BERAN

Hlavně v první a druhé dekádě bude hodně důležité, jak dokážete přijímat a rozdávat city. Dále je nutné si pohlídat výkyvy nálad, které by vám jinak mohly komplikovat život. Od druhé dekády se posílí snaha o sebeprosazení, což je pro znamení Berana blízké téma. Nejsilnější se v tomto směru budete cítit v průběhu poslední červencové dekády. Jen je potřeba, abyste nepodlehli nadměrným egoistickým choutkám.

Láska
První dekádu se budete více realizovat v oblasti rodiny. Druhá fáze měsíce se rozdělí mezi domov a společenské události. Konec července se již plně ponese v duchu zábavy mimo rodinný kruh. Určitě vás potěší, že v první a druhé dekádě se zvýší vaše milostné touhy. Pokud budete k partnerovi citliví, určitě si užijete.

Práce
Zkuste si během prvních dvou červencových dekád připravovat půdu pod nohama na závěr měsíce. Právě v něm se můžete odhodlat k posílení pracovní pozice nebo k získání lepšího postavení či pracovního místa. Jen je důležité, abyste si předtím „neudělali s někým zle“ kvůli tomu, že jste neměli dobrou náladu nebo se vás něčím „dotknul“.

Zdraví
Věnujte dostatek pozornosti zažívání. Hlavně první dvě dekády se totiž může zažívací trakt tvářit, že snese skoro všechno. Jenže pak by vás mohl nečekaně zaskočit. Omezte alkohol, tuky a celkově se stravujte dietnějším způsobem.

BÝK

Jednoznačně nejlepší bude první dekáda. Během těchto dnů budete mít dostatek empatie a odhodlání. Velkou výhodou je, že vám nikdo nepřijde „na kobylku“. V druhé dekádě si již musíte dát pozor na riziko neshod v komunikaci s vaším okolím. Hodně důležité také bude, jak ke všemu přistoupíte. To elementární se odehraje ve vaší mysli. Rada platí i pro závěr července. Jenže ještě se k tomu navíc přidá i problém sobectví.

Láska
Na začátku měsíce se budete cítit dobře doma. Věnujte se rodině a pokud máte možnost, relaxujte společně na zahradě. Je jedno, zda se bude jednat o lenošení nebo zahrádkářské činnosti. Od druhé červencové dekády začnete řešit dilema, zda vyrazit za zábavou mimo vaše bydliště. Vždy to konzultujte s partnerem. Ale v klidu, bez sporů a hádek!

Práce
Nejprve kolegy překvapíte tím, že budete brát větší zřetel na citové souvislosti. To vám získá plusové body, které budete potřebovat. V druhé dekádě totiž hrozí spíše neporozumění. Vyvarujte se proto vyhrocených diskusí. Velký pozor si dejte ke konci měsíce. Můžou se objevit problémy s nadřízenými!

Zdraví
Preventivní opatření byste měli zacílit na krevní oběh a srdeční činnost. S tím souvisí i téma vysokého krevního tlaku, se kterým se potýká mnoho lidí. Zkuste omezit jídla s vysokým obsahem cholesterolu, méně solte a pravidelně se hýbejte.





BLÍŽENCI

V první polovině července překvapíte a současně potěšíte vaše okolí více empatickým přístupem. To je určitě dobře, ale nikdy nezapomínejte na praktickou stránku života. Právě oblast hmoty je v červenci více riziková, navíc by vás mohl někdo napálit. Ostatně ani vy sami byste neměli nikomu „věšet bulíky na nos“. V druhé půlce měsíce vám půjde hlavně o sebe sama. Pozor na poslední dny v červenci, kdy byste se mohli snadno rozčílit a pohádat.

Láska
Partner bude mít větší radost z toho, že mu více rozumíte po citové stránce. Zkuste toho využít k upevnění vztahu. Naopak příliš se nebudete hrnout do domácích prací nebo řešení rodinného rozpočtu. V závěru měsíce se nepouštějte na jakýkoliv „tenký led“, který by mohl vyvolat sváry. Zkuste mít více nadhledu i ohledů.

Práce
Na pracovišti se v první polovině měsíce spíše neprosadíte. To nemusí vadit, pokud budete zvládat svoje povinnosti, jejichž plnění od vás nadřízení očekávají. Kolegy si můžete získat na svoji stranu nejenom vám tolik typickou výřečností, ale i pochopením pro jejich problémy. Druhá polovina července více otevře potřebu seberealizace.

Zdraví
Také v červenci je důležité pohlídat si riziko jakýchkoliv podnětů, které by mohly způsobit nějakou formu alergie. Na tom se od června nic nezměnilo. Klíčovým faktorem jsou v tomto směru imunita, psychika a správná výživa.

