Živel: voda
Kvalita znamení: proměnlivá
Vládce znamení: Jupiter, Neptun
Povaha:
melancholická
Část lidského těla: nohy, chodidla

Ryby a láska

Lidé ve znamení Ryb jsou velmi přátelští, ve vztahu je pro ně důležitá upřímnost a spontánnost. Vyhledávají partnera, který bude pro ně osobností, kterou budou moci zahrnout svou péčí i svými problémy. Ve společnosti se umí dobře pohybovat, pokud mají na to dobrou náladu. Mají své osobité charisma, které ukazuje na jejich vnitřní život, který je pro mnoho lidí nepochopitelný. Jsou okouzlující, citliví, umělecky založení, zranitelní, pracovitý a trošku nepořádní.

Nejvhodnější partneři: Rak, Štír

Ryby a práce

Hlavní věcí, kterou by si měly Ryby uvědomit je jejich hodnota, v pracovním procesu to znamená – neprodávat se lacino. Jsou pracovité, i když se u nich ukazuje individualita, s kterou v zaměstnání bojují, bohužel většinou s nepochopením vedení. Nejlépe se jim daří, když jim někdo určí přesný časový plán, ale nechá jim volné pole působnosti, dokážou vytvořit i zázraky v zadaném projektu. Pro svou vnímavost se hodí na umělecká zaměstnání, dobře vnímají hudbu a její harmonii, též dobře vnímají astrální sféru, mohou se přibližovat náboženským oblastem, ale také výzkumům technik budoucnosti. Ryby mají sklon být na něčem či na někom závislé, často je uvidíte s cigaretami či alkoholem.

Ryby v jednotlivých ascendentech

Ryby – ASC Beran

Je to realista s citlivou duší. Dokáže se dobře prosazovat a ví, co chce. Jeho aktivita a tvrdohlavost ho dovedou k zdárnému cíli. Spojením vody a ohně se pro své okolí stává nepředvídatelným, působí jako silná osobnost, ale slzy se u něho během života také objeví.

Ryby – ASC Býk

Domov je u něj na prvním místě, nechce si připustit věci, které nemají svůj řád. Potřebuje vše mít předem promyšlené, nerad je za své myšlenky, které ho rozptylují směrem k tajemnu. V tomto případě jde o pořádek a klid života. Je to vhodný partner pro stabilní vztah.

Ryby – ASC Blíženci

Chaos a proměnlivost. Nestálost, zmatek v myšlenkách, změna přinášející další změnu. Tento jedinec je velmi zmatený v životě, pro ostatní není možné ho pochopit a ani uchopit, nejlépe je ho nechat létat v jeho světě bez řádu.

Ryby – ASC Rak

Senzitivnost je velmi silná u tohoto jedince, možnost vnímat věci, které ostatní přehlíží je u něj normální. Též má velmi rozvinutou intuici, kterou ne vždy využívá. Jeho citlivost je někdy pro ostatní přehnaná, ale po pracovní stránce patří mezi výkonné pracovníky.

Ryby – ASC Lev

Být úspěšný a dobře zajištěný, to je pro něho důležité, také být středem pozornosti ve společnosti ho činí šťastným. Je to jedinec, který dokáže ohromit druhé pohlaví, tak jak si představuje. Pozor, hlavní je pro něj on sám, pak jeho rodina, pak vše ostatní.

Ryby – ASC Panna

Introvert s vlastními myšlenkami. Chcete-li ho zaujmout, mluvte inteligentně, nemá rád povrchnost a hloupost. Je to člověk velmi vnímavý a pamatuje si vše, co kdo říkal, co kdo dělal, co měl kdo na sobě. Perfektní v roli svědka.

Ryby – ASC Váhy

Tolerance a harmonie. Schopnost improvizovat v každé situaci. Vnímavý k potřebám druhých, snaha vytvořit radost a pohodu. Jedinec, se kterým nic není problém, i když není vždy spolehlivý.

Ryby – ASC Štír

Hloubka jejich myšlenek končí v minulosti jejich duše. Jestli si myslíte, že je znáte, tak věřte, že stále mají svá tajemství, která si nechávají pro sebe. Potřebují hodně silného partnera, který zvládne jejich náturu, která není jednoduchá. Jsou i zdatnými intrikány.

Ryby – ASC Střelec

Člověk k nezastavení, stále potřebuje něco dělat, jinak by pro něho byl život nudný. V partnerství potřebuje partnera, který ho bude zdatně stíhat a nebude ho zdržovat. Očekávejte od něj mnoho nápadů a životních cílů.

Ryby – ASC Kozoroh

Smysl pro povinnost, je potřeba nejdříve dodělat jednu věc, pak teprve začít něco dalšího, typické pro tohoto člověka. Ve vnitřku sebe by chtěl být nezodpovědný a spontánně si užívat, ale nemůže, sám si to nedovolí.

Ryby – ASC Vodnář

Zábava a společnost jsou hlavním tématem tohoto jedince. Dokáže se zaujmout pro nějakou věc, ale za chvíli si uvědomí, že to zas tak zajímavé není. Má mnoho přátel a potřebu v něčem nějak vynikat, například, že má nejdražší archivní víno. V komunikaci je vynikající, nuda s ním nikdy nebude.

