Základní údaje

Dopis čtenářky

Dobrý den Marino,

jmenuji se Marie a narodila jsem se v roce 1947 ve Zruči nad Sázavou. Myslím, že samotný můj život by docela vydal na román, který by ovšem jako bohapustý výmysl čtenáři odložili před koncem. V roce 1966 jsem byla svobodnou matkou, což v té době byla docela pohana a drzost – a já přesto nesklonila hlavu a neplížila se kanály. Ale konvence a maminčiny rady zapůsobily a já se vdala, neboť se tak slušelo. Hlavně proto, abych nebyla svobodná matka, což se změnilo ani ne za rok v rozvedenou paní. V roce 1975 jsem se vdala podruhé, možná hlavně proto, že jsem chtěla mít další dítě, a to přece nelze mít, když jsem rozvedená?! Toto manželství z rozumu nevydrželo ani rok, přesto jsem dítě v roce 1977 porodila, za rozvedeně-svobodna, nebo jak jinak lze nazvat můj tehdejší stav? Ale byla jsem nesmírně šťastná, že nebudu mít jedináčka a i s mým starším dítětem jsme tohle druhé robátko opečovávali málem jako dva milující rodiče.

Mezitím jsem fungovala, studovala a byla matkou, jak jsem nejlépe uměla. V roce 1997 jsem se vdala potřetí a to je vlastně to, na co se chci zeptat. Zase špatný výběr, nebo jsem pro partnerství naprosto nevhodná? Poslední manžel pochází z města vzdáleného 100 km, kam jsem byla skoro rozhodnutá odejít. Ovšem stalo se, co se stát mělo, těsně před mým stěhováním odešla na věčnost moje maminka a tatínka skoro v devadesáti letech se přestěhovat nedalo. Tak jsem ho dochovala tam, kde celý život žil, a tím jsem se ještě více ujistila, že se svým manželem nechci a nemohu žít. Nejsilnější problém „naše děti – jeho děti“ vyvrcholil u mě tím, že jsem jeho děti ze svého života úplně odstřihla a je mi to líto. Původně jsem se velice těšila na to, jak velká budeme rodina. Jenže on mi několikrát velmi striktně dal najevo, a to nejen obrazně, jak dělí nejen hmatatelné věci (peníze, dárky), ale hlavně jakékoliv city. Bohužel mi tím svoje děti i vnuky dokonale zprotivil.

Jsem naivní, když jsem doufala, že lze spojit rodiny, děti, vnuky? Naše zájmy se naprosto rozdělily, nenacházím s ním společného vůbec nic. Že spolu nefungujeme manželsky více než deset let, možná netřeba upřesňovat. Radikálního řešení se bojím, manžela jsem párkrát viděla v boji s protivníkem a není s ním žádná legrace. Přesto jsem se chtěla rozvést (po kolikáté už?) a to zrovna před náhlou smrtí mé maminky, kdy jsem navštívila právničku. V souběhu událostí jsem však na tenhle další boj už neměla sílu.

Takže si žiju jaksi po svém. Někdy jsem zoufale nešťastná, ale častěji si zakazuji o sobě přemýšlet. Naplnila jsem svůj život aktivitami, o kterých se mi ani nesnilo, řídím auto, hodně a ráda cestuji, studuji na univerzitě třetího věku, pokořuji PC, digifotografii, dopisuji tam i onde. Jezdím každoročně do lázní, kde mne čeká spousta přátel. Dopisuji i do jednoho tzv. alternativního časopisu, ale nevím nevím, zda věcem mezi nebem a zemí dokáži bezvýhradně věřit. Spíše mám pocit, že sílu nacházím v sobě.

Kromě otázky na manželství se mi ještě dere na jazyk otázka, jestli všechno, co na mě bude naloženo, vydržím, aniž bych z toho nezbláznila, nebo jestli se mi život ještě změní k lepšímu?

Moc vám děkuji,
Marie

Numerologický rozbor

Dobrý den Marie,

Podle numerologie má každý člověk svoji životní cestu - ve většině případů je však pouze jedna ta správná. Ve vašem případě je to jinak. Máte totiž na výběr: Můžete se vydat cestou partnerskou, anebo cestou učitele. Vaše problémy ve vztazích možná pramení právě z této skutečnosti. Vy potřebujete vedle sebe výjimečného člověka, partnera, který bude silnější než vy. Protože pokud se ve svém partnerovi zklamete a přestanete si ho vážit, najednou zmizí i původní láska a vy pak nejste schopna s nim i nadále zůstávat. Nepatříte k lidem, které nutně musí mít nějaký vztah, umíte žit sama i bez partnera.

Váš současný manžel je naopak velmi partnerský typ. Těžce snáší samotu. Dokáže zůstávat ve vztahu, který již nemá budoucnost jen proto, aby vedle něj pořád někdo byl. Potřebuje hodně mluvit, diskutovat a občas se třeba i pohádat. Možná, že když nemá s kým, mluví sám se sebou. Je celkem složitá povaha. Má dobrou intuici. Pokud se má něco stát, tuší to dopředu, ale protože často se jedná o předtuchy a věci, které nedokáže sám sobě vysvětlit, může mít různé obavy a špatné sny.

Ptala jste se, zda je váš současný muž špatný výběr. Na tuto otázku tak jednoznačně odpovědět nejde. Nepotkáváme lidi náhodou, vždy to má nějaký smysl. Rozhodující je, zda uděláte správné rozhodnuti v momentě, kdy to, co mělo smysl na začátku, se začíná vytrácet. Hodně lidi se pak místo srdcem řídí hlavou. Začínají často vytvářet negativní scénáře a přemýšlí nad tím, co všechno se může stát, jestli... A přitom na začátku, kdy byli zamilovaní, se řídili srdcem a nechávali život osudu. Skutečně špatná rozhodnutí jsou ta, která se dělají ze strachu. Strach je hodně špatný rádce

Tento rok do vašich letošních narozenin je posledním rokem vašeho devítiletého cyklu. Spolu s touhou po změnách takový rok přináší i důležité povinnosti. Potřebu ukončit vše, co se ukončit musí. Protože další rok bude prvním rokem nového cyklu a to znamená i novou životní etapu. Takže pokud chcete, aby nový start byl úspěšný a snadný, je potřeba se zbavit všeho, co již nepotřebujete. Je to skvělá příležitost udělat tlustou čáru za vším, co vás kdy trápilo spolu s tím, co bylo pěkné, ale v čem už není možné pokračovat.

Myslím, že z nějakého důvodu jste si ze dvou životních cest vybrala cestu učitele. Tato cesta je náročnější než partnerská, ale pokud jste dokázala na této cestě vychovat hodně „dobrých žáků“, čeká na vás spousta skvělých odměn. Síly a energie v sobě máte skutečně víc než dost!

Přeji hodně štěstí a odvahy!
Marina Kopecká

Tento rozbor byl vytvořen na základě soutěže o numerologický rozbor. I vy můžete vyhrát svůj podrobný rozbor.