Základní údaje

Dobrý den,

potřebovala bych moc a moc poradit. Nemám kamarádku ani nikoho blízkého s kým bych to probrala a kdo by měl např. podobnou zkušenost nebo mi aspoň řekl svůj názor. Je mi 26 let a s manželem jsme spolu 4 roky. Máme dvě děti, nejmladší je teprve půl roku. Naše manželství jsme uzavřeli, protože jsem byla těhotná po půlroční známosti a celkem nám to ze začátku klapalo, dokud manžel jezdil na montáže, kdy byl přes týden pryč a o víkendu doma. Vždy jsme se na sebe těšili, milovali každý den a povídali si. Ale pak si mě vzal a po svatbě se nastěhoval ke mně a po narození syna se začal strašně měnit. Už se se mnou moc nemiloval, spíš jsem ho musela přemlouvat a orgasmus jsem s ním taky neměla. Vždy se v sexu věnoval jen sám sobě a po dosažení svého se otočil a šel spát. Sex byla první věc, která mi začala tak nějak vadit. Rozhovor na tohle téma vždy odmítal, a i když jsem mluvila a mluvila, co bych si přála, nikdy mi to nesplnil.

Po dvou letech přišla v našem vztahu větší krize, kdy jsme se jen hádali, on chodil často do hospody a na různé akce a doma byl málo, tudíž jsem byla stále více sama s naším synem. Sex se posunul na jednou za tři týdny? V té době jsem otěhotněla, ale v zápětí o miminko přišla. Ani v této těžké chvilce mě manžel nepodržel. Řekl: „Nebul, stejně s tím už nic neuděláš“. Chtěla jsem o tom mluvit a chtěla jsem, aby mě obejmul a chtělo se mi plakat, ale tuhle sprchu jsem nečekala. Tak nějak jsem se před ním začala uzavírat. Zašla jsem do poradny pro manželské vztahy, ale když měl přijít on, všechno ztroskotalo, protože se na to vykašlal, i když mi to slíbil.

Po měsíci jsem otěhotněla, musím říct že schválně, protože jsem chtěla zacelit tu ránu, co ve mně zůstala. Nebyl to nejlepší nápad, ale myslela jsem si, já hloupá, že se tím i náš vztah trošku spraví, ale bohužel. Byl na mě vřelý a milý a hodný a ohleduplný jen do doby, než přišla na svět dcerka. Záhy po porodu se vrátil zpět do starých kolejí. Od jejího narození se mě ještě nedotknul, nepohladil, nepolíbil, nepomiloval, neřekl mi: miluju tě, mám tě rád, či sluší ti to. Malinké je půl roku a já citově chladnu a strašně strádám. Slyším jen: „dnes vypadáš hrozně, takhle nikam nechoď“. Když přijdu od kadeřnice tak vypadám prý divně. Mám tak blbou povahu že se mnou už nikdo nevydrží a můžu být ráda, že on se mnou je, kde bych prý takového blba našla. Můžu být prý ráda, že nechodí do hospody častěji, mám si prý pískat. Ubližuje mi slovně a hlavně tím, jak lhostejně se chová. Napadá slovně mou rodinu, neustále je uráží, jakoby měl radost z toho, že mi může takto ublížit nebo mě takto vyprovokovat. Před jeho rodinou, když mě uráží, se mě taky nezastane. Jako manžel pro mě vůbec neplní žádnou funkci, ani jako přítel, ani jako milenec. Nejsem bez viny, já to beru, ale takhle náš život přece nemůže jít dál. Potřebuji dostávat lásku. Pořád muchluju děti, mám deprese, jsem smutná, mívám stavy úzkosti, někdy se směju nahlas vtipu a z toho začnu hystericky zničehonic brečet. Nevím jak dál. Nechci ublížit našim dětem.