RAK

Jednoznačně nejlepší bude první červencová dekáda. V ní se budete moct opřít o dostatečné množství energie, empatie a intuitivního způsobu myšlení. Ani komunikace nebude nijak zaostávat. Zkuste toho co nejvíce využít. V druhé dekádě budete hůře snášet jakákoliv omezení. Pokud se rozhodnete něco změnit, buďte opatrní. Čiňte tak jedině po zralé úvaze. Ke konci měsíce se energie zase o něco vylepší.

Láska
V první červencové fázi to bude ve vztahu příjemně jiskřit, takže si na milostné rovině určitě užijete. Navíc se vám může v oblasti rodiny celkově dařit. Riziko neshod se objeví uprostřed července. Držte se toho, co funguje a potíže nedostanou šanci. V poslední fázi se zaměřte spíše na zábavu a společenské události.

Práce
Kombinace porozumění spolupracovníkům a schopnost příjemného a efektivního vystupování vám otevře mnoho dveří. Neváhejte, protože již v druhé dekádě hrozí problémy. Můžete být nespokojeni se stávající situací, ale také hrozí, že se do vás opře šéf. Ke konci července dostanete příležitost jednat více sobecky. Někdy to může být dokonce prospěšné, záleží na situaci.

Zdraví
Nepřehánějte to s konzumací nezdravých jídel, jelikož váš zažívací trakt by to nemusel dobře snášet. Znamení Raka je obecně v tomto směru citlivější, proto na stravu myslete. Organismu prospěje i občasný půst.

LEV

První červencová dekáda nabídne mnohem více citů, než byste čekali. To ocení i vaše nejbližší okolí. Poněkud rozporuplná bude druhá dekáda. Zde je potřeba se rozhodnout, jestli ve svém životě uděláte nějakou změnu. A jaký k tomu budete mít důvod. Pamatujte, že změna pro změnu samotnou není správná cesta. V poslední dekádě se vesmír otevře a nabídne vám mnoho možností v dobrém slova smyslu. Stačí si vybrat, kam vykročíte.

Láska
Na začátku měsíce budou hrát nejdůležitější roli rodina a oblast bydlení. Ani práce na zahradě vám nebude nijak cizí. Uprostřed července si udělejte více volna. S povinným plněním jakýchkoliv úkolů budete „na štíru“. Ke konci měsíce můžete na plno projevit svoji velkorysost a umění radovat se ze života. Co takhle vyrazit na dovolenou a společně si pořádně užít?

Práce
Úvod měsíce pro vás bude motorem k vydělávání peněz, zejména pro rodinné účely. V druhé červencové dekádě můžete být hodně efektivní, ale nesmíte být omezováni nařízeními, směrnicemi nebo přesnou pracovní dobou. Také nebuďte příliš ukvapení. Ke konci měsíce se můžete prosadit a ukázat, co ve vás opravdu je!

Zdraví
Zkuste zapracovat na hlubším vnitřním klidu. Oheň, který ve vás dříme, je dvojsečná zbraň. Pokud by se obrátila proti vám, mohly by se objevit různé problémy se srdcem. Nejčastěji se jedná o nestabilní nebo rovnou vysoký krevní tlak.

PANNA

Příznivou zprávou nepochybně je, že máte šanci na dobrý průběh tohoto měsíce. Vesmírné konstelace vám podají pomocnou ruku. Takže se i s překážkami, které dlouhodobě přetrvávají, můžete vypořádat. Mezi tyto komplikace patří zejména horší odhad situace a požadavek na vysokou míru poctivosti a důkladnosti. Zkuste zapojit více sebevědomí, empatie a nadšení. Díky těmto vlastnostem nakonec můžete uspět.

Láska
Hlavně v první červencové dekádě a částečně i v druhé, budete mít šanci doma ukázat, že vám na rodině hodně záleží. Také přichází vhodná doba na péči o zahradu nebo domácnost. Od druhé dekády se začnete více zajímat o zábavu a společnost. Pobyt doma vás již nebude tolik uspokojovat. Nemusí to být na překážku, ale zapojte do akcí i partnera.

Práce
V první dekádě měsíce pracujte na mezilidských vztazích na pracovišti. Vaše schopnost naslouchat vám to ulehčí a upevníte si tak pozici. V druhé a zejména třetí dekádě začnete pokukovat po větším uznání od kolegů i šéfů, případně po vyšší pozici. Proč ne, ale držte se spíše při zemi. Nereálné plány by mohly skončit zklamáním.

Zdraví
Podpořte střevní trakt vhodnou životosprávou. Dodejte organismu hodně vlákniny, což znamená zvýšit příjem zeleniny. Naopak omezte potraviny, které obsahují bílý cukr a bílou mouku. Alkohol si také odpusťte.

