Tato karta bývá často interpretována doslova jako hvězda naděje, tedy tak, že to, v co doufáme, se uskuteční. Její význam je však daleko složitější. Karta Hvězda nám sděluje, že bychom měli důvěřovat svému osudu, tedy věřit tomu, že cokoliv nás v životě potká, má svůj smysl a účel. Doslova bychom měli věřit ve svou šťastnou hvězdu.

Všimněte si ve svém okolí, jak prožívají svůj život lidé, kteří věří, že mají štěstí a že je v životě čeká jen to nejlepší, a jak jej prožívají ti, kdo si neustále na něco stěžují, sami sebe pokládají za oběti a nešťastníky. Také o tom je karta Hvězda.

Karta ve výkladu znamená, že bychom se měli zbavit svých obav a upjatosti a pokud to uděláme, zjistíme, že od osudu dostaneme vždy jen to nejlepší, co potřebujme. V praxi lze kartu vyložit například v bezvýchodném vztahu nikoliv tak, že vztah dopadne tak, jak bychom si přáli, tedy že se láska a náklonnost obnoví a vytrvá, ale spíše tak, že po čase zjistíme, že to bylo obrovské štěstí, že tento vztah skončil, i když to bolelo. Po letech uvidíme, že pokud bychom v tom vztahu setrvali, trápili bychom se dodnes a neměli bychom toho skvělého partnera, kterého máme.

Jiří Ciahotný - Alarzach, více na www.alarzach.cz.