Nejhorší snad je, že nevím, jestli manžela miluji. Mám ho ráda, pochopitelně, je to otec mých dětí, ale když si představím, že má třeba někoho jiného, ani mi to nevadí. Nikoho samozřejmě nemá, protože on je pořád unavený, za všech okolností…. Na fotbal v televizi koukat do půlnoci není problém, v hospodě sedět do tří do rána není problém, ale když si má se mnou sednout u tv a jen tak koukat, povídat si nebo nedejbože se mi věnovat, tak to je unavený a usne za dvě vteřiny. Ani nespíme v manželské posteli. On spí se synem v pokojíčku, aby se nebál a já v ložnici s dcerkou. Ale už dávno se mohl přestěhovat zpátky, ale jemu to tak vyhovuje, protože se vyspí a nebudí ho pláč.

Nevím jak dál, jsem z toho zoufalá, potácím se v kruhu, ze kterého nevidím cestu ven. Navíc je mi manžela ještě k tomu všemu líto a mám pocit, že já jsem tomu všemu na vině.

Moje základní otázka asi zní…zda naše manželství tohle vydrží???

Děkuji a přeji hezký den.

Pavlína

Numerologický rozbor

Dobrý den Pavlíno,

nejde v zásadě o to, aby Vaše manželství tohle vydrželo, ale o to abyste byla šťastná. Jste velmi partnerský člověk. Těžce zvládáte samotu, ale neumíte si dělat přátele. Protože pokud Vám partnerský život a rodina dobře fungují, Vy nikoho dalšího nepotřebujete... Přesto byste se měla naučit dělat si přátele. Protože skuteční přátele Vás dokážou v těžkých chvílích podržet a pomoci. Rodinu a příbuzné si často nevybíráme, ale přátele ano. Kolikrát nám úplně cizí lidé dokážou mnohem lépe pomoci, než příbuzní. Nezáleží na tom, abyste musela vytvářet dlouhodobé vztahy, jen stačí být vnímavá, citlivá, a to nejdůležitější – mít skutečný zájem o druhé! Mnoho lidí se vymlouvá na to, že spřátelit se s někým je často problém, například z důvodů, že nikam nechodí a málo potkávají nové lidi atd... Jsou to výmluvy, často vycházející ze strachu někoho oslovit, ze špatných zkušeností atd.

Pavlíno, nebojte se seznamovat s novými lidmi, pokud nemáte přátele, poznejte nové! Nebojte se do života pustit nové lidi, jděte s novou známou na kafe, zúčastněte se nějaké oslavy atd. Nikdy není zárukou, že tyto vztahy vydrží, ale každý člověk v našem životě nás obohatí.

Když se dívám na Vašeho partnera, vidím v něm silného člověka, ale těžce nesoucího neúspěch. Vypadá, že je nespokojený sám se sebou, a to pak má velký vliv na jeho chování k ostatním, především k těm nejbližším! Nerad přiznává svoje slabé stránky a těžce nese kritiku. Dlouho hledá sám sebe a to, co by ho v životě skutečně bavilo. Má problém dotahovat věci do konce. Jeho stínová stránka se může projevovat nečekanou změnou nálad a depresemi. Pořád ale je to člověk, který v životě velmi potřebuje jak rodinu, tak i partnera. V partnerském vztahu je pro něj velmi důležitá fyzická přitažlivost (hledá dokonalost ve všem...) a slovní komunikace. Potřebuje si všechno vyříkat a přitom musí mít důvěru, že bude vyslyšen, a v žádném případě ne kritizován! Pokud u Vás toto z různých důvodů nefunguje, hledá útěchu u přátel...

Pokud má Váš vztah pokračovat, měla byste na něm zkusit zapracovat tak trochu jiným způsobem. Především si vytvořte svůj okruh přátel a trošku víc věnujte čas svému vzhledu. Protože odraz v zrcadle se dá změnit pouze tím, že změníte objekt, který se v něm odráží, a tím jste Vy! V momentě, kdy se Váš čas stane vzácným a Vaše míra spokojenosti ze sebe sama se zvýší, bude to mít výrazný vliv na Váš život!

Marina Kopecká

Tento rozbor byl vytvořen na základě soutěže o numerologický rozbor. I vy můžete vyhrát svůj podrobný rozbor.