VÁHY

Hlavně začátek července vám může připravit krušné chvilky. Komplikace se budou projevovat zejména tím, že se vás začnou životní situace nepřiměřeně citově dotýkat. Uvědomte si, že hodně z toho způsobuje vnitřní nejistota a také vaše proměnlivé nálady. Od druhé dekády se situace výrazně zlepší. Postupně odbouráte výše zmíněné potíže a dokážete se stát člověkem, jenž stojí ve středu pozornosti a baví okolí.

Láska
První červencová dekáda není vhodná k čemukoliv, co souvisí s rodinnými záležitostmi. Proto se na tomto poli vyhýbejte jakýmkoliv rizikovým oblastem jako „čert kříži“. Vašim blízkým vše vynahradíte v poslední dekádě, ale již prostředek měsíce bude také lepší. Vyrazte společně za přáteli, uspořádejte párty nebo se jděte někam bavit.

Práce
V zaměstnání se soustřeďte na pracovní výkony bez toho, aniž byste vše hodnotili vašimi city. Ty by vám totiž mohly život na pracovišti hodně zkomplikovat. Nespoléhejte ani na intuici, která by mohla selhat. Od druhé dekády se vše začne obracet. Na konci července dokonce můžete povýšit nebo alespoň zvýšit oblíbenost mezi kolegy.

Zdraví
Zapracujte na psychické rovnováze. To je důležité zejména pro první a částečně druhou červencovou dekádu. Pomoci vám můžou meditace, jóga nebo různá speciální mentální cvičení. Návody si najděte na internetu nebo v odborných knihách.

ŠTÍR

Jednoznačně nejlepším obdobím bude první červencová dekáda. Zde budete mít schopnosti, které vám umožní uspět téměř na jakémkoliv poli. Určitě toho využijte, neboť nic netrvá věčně. To pocítíte již v druhé dekádě, mnohem více ovšem na konci měsíce. V těchto dnech si dávejte pozor na vlastní reakce, které můžou být podrážděnější. Snažte se neurážet a vyvarujte se přílišné sebestřednosti.

Láska
Partnera na začátku měsíce okouzlíte empatií, citlivostí a péčí. Takto získané plusové body se vám budou rozhodně hodit. Po zbytek měsíce ho totiž můžete krapet štvát. Pokud chcete toto riziko co nejvíce eliminovat, důsledně dbejte na to, abyste dokázali respektovat jeho názory a potřeby. Přílišné prosazování sebe sama není správná cesta.

Práce
Ukažte, že jste týmovými hráči. V prvních červencových dnech to kolegové poznají mnohem lépe, než později. Proto by jim nemuselo vrtat hlavou, proč v dalších dvou dekádách již nejste tak aktivní a držíte se zpátky. Právě doporučení na opatrnost a střízlivost by mělo pomoci předejít tomu, že se s nimi v druhé a třetí dekádě neshodnete.

Zdraví
Zkuste si více kontrolovat srdeční činnost a s tím související riziko vysokého krevního tlaku. Velkou roli v tom hraje strava, pohyb a také vnitřní pohoda. Jestliže se objeví problémy, nepodceňte je a snažte se vše řešit.


STŘELEC

Jestliže čekáte na větší příval energie, počkejte do druhé dekády, kdy se objeví první „energetické vlaštovky“. Ovšem ještě více ohně přinese poslední červencová dekáda. Současně se vám zvedne sebevědomí a pocit vlastní důležitosti. Můžete toho využít ve vlastní prospěch, ale také si dejte pozor, abyste se pro okolí nestali egocentrickými jedinci. Zůstávejte nohama na zemi, což vyžaduje mít praktický přístup k životu.

Láska
V první dekádě ještě můžete zůstávat často doma, ale od druhé dekády začnete vyhledávat každičkou příležitost k tomu, abyste se mohli někde ukázat. K tomu poslouží přátelé nebo společenské události. Tento trend nemusí soužití vadit, jestliže s ním nebude mít váš protějšek problém nebo se k vám dokonce přidá.

Práce
Stále platí, že pečlivost a „piplavá“ práce nebudou vašimi silnými stránkami. Proto to mějte na paměti a vyhnete se obtížím. Chytrým přístupem si dokonce můžete polepšit. Zejména poslední červencová dekáda vám nabídne šanci na lepší kariérní růst. Jen je nutné vědět, kde se ukázat, zaklepat nebo požádat.

Zdraví
Pokuste se šetřit vaše játra. To ocení celý organismus, včetně pokožky. Když budete mít játra v kondici, projeví se to na hezké pleti a celkově se budete cítit zdravější. Navíc se lépe vypořádáte s únavou, která nebude po námaze tak silná.