Ryby – ASC Ryby

Citlivé znamení, které je ještě zdvojené se ukazuje jako velmi zranitelné, bojácné, potřebuje svého ochránce a pomocníka. Nechce se vydávat do nebezpečných záležitostí a často si stěžuje, že mu někdo škodí. Tento jedinec potřebuje celý život povzbuzovat, za to bude velmi svému partnerovi oddaný.

(přesné zjištění ascendentu můžete získat posláním mailu s Vaším datem, hodinou a místem narození na adresu: astro.zodiac@seznam.cz)

Rok 2010 pro Ryby

Ryby mají tento rok na starosti především své finance, které se jim podaří rozmnožit v druhé polovině, hodně jim pomůže jejich láska, která je bude povzbuzovat a pomáhat. Měli by si dát jen pozor na své zdraví a více se soustředit na stravu, která by měla obsahovat více vitamínů. Hlavním rysem pro tento rok je zamilovanost, pro sovu lásku udělají i zázraky.

Známé osobnosti

20.2. – Ivana Trumpová (úspěšná podnikatelka), Cruz Backham (syn Davida Backhama), Jan Blahoslav (biskup jednoty bratrské)
21.2. – Svatopluk Čech (spisovatel), Michaela Nosková (zpěvačka), William Baldwin (herec)
22.2. – Drew Barrymoreová (herečka), Georgie Washington (amer. prezident), Fryderik Chopin (skladatel), Jiří Čunek (politik), James Blunt (zpěvák)
23.2. – M.A.Rothschild (bankéř), Jiří Menzel (režisér), Matyáš Korvín (uherský a český král)
24.2. – Wilhelm Grimm (autor pohádek), Karolína Světlá (spisovatelka), Jiří Trnka (loutkař a malíř)
25.2. –George Harrison (hudebník), Auguste Renoir (malíř), Karel May (spisovatel), Kateřina Smejkalová (modelka, Česká Miss 2005)
26.2. – Viktor Hugo (spisovatel), Ema Destinová (operní pěvkyně),Petr Vondráček (moderátor)
27.2. – Elizabeth Taylorová (herečka), Nataša Gollová (herečka), Irwin Shaw (spisovatel)
28.2. – Markéta Irglová (zpěvačka), Otakar Vávra (režisér), Karolína Kurková (modelka)
29.2. – Josef Svatopluk Machar (básník), James Mitchell (herec), Jimmy Dorsey (zpěvák)
1.3. – Jan Kodeš (tenista), Jiří Nikodým (moderátor), Vladislav II. Jagellonský (český král)
2.3. – Michail Gorbačov (ruský prezident), Roman Čechmánek (hokejista), Daniel Craig (herec)
3.3. – Alexander G. Bell (vynálezce), František Drtikol (fotograf), Petr Martinák (imitátor)
4.3. – Antonio Vivaci (skladatel), Eva Vejmělková (herečka), Brooklyn Backham (syn Davida Backhama)
5.3. – Václav Brožík (malíř), Pier Paolo Paulini (filmový režisér), Ester Geislerová (herečka)
6.3. – Shaquille O´Neal (basketbalista), Robert Rosenberg (pornoherec), Jan Jesenský (lékař)
7.3. – Tomáš Garrigue Masaryk (prezident ČSR), Ivan Lendl (tenista), Miloslav Šimek (herec)
8.3. – Vladimír Mišík (písničkář), Lucie Vondráčková (zpěvačka, herečka), Jan Vyčítal (zpěvák, textař)
9.3. - Zlata Adamovská (herečka), Jurij Gagarin (kosmonaut), Andrea Vránová (modelka)
10.3. – Sharon Stoneová (herečka), Chuck Norris (herec), Monika Bagárová (zpěvačka)
11.3. – Martin Dejdar (herec), David Spilka (zpěvák), Martin Rusínský (hokejista)
12.3. – Jiří Mucha (spisovatel), Peter Doherty (hudebník), Michal Michalec (zpěvák)
13.3. – Viktor Weiss (herec), Josef Gočár (architekt), Kristýna Peterková (zpěvačka)
14.3. – Albert Einstein (fyzik), Dalibor Gondík (moderátor, zpěvák, herec), jožka Černý (zpěvák)
15. 3. – Martin Maxa (zpěvák), Andrew Jackson (amer. prezident), Filip Kratochvíl (syn L.Bílé)
16.3. – Michaela Dolinová (moderátorka, herečka), Miloš Kirschner (loutkoherec), Dana Batulková (herečka)
17.3. – Josef Sudek (fotograf), Jitka Molavcová (herečka), Kurt Russell (herec)
18.3. – Pavel Novotný (moderátor), Mahulena Bočanová (herečka, moderátorka), David Suchařípa (herec)
19.3.Bruce Willis (herec), Simona Stašová (herečka), Josef Šíma (malíř)
20.3. – Honoré de Balzac (spisovatel), Holly Hunter (herečka), Luděk Munzar (herec)