Jak její název napovídá, jedná se o princip spravedlnosti, se kterou budeme mít něco do činění. V praxi to znamená, že nás někdo bude posuzovat, bude o nás rozhodováno na základě našich předchozích činů.

Ve většině případů budeme posuzováni spravedlivě, nicméně vždy je zde ten nepříjemný pocit, že se nacházíme v situaci, kdy jsme vydáni na milost a nemilost soudu, který o nás rozhoduje.

Když vezmeme v úvahu, že všichni máme tendenci posuzovat své chyby a omyly shovívavě, nelze se divit, že často jsme výsledným verdiktem nemile zaskočeni. Pokud však máme čisté svědomí a dokážeme na sobě vidět i chyby, budeme pravděpodobně s rozsudkem spokojeni. V každém případě však platí, že náš soudce nemá v úmyslu nás nijak poškodit.

Ve výkladu pak tato karta znamená právě onen proces posuzování nebo soudu, v těch nejvážnějších případech doslova soudní řízení.

Není však zapotřebí hned malovat čerta na zeď. Jako všechny karty tarotu má i tato více rovin významů a tedy je nutné brát v úvahu konkrétní situaci, na kterou se ptáme.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.