KOZOROH

Červenec bude pro znamení Kozoroha poměrně náročný. Ze všeho nejvíce se soustřeďte v první dekádě, která prověří, do jaké míry jste schopni empatie. Dobrou prevencí je pomoc druhým lidem, ale nesmí se jednat o zneužívání vaší dobroty. Po celý červenec je nutné, abyste nepodléhali mylným představám. Dále si dejte pozor na podvody a lži. Ty můžou přijít odkudkoliv, ale neměli byste jejich svodům podlehnout ani vy sami.

Láska
Na rodinném poli nemá smysl „válčit“. Hlavně na začátku měsíce by se tento přístup mohl šeredně vymstít. Raději se držte zpátky a snažte se být co nejvlídnější. S partnerem se pokuste v červenci jednat co nejčestnějším způsobem. Situaci vylepší, jestliže ho překvapíte nějakým romantickým zážitkem.

Práce
V jakýchkoliv pracovních záležitostech byste se měli spoléhat na písemné zabezpečení. Jinými slovy, určitě nedůvěřujte vyřčeným slibům nebo závazkům, pokud nebudou potvrzeny písemně. Závažná rozhodnutí s větším finančním dopadem si raději nechte potvrdit od nadřízených. Případná rada právníka také nemusí být od věci.

Zdraví
Pokračují doporučení na odlehčení jídelníčku pro zažívání z minulého měsíce. Současně si pohlídejte příjem dostatečného množství živin. Nejdůležitější jsou vápník, vitamín D, antioxidanty a omega 3 mastné kyseliny.

VODNÁŘ

Na rozdíl od června nemůžete počítat s tím, že by vám červenec životní situaci ulehčil. Spíše naopak. Během první dekády tohoto měsíce počítejte s překážkami, které se objeví nečekaně. Budou založeny hlavně na různých nedobrých pocitech, které z vašich činů získá vaše okolí. Druhá a třetí červencová dekáda si na vás pro změnu připraví střety o pozice a o místo na „Slunci“. Pokud budete jednat i vy z pozice ega, rozhodně to nezlepšíte!

Láska
V první červencové dekádě budete požadovat hodně nezávislosti. To se nemusí líbit nejenom partnerovi, ale i ostatním členům vaší rodiny. Zkuste se více zapojit do domácích povinností. Od druhé dekády se může projevit „boj o moc“. Jestliže se nedokážete ve vztahu dohodnout a nacházet kompromisy, klidné dny prožívat nebudete.

Práce
Hned na začátku měsíce si zkuste dojednat klouzavou pracovní dobu. Bude se vám lépe dýchat a snadněji vydržíte ostatní nařízení, jenž vás omezují. Po celý červenec si dávejte pozor na týmovou práci. Kooperace s ostatními může začít drhnout hlavně na konci měsíce. Největším problém je prosazování vlastních názorů bez ohledu na druhé.

Zdraví
V červenci si hlídejte hlavně tep. Jestliže se objeví bezdůvodná nevolnost anebo nepravidelný srdeční rytmus, nechte si zkontrolovat cévní systém a také srdce. V rámci prevence se nerozčilujte a cvičte v rozumném rozsahu.

RYBY

Pro měsíc červenec je vaším hlavním úkolem kombinace klidu, cílevědomosti a trochu více přízemního myšlení a jednání. Zkrátka a dobře, vyvarujte se utopického snění. Vesmír vás bude v tomto směru zkoušet. Pokud to překonáte, bude se vám, hlavně v prvních dvou dekádách měsíce, dařit. Vedle povinností se budete dobře cítit na zahradě, v přírodě nebo u vody. Zkuste vše naplnit a budete spokojeni.

Láska
Příjemnou pohodu a souznění budete s partnerem zažívat hlavně v první dekádě, což se projeví i v následující části července. Snažte se oba vyhýbat oblastem, kde víte, že vztah drhne. Drobné problémy můžou být i při rozhodování o rodinném rozpočtu nebo o tom, kdo bude uklízet nebo vařit. Nenechte se tím otrávit.

Práce
Zacházet s penězi a majetkem sice umíte, ale stále vám bude chybět preciznost a pevná obezřetnost. Nedejte se tím zaskočit a zaměřte se na prevenci. Jestliže to dokážete, může se vám v oblasti práce dařit. Zejména během prvních dvou dekád. Červenec není příliš vhodný pro různé analýzy, ty odložte na jindy.

Zdraví
Nepodceňte výskyt různých vyrážek nebo svědění. Může se jednat o příznak alergické reakce nebo nějakého ekzému. Často se jedná o reakci na nějakou potravinu, ale větší jistotu byste měli získat po alergologickém testu.