkne. Pokud k tomu přičteme ještě zvýšenou míru netrpělivosti a neochoty se podřídit, na problémy by mohlo být zaděláno. Situace se zlepší v posledních listopadových dnech. Ovšem jen tehdy, pokud změníte svůj světonázor.

Láska

Jestliže máte pocit, že vás partner neuspokojuje jak po citové, tak sexuální stránce, nevyšilujte. Pokud se totiž začnete zbrkle poohlížet jinde, skončí to zbytečnou bolestí jak stávajícího, tak budoucího partnera. Co kdybyste si nejdřív vaše výtky zkusili vyříkat? Samozřejmě je jasné, že to chce trochu taktu a ochoty ke kompromisu.

Práce

Nemyslete si, že na vás někde čekají s otevřenou náručí. V případě nespokojenosti byste měli spíše zatnout zuby, než podávat výpověď. V listopadu také platí, že se vám bude lépe pracovat s mužskou částí kolegů. V případě žen hrozí nečekané problémy, které by vám mohly přerůst přes hlavu. Naštěstí nemusíte věšet hlavu, protože nic netrvá věčně!

Zdraví

Pokud holdujete nechráněnému sexu, zvyšuje se riziko nákazy některou z nepříjemných pohlavních nemocí. Ostatně i v případě, že máte stálého partnera, byste neměli zapomínat na zvýšenou hygienu intimních partií.

RYBY

První a druhá dekáda přeje hlubokým citovým zážitkům. Je to vhodná doba pro návštěvu psychologa a řešení různých traumat. Cizí vám nebudou ani témata sexu nebo různé tajemné zápletky. V poslední listopadové dekádě se vyhýbejte dávání planých slibů. Rozhodně by vám to neprošlo! Pokud budete cestovat, vybírejte si v tomto čase pouze spolehlivé cestovní kanceláře a průvodce. Také studijní zkoušky složte raději dříve.

Láska

V partnerském svazku nebude chybět souznění, ale ani kapka žárlivosti. Trochu této vlastnosti vztahu nemůže uškodit, ale nesmí překročit únosnou míru. Důležité také je, abyste před sebou s partnerem nic neskrývali. Upřímnost a otevřenost jsou základním kamenem dlouhodobého soužití. V poslední dekádě neřešte nic ohledně společného majetku nebo financí.

Práce

Pokud můžete, soustřeďte vaše aktivity do prvních dvou dekád. Závěrem měsíce se totiž výrazně zvyšuje riziko neshod s nadřízenými. Navíc budete mít horší odhad a můžete začít dělat chyby z mylných předpokladů. Proto by bylo mnohem výhodnější, kdybyste v poslední dekádě spíše relaxovali nebo řešili málo důležité pracovní úkoly.

Zdraví

Hned od prvních listopadových dní se věnujte každodennímu procvičování těla. Vhodná je například jóga nebo čínské tai-chi. Soustředit byste se měli zejména na oblast kyčelních kloubů. Samozřejmě byste neměli ani prostydnout, protože na chlad klouby negativně reagují.